به گزارش می متالز، کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد میانه، با هدف تولید خوراک کارخانجات فولاد، گندله حاصل از سنگ آهن را از طریق عملیات احیا و با روش تکنولوژی پِرِد (PERED) که یک روش ایرانی است، به آهن اسفنجی تبدیل مینماید.
این پروژه که توسط موسسه عاشورای گروه تخصصی کربلا بهصورت «مهندسی، تأمین کالا و ساخت» (EPC) در شهرستان میانه آذربایجانشرقی اجرا شده کمک میکند تا زنجیره تولید فولاد کشور که در سالهای گذشته با مشکل مواجه بود به سمت توازن پیش برود.
کارفرمای این پروژه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) است که با هماهنگی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) و تأیید مشاور زمینه تأمین کالای مورد نیاز این کارخانه را از طریق شرکتهای داخلی فراهم کرد که این امر باعث جلوگیری از خروج ارز و اشتغالزایی در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی شد.
در طول اجرای این طرح، برای حدود ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و حدود ۸۰۰ نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد شده که بعد از افتتاح آن، برای ۵۰۰ نفر بهطور مستقیم و ۱۵۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
در اجرای قسمتهای مختلف این پروژه از جمله سیویل و ساخت تجهیزات سعی شد، با ایجاد کارگاههای ساخت و تجهیز و آمادهسازی از توانمندی نیروهای بومی و کارگاههای منطقه استفاده شود.
در راستای اقتصاد مقاومتی و قطع وابستگی به درآمدهای نفتی و شکلگیری اقتصادی متکی بر توان داخلی، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)انجام فعالیتهای معدنی در حوزههای اکتشاف، استخراج و فرآوری را در دستور کار خود قرار داده است.
از اهم پروژهها در حوزه اکتشاف میتوان به اجرای عملیات حفاری اکتشافی در معادن طبس، گلگهر، سونگون و مس پروفیری در استانهای جنوب و جنوب شرقی کشور و در حوزه استخراج به استخراج و حمل سنگ بوکسیت جاجرم و سنگ آهن گلگهر و در حوزه صنایع معدنی به احداث کارخانه تغلیظ مس سونگون، کارخانه تولید آهن اسفنجی میانه و بافت اشاره کرد.