تاریخ: ۱۹ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۵۹
بازدید: ۳۰۷
کد خبر: ۵۵۴۴۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مشاور سرمایه گذاری های خارجی تاکید کرد:

چالش ایران در ارتباط با بازارهای جهانی

می متالز - بانک های سرمایه گذاری در ایران بیش از چند دهه است که فعالیتی ندارند و این امر نشانگر عدم دسترسی ایران به بازارهای مالی در طول سالیان بوده بازارهایی که ترکسل و گروه کوچ در ترکیه از آن برای تامین مالی بهره برده اند ان هم از بازار سرمایه نیویورک!
چالش ایران در ارتباط با بازارهای جهانی

به گزارش می متالز، پیمان مولوی اقتصاددان و مشاور سرمایه گذاری خارجی در یادداشتی نوشت:

٩٠ هزار میلیارد دلار پول اماده برای سرمایه گذاری در جهان (به تفکیک دیداری و غیر دیداری) وجود دارد که اقتصاد ایران تقریبا هیچ استفاده و دسترسی بدان ندارد.

بیش از ٨٠ هزار میلیارد دلار اندازه بازارهای مالی (سرمایه) در جهان است. آمریکا بیش از ٣٨ درصد بازارهای مالی را در اختیار خود دارد و هیچ شرکت ایرانی تا به حال در یک بازار سرمایه بین المللی عرضه اولیه IPO نشده است! وقتی در اخبار می شنویم ارامکو عربستان (شرکت ملی نفت عربستان) آماده عرضه بلوک ١٠ درصدی در بازار سرمایه بین المللی است منظور همین بازار است.

بازار اوراق مشتقه بازاری ٥٠٠ هزار میلیارد دلاری است، بله اشتباه نخواندید ٥٠٠ هزار میلیارد دلار اما از آن هم بی بهره ایم.

بانک های سرمایه گذاری در ایران بیش از چند دهه است که فعالیتی ندارند و این امر نشانگر عدم دسترسی ایران به بازارهای مالی در طول سالیان بوده بازارهایی که ترکسل و گروه کوچ در ترکیه از ان برای تامین مالی بهره برده اند آن هم از بازار سرمایه نیویورک!


اول: ایران و شرکت های ایرانی توسط موسسات رتبه بندی بین المللی رتبه بندی نمی شوند! ریسک ایران برای طرف های خارجی نامشخص است! البته بر طبق رتبه بندی OECD که برای ECA ها صورت می شود رتبه ایران ٦ از ٧ است معادل B در سیستم رتبه بندی اعتباری بین المللی! 

دوم: تحریم های اولیه آمریکا و توسعه آن در تحریم های جدید سیستم مالی جهان را از کار کردن با ایران منصرف کرده! 

سوم: شما بانکی منطقه ای و یا جهانی را در ایران سراغ دارید؟ ایران بزرگترین کشور جهان است که شهروندانش دسترسی به سیستم مالی و بانکی استاندارد بین المللی را ندارد و این در میان و طولانی مدت مخل توسعه است.

چهارم: عدم حضور شرکت های مهندسی مشاور بین المللی، مشاوران مالی تراز اول ، شرکت های حسابرسی بزرگ و شرکت های مشاوره مدیریتی بزرگ در بازار ایران سبب ایجاد فاصله ای بسیار در فضای کسب و کار ایران و واقعیات روزمره جهانی به بار آورده است.

پنجم: عدم حضور مستقیم شرکت ها و موسسات کوچک و متوسط جهانی در ایران! فضای کسب و کار ایران فضایی است که در آن شرکت های ایرانی در حال زیست بدون رقیب هستند، شاید در نگاه اول جذاب به نظر بیاید اما در طولانی مدت عدم حضور رقبای بین المللی بهره وری و نوآوری را کاهش می دهد و موجب افت در اقتصاد خواهد شد.

مشکلات سرمایه گذاری در ایران محدود نیست و نمی توان بدون در نظر گرفتن تحریم ها مسیر مشخص را پیمود.

امیدوارم روزی مسیر استفاده از ابزارهای جهانی برای اقتصاد ایران فراهم شود.

عناوین برگزیده
اجاره بدون پورسانت
ورود شورای‏‌شهر نیویورک به مساله «مسکن»؛ پرداختی مستاجر‌ها به آژانس‏‌ها متوقف شد

اجاره بدون پورسانت