تاریخ: ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۴
بازدید: ۲۶۴
کد خبر: ۵۲۷۸۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مطالبه‌ای از اعماق چندصد متری زمین/ طرحی که معطل یک «مشاور» مانده است

می متالز - تأخیر در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در معادن استان کرمان که قرار بود از ابتدای سال 98 اجرایی شود، صدای کارگران را از اعماق زمین درآورد. اما طبق گفته مسوولان، قرار است در آذر ماه امسال گزارش مشاور تحویل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شود و دیون سنواتی کارگران نیز باید بر اساس قانون و ضوابط پرداخت شود.
مطالبه‌ای از اعماق چندصد متری زمین/ طرحی که معطل یک «مشاور» مانده است

به گزارش می متالز، شهرستان‌های زرند، راور و کوهبنان در استان کرمان جزو مناطق معدنی کشور هستند که غنی‌ترین معادن زغال سنگ جنوب‌شرق کشور را در خود دارند و در رونق اقتصادی کشور نقش مهمی را ایفا می‌کنند و هزاران نفر در این معادن مشغول کار هستند و مشکلاتی از جمله عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل را دارند.

«بدون حضور کارگران چرخ اقتصاد کشور نمی‌چرخد»؛ این جمله را بارها و بارها شنیده‌ایم جمله‌ای که کارگران پرتلاش ما در جای جای کشور آن را اثبات کرده‌اند از کارگران در صنایع مختلف گرفته تا کارگران در عمق چندصد متری زمین و معادن که باید از کارفرما گرفته تا مسوولان و نمایندگان آنها در مجلس، صدای آنها را از اعماق زمین بشنوند و به مطالباتش پاسخ دهند.

هفته گذشته بود که تعدادی از کارگران معادن زغال‌سنگ کرمان خواستار پیگیری مطالباتشان شدند و برای چند دقیقه‌ای خواسته‌ها و مطالبات خود را در حضور خبرنگار مطرح کردند.

صدای ما را از صدها متر زیر زمین بشنوید

یکی از کارگران معادن زغال‌سنگ کرمان گفت: به داد دل ما کارگران برسید اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که قرار بود اواخر سال 92 برای ما اجرا شود، پشت گوش افتاد تا سال 96 نماینده و شوراهای کارگری ما پیگیر شدند و قرار شد در سال 96 اجرا شود.

وی ادامه داد: همین طور تاریخ‌ها اعلام شد و بعد از گذشت چندین ماه خبری از اجرای طرح نیست، ما کارگران تقاصا داریم به داد دل ما برسند، چند سال برای پیمانکاران کار کردیم و بیمه ما را رد نشد، طرح طبقه‌بندی هم که برای تمام شرکت‌ها اجرا شده اما ما که در دل استخراج هستیم و چند صد متر زیر زمین کار می‌کنیم کسی صدای ما را نمی‌شنود.

یکی دیگر از کارگران نیز با اشاره به فعالیت چند صد کارگر در معادن مختلف زغال سنگ در منطقه عنوان کرد: مسوولان به وعده‌های خود عمل کنند ما سهم داریم در اقتصاد و تلاش داریم که معادن به شکوفایی برسد و توقع داریم مسوولان هم ما را حمایت کنند طی چند سال اخیر با تمام مشکلاتی که داشتیم تولید را متوقف نکردیم.

کارگری می‌گفت: حدود 17 سال سابقه کار دارد اما چون بیمه رد نشد برایم 13 سال سابقه دارم، الان هم درخواستم اجرای طرح طبقه‌بندی است، در شرایط سخت زندگی می‌کنیم و تمام تلاش ما لبیک گفتن به رهبر عزیزمان هست، جانمان را برای ایشان می‌دهیم و با تمام وجود در این شرایط سخت برای اقتصاد کشور کار می‌کنیم.

ریاست قوه قضائیه به داد دل ما کارگران برسد

یکی دیگر از کارگران نیز اظهار کرد: گر اعتراضی می‌کنیم فقط و فقط برای این این که حق زن و فرزندمان ضایع نشود و در این شرایط سخت شرمنده آنها نشویم، هیچ شورشی در کار نیست و فقط پیگیر حق و حقوقمان هستیم. 

او ادامه داد: از ریاست قوه قضائیه عاجزانه تقاضا داریم به داد دل ما کارگران برسند تمام درها را زدیم که طرح طبقه‌بندی که چند سال شده باید اجرا می‌شد، اجرا شود گفتند 18 ماه و اکنون چند ماه گذشته و معلوم نیست تا کی اجرا نشود.

این کارگر خاطرنشان کرد: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در سال 97 با حضور در معادن منطقه اعلام کرد که کارهای نهایی شده اما 11 ماه می گذرد و نمی‌دانیم کی می‌خواهد انجام شود.

اراده کارفرما مبنی بر تضییع حقوق کارگر نیست/ اگر بود ورود می‌کردیم

مریم آبشاهی معاون رابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این ارتباط گفت: ماده 49 قانون کار می‌گوید باید در کارگاه‌های بالای 50 نفر طرح طبقه‌بندی شماغل تهیه شود که بعد از تایید وزارت کار به مرحله اجرا درآید.

وی با بیان اینکه شرکت زغال‌سنگ این طرح را در سال 78 اجرا کرده است، بیان کرد: امکان دارد طرحی نیاز به بازنگری داشته باشد که شرکت زغال سنگ یا هر کارفرمایی برای بازنگری با یک طراح طرح طبقه‌بندی که دفتر مشاوره طرح طبقه‌بندی دارد و از وزارت کار مجوز می‌گیرند و در تمام استان‌ها می‌توانند فعالیت کنند قرارداد می‌بندد و طرح را بازنگری می‌کند.

رابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ادامه داد: آن شرکت و فرد نامه‌ای می‌نویسد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که طرح را انجام دادند تا بررسی شود که وزارتخانه طرح بازنگری را تأیید و به اداره کل تعاون استان ابلاغ و به شرکت اعلام می‌شود.

آبشاهی با اشاره به اینکه شرکت زغال سنگ یک قرارداد با یک شرکت بسته و این دست اداره کار نیست، افزود: در شرکت زغال سنگ مبنای محاسبات دستمزد آنها متفاوت است، افرادی تابع قانون کار هستند و عده‌ای نیستند، طرح در سال 78 برای قانون کاربوده است و اجرا شده اما نیاز به بازنگری داشته است که طراح کار را انجام می‌دهد و اگر نقصی در طرح طبقه‌بندی باشد وزارت کار پیگیری می‌کند و طراح باید کار خود را با دقت و صحیح انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: کارگران باید صبر کنند تا طرح بازنگری شود زیرا به نفع آنهاست بررسی کردیم طراح با وزارت کار ارتباط دارد و برای حل این مشکل چندین جلسه هم برگزار کردیم، اراده کارفرما مبنی بر تضییع حقوق کارگر نبوده که اگر بود اداره کار قطعا وارد می‌شد.

 

مشاور باید طبق توافق در نیمه اول امسال کار را تحویل می‌داد

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به مطالبات مطرح شده از سوی کارگران گفت: موضوع طرح طبقه‌بندی مشاغل یکی از موضوعات مهمی است که برای حمایت از فضای کارگری و کارگران مورد تأکید بوده است که انتظار است در تمام شرکت‌ها چه شرکت زغال سنگ و چه دیگر شرکت‌ها باید اجرا شود، تکلیف قانونی است که وزارت کار باید در واحدهای تولیدی پیگیری کند.

وی عنوان کرد: در شرکت زغال سنگ بر اساس گزارش‌ها در سال‌های گذشته طرح انجام می‌شده اما به واسطه اینکه تعدادی نیرو در طول سال‌های اخیر به مجموعه زغال سنگ اضافه شده بودند برای بخشی از این نیروها طرح اجرا نشده است و اینکه طرح باید برای همه مثل نیروهای گذشته عملیاتی شود یکی از بحث‌های اصلی است.

پورابراهیمی تصریح کرد: در سال 94 این موضوع در دستور کار هیات مدیره شرکت زغال سنگ انجام گرفت و با توجه به پیگیری‌هایی انجام دادیم و پیگیری‌هایی که اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کرمان داشت سال 96 تصویب شد که در هیات مدیره شرکت زغال سنگ، کار اجرایی شود.

وی گفت: پست‌های سازمانی باید بتواند تفکیک شود و همه به عنوان یک کارگر ساده سر کار نیایند و هر کدام با توجه به سختی کار و مسوولیت و پست قطعا باید تفاوت داشته باشد و کارگری که در عمق معدن کار می‌کند با کارگری که در پست دیگری کار می‌کند قطعا باید سختی کارش را دریافت کند و پرداخت متناسبی داشته باشد.

عضو کمیسیون اقتصاد مجلس با بیان اینکه بعد از تصویب قرار بود در سال 94 انجام شود اما به تاخیر افتاد و نهایت مقرر شد از سال 96 عملیاتی شود، افزود: برای این کار یک مشاور مورد تایید وزارت تعاون را می‌گیرند که همه پست‌ها و شغل‌ها را ارزیابی کند و گزارش را تهیه و ضرایب را محاسبه و داخل یک فرمول و گزارشی اعلام کند تا مورد تایید وزارت تعاون قرار گیرد و بعد از تایید به شرکت ابلاغ و براساس آن حکم‌ها زده شود و کار صورت بگیرد.

پورابراهیمی ادامه داد: مشاور به هر دلیل بر اساس برنامه زمان‌بندی کار خود را تحویل نداده و این کار عقب افتاده که البته انتظار است کارفرما که شرکت زغال سنگ است تدابیر لازم را اتخاذ کرده که یا باید طبق توافقی که کرده در نیمه اول امسال کار را تحویل می‌داد یا باید خلع شده و مشاور دیگری بگیرد یا هم باید تقویت کند که به شکلی با توافق صورت گرفته کار سریعتر انجام شود.

 

قول می‌دهیم کلیه دیون سنواتی کارگران بر اساس قانون پرداخت شود

وی عنوان کرد: پیگیری که کردیم و بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت زغال سنگ قول دادند که تا اواسط آذر ماه گزارش مشاور تحویل شود و شرکت زغال سنگ هم تعدادی نیرو در اختیار مشاور قرار داده که سریعتر انجام شود که پس از تایید احتمال دارد به ماه‌های پایانی سال برسد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توافقی که کردیم این است که باید مابه‌التفاوت و همه معوقات سال‌های گذشته پرداخت شود، گفت: دنبال این هستیم که هرچه سریعتر گزارش مشاور آماده شود، اداره کار و شوراهای کارگری هم پیگیر هستند.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: مهم این است که همه باید دست به دست هم بدهیم در این شرایط که دشمنان علیه اقتصاد ما هجمه دارند و فشار می‌آورند موضوع خیلی مهم تبدیل به یک فضایی که موجب تعطیلی کار شودف منجر نشود چرا که تعطیلی به نفع کارگر هم نخواهد بود.

وی اظهار کرد: کارگران باید مراقبت کنند این مطالبه به‌حق آنها از مجرای قانونی پیگیری شود و ما هم با جدیت پیگیر هستیم و قول می‌دهیم که کلیه دیون سنواتی آنها پیگیری شود بر اساس قانون و ضوابط پرداخت شود.

پورابراهیمی بیان داشت: برآورد این است که اجرای این طرح ماهی حدود یک میلیارد تومان بار مالی برای شرکت زغال سنگ دارد که این کار انگیزه کارگران را بیشتر می‌کند و به عدالت نزدیکتر است و کارگری که سختی بیشتر دارد باید حقوق بیشتری بگیرد و محکم پای این کار برای دفاع از حقوق کارگران ایستادیم.

عناوین برگزیده