تاریخ: ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۰۴
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۵۶۸۹۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نایب‌رئیس هیات‌ مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

معادن ظرفیت محدودی دارند، باید به این مساله خیلی جدی‌تر نگاه شود

می متالز - خام‌فروشی مواد معدنی در حالی زیر ذره‌بین دولت و مجلس رفته که برخی معتقدند از آنجایی که امکانات و تکنولوژی فرآوری در ایران موجود نیست، بازارهای صادراتی کشورهای خارجی مورد هدف قرار می‌گیرند و برخی دیگر نبود بازارهای مصرف داخلی را عاملی برای صادرات مواد معدنی می‌دانند.
معادن ظرفیت محدودی دارند، باید به این مساله خیلی جدی‌تر نگاه شود

به گزارش می متالز، فعالان معدنی خام بودن مواد معدنی را در صادرات قبول ندارند و آنها معتقدند هر مرحله‌ای از بهره‌برداری در زنجیره تولید ارزش‌ افزوده‌ای ایجاد می‌کند. اما از نگاه دولت و مجلس خام بودن به گونه‌ای تعبیر شده که اشتغال و ارزاوری را کاهش داده است.

در این خصوص گفتگویی با بهادر احرامیان، نایب‌رئیس هیات‌ مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران داشتیم.

وی ضمن اشاره به این موضوع که صادرات سنگ‌آهن دانه‌بندی شده با عیار پایین را نباید خام‌فروشی دانست، افزود: دو معدن اصلی ما (چادرملو و بافت) تقریبا رو به پایان هستند و جایگزین بزرگ و قابل اتکایی برای آنها نداشته‌ایم. معدن سنگان قرار است به عنوان تامین کننده سنگ آهن باشد و جای تمام این معادن بزرگ را بگیرد؛ قطعا آن نیز ظرفیت محدودی دارد و سایر معادن جایگزین نیز همچنان در مرحله اولیه هستند. بنابراین اگر در آینده نزدیک، ایران مجبور به واردات سنگ آهن شود دور از ذهن نیست. باید به این مساله خیلی جدی‌تر نگاه شود. 

وی عنوان کرد: ظرفیت‌سازی که تا به امروز در کشور ایجاد شده، بیشتر انعکاس نیاز بازار داخل بوده است و این ظرفیت مربوط به محصولات طویل می‌شود. ممکن است مصرف فولاد کشور به تدریج ارتقا پیدا کرده و این نیاز به سمت فولاد عریض پیش برود، بنابراین باید به این نکته توجه کرد.

عناوین برگزیده