تاریخ: ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۰۰
بازدید: ۲۶۴
کد خبر: ۵۵۰۵۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

69 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در استان یزد

می متالز - مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اعلام اینکه، چادرملو از ظرفیت معادن کوچک منطقه استفاده می کند، گفت: چادرملو در کنار تولید و فعالیت اقتصادی خود همواره با حمایت از شرکت های نو پا اما توانمند دایره فعالیت خود را افزایش و به رونق کسب و کار به ویژه در منطقه کمک می‌کند.
69 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در استان یزد

 

به گزارش می متالز، محمود نوریان عنوان کرد: بومی سازی قطعات برای بیش از 11هزار قطعه در چادرملو انجام شده و چادرملو این کار را آغاز کرده است. زیرا ما اعتقاد داریم هر قطعه ای داخل ایران قابل تامین است در داخل کشور ساخته شود.

نوریان گفت: در این زمینه با جهاد دانشگاهی و دانشگاه امیرکبیر نیز طرح هایی در دست اجرا داریم، همچنین با شرکت گل‌ گهر و توسعه معادن نیز قرار همکاری با امیرکبیر بسته و شرکت راشا تشکیل شده تا در این زمینه فعال باشد.

 وی افزود: در شرایط ناپایدار اقتصادی کشور و به ویژه تحریم های آمریکا،  چادرملو تلاش می کند بدور از حاشیه ها و موانع  به کار خود می پردازیم و در هر مقطعی بحرانها را مدیریت کند اما گاهی به دلیل برخی تصمیم گیری ها نا صحیح و البته اجتناب ناپذیر، مشکلاتی برای تولید کنندگان و فعالات اقتصادی کشور بوجود می آورد که روند فعالیت ها را با کندی مواجه می کند ولی تا کنون مانع متوقف شدن طرح ها و برنامه ها نشده است.

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین افزود: طرح های قابل توجهی در چادرملو به انجام رسیده است و همچنان با امیدواری مسیر توسعه شرکت را ادامه می‌دهیم.

وی با اشاره به  طرح‌های آتی و توسعه بخش چادرملو گفت: در نظر داریم در پروژه 2 میلیون و 500 هزار تنی کنسانتره فولاد خراسان در سنگان مشارکت داشته باشیم؛ همچنین چادرملو در پروژه شرین سازی و انتقال آب خلیج فارس همراه با شرکت های گل گهر و مس سرچشمه  مشارکت دارد. قرار است این آب به مناطق مرکزی کشور انتقال یابد و صنایع از آن منتفع گردند. البته حجم این انتقال بیش از نیاز صنایع است. وی اظهار امیدواری کرد طبق برنامه تا پایان امسال  فاز اول این پروژه به اتمام برسد و شاهد رسیدن آب به  استان کرمان و مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر باشیم .

نوریان درباره بهره‌برداری از معدن سنگ آهن در استرالیا نیز گفت: این سرمایه گذاری مشترک بین چادرملو، گل‌ گهر و فکور صنعت است و مجوزهای لازم‌ برای این کار گرفته شده و برخی مجوزهای زیست محیطی مانده و حداکثر تا یک سال آینده برداشت از معدن عملیاتی می شود. سهم چادرملو در این معدن 25درصد است و امید می رود تا یک سال آینده کارها به نتیجه برسد.

مدیر عامل چادرملو ادامه داد: در خصوص طرح فولاد مکران نیز مذاکرات جدی انجام و مشاور انتخاب شده و باید طرح را ارائه دهد. در این طرح قرار است 10 میلیون تن فولاد تولید کنیم و هم زمان با راه اندازی مکران کنسانتره آن نیز از معدن استرالیا تامین شود‌.

وی افزود: برای گندله سازی دوم شرکت چادرملو نیز اقداماتی انجام شده و در حال اخذ مجوز هستیم.

مدیرعامل چادرملو درباره آنومالی D19 نیز گفت: کار های مطالعاتی و اکتشاف تفصیلی این معدن  در حال انجام است و قرارداد ژئوفیزیک بسته شده و امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر با اخذ پروانه، بهره برداری از آنرا آغاز کنیم  .

نوریان در خصوص ساخت نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی چادرملو هم  گفت: برای نیروگاه خورشیدی چادرملو نیز تامین اعتبار انجام شده و زمین این طرح نیز داخل نیروگاه است و تا آخر سال تجهیزات تامین خواهد شد. البته اگر به مشکلات ارزی برخورد نمی کردیم‌ تا اکنون انجام شده بود.

وی درخصوص صادرات گفت: گاهی بخشنامه های وزارتخانه مانند برگشت ارز حاصل از صادرات مشکلاتی را به همراه دارد و این درحالی است که ارز نیمایی درست هزینه نمی شود. ما در این زمینه پیشنهاد دادیم که شرکت های بورسی مانند چادرملو که حسابشان روشن است را استثنا کرده و در آخر سال بررسی ها روی صادرات و واردات انجام شود و مابه التفاوت ارز هم مشخص شود.

گفتنی است شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی عام) یکی از شرکت های بزرگ فعال در حوزه تولید سنگ آهن و محصولات فولادی ایران است که توانسته با سرمایه ای بالغ بر 69 هزار میلیارد ریال در دو مجتمع معدنی و صنعتی خود در استان یزد و با اشتغال بکار حدود 8 هزار نفر، سالانه بالغ بر 15 میلیون تن سنگ آهن و محصولات فولادی تولید کند.

عناوین برگزیده