تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۳۱
بازدید: ۱۲۸۹
کد خبر: ۵۶۸۹۰
سرویس خبر : محیط زیست
افشاگری مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سهند؛

خاک طلای اندریان را قاچاقچی‌ کیلویی ۴۰۰ هزار تومان می‌فروشد/ دست تاراج روس‌ ها و گرجی ها در ورزقان!

می متالز - مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سهند از استفاده بی رویه ذخایر معدنی معادن اندریان توسط شرکت های خارجی و آلودگی محیط زیست ناشی از فعالیت معادن انتقاد کرد.
خاک طلای اندریان را قاچاقچی‌ کیلویی ۴۰۰ هزار تومان می‌فروشد/ دست تاراج روس‌ ها و گرجی ها در ورزقان!

 

به گزارش می متالز، علی سنبلی در خصوص یکی از سفرهای خود به منطقه ورزقان و خاروانا، اظهار داشت: چندی پیش برای شرکت در اردوی جهادی عازم روستاهای محروم منطقه خاروانا و ورزقان شدیم اما با وجود معادن بسیار با ارزشی همچون مس سونگون و معادن طلا و غیره در این منطقه محرومیت آشکارا دیده می‌شد.

وی با بیان اینکه علی‌رغم خاک طلای ورزقان، این منطقه مستضعف مانده است، با انتقاد از خام فروشی معادن این منطقه و واگذاری ۷۰ الی ۸۰ درصدی استخراج و درآمد برخی از این معادن به طرف خارجی، توضیح داد: با وجود شرکت های قدرتمند داخلی برای برعهده گرفتن استخراج این معادن، چرا باید آنها را به بیگانگان بسپریم؟ نمونه بارز این معادن، معدن طلای اندریان است.

این جوان عدالت‌خواه با بیان اینکه این معدن با ۱۲۰ هکتار وسعت و ۳۰ میلیون تن ذخیره قطعی طلا با عیار ۵ درصد در نزدیکی روستای اندریان قرار دارد، خاطرنشان ساخت: نکته پرابهام ماجرای این معدن، واگذاری ۷۰ درصدی سهام ان به یک شرکت گرجستانی است. چرا با وجود شرکت‌های سابقه دار ایرانی در استحصال و تولید طلا در کشور پتانسیل موجود این شرکت‌ها نادیده گرفته شده است.

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سهند، تصریح کرد: گویا در این استخراج‌ها، برای شرکت‌های روسی و گرجی سهم ویژه‌ای در نظر گرفته می‌شود؛ طبق گفته اهالی منطقه این شرکت برای کاهش هزینه‌های خود برای استحصال طلا از روش سیانوراسیون استفاده می‌کند که به اذعان خود مسوولین شرکت کم هزینه‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای سرمایه گذار است ولیکن این روش سبب آلودگی آب‌های زیرزمینی منطقه، مرگ و میر پرندگان منطقه شده و از طرفی بخارات سیانور با هوای اکثرا مرطوب منطقه نیز مخلوط شده و سبب آلودگی هوای منطقه می‌شود که سابقه مسمومیت چند نفر از پرسنل و حتی بستری شدن در بیمارستان هم وجود دارد.

وی افزود: طبق مصوبه سازمان محیط زیست، باید معادن ۸ درصد به عنوان حق آلایندگی برای اجرای طرح های محیط زیستی در منطقه مورد اکتشاف پرداخت نماید. آیا معدن تاکنون حق آلایندگی خود را در قبال مشکلات زیست محیطی پرداخت نموده است؟

سنبلی اذعان داشت: علاوه بر این معضلات، شاهد تاراج غیرقانونی و شبانه روزی خاک این منطقه توسط افراد سودجو هستیم به طوری که خاک این منطقه کیلویی چهارصد هزار تومان به فروش می‌رود.

وی در پایان عنوان کرد: واگذاری اکثریت سهام این معدن به یک سرمایه‌گذار خارجی آن هم با وجود شرکت‌های ایرانی توانمند در این حوزه با چه توجیه عقلی صورت پذیرفته است؟

عناوین برگزیده