به گزارش می متالز، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) یکی از شرکتهای اصلی زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است. این شرکت صد در صد دولتی و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وجیه الله جعفری؛ مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) است. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران سال ۹۳ گذشته از لیست واگذاریهای بخش خصوصی خارج شد. این شرکت با در اختیار داشتن بدنه مدیریتی و کارشناسی گسترده، سیاستگذاری و هدایت معادن فلزی و غیرفلزی کشور را در اختیار دارد.
از مجتمعهای زیرمجموعه ایمپاسکو میتوان به مجتمع سنگ آهک پیربکران، مجتمع انتیموان سفیدابه، مجتمع پتاس خور و بیابانک، مجتمع سرب روی انگوران، مجتمع طلای موته، مجتمع فروکروم جغتای، مجتمع فسفات اسفوردی، مجتمع ککسازی و پالایش زرند، مجتمع معدنی سرب نخلک، مجتمع نلفین سینیت کلییر اشاره کرد.
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در زمینه تولید کک متالورژی، زغالسنگ، طلا، فروکروم، نفلین سینیت، فسفات، آهک، پتاس، تیتانیوم و سرب و روی نقش بسزایی را در تولید ملی ایفا مینماید.
یکی از مأموریتهای ایمپاسکو کمک به افزایش تولید مواد معدنی در کشور به رقم ۵۰۰ میلیون تن در سال است که چنین عددی معادل یک درصد ذخایر معدنی ایران محسوب میشود. این در حالیست که میزان برداشت از معادن حدود ۳۷۰ میلیون تن در سال است. تحقق این برنامه جایگاه معدن را در تولید ناخالص داخلی از محدوده یک درصد فعلی به ۵ درصد افزایش میدهد. این شرکت درحالحاضر علاوه بر برنامههای فوق بهرهبرداری از عناصر نادر خاکی را نیز عهده دار است.
اهداف راهبردی این شرکت در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری و توسعه طرح های معدنی و صنایع معدنی به شرح زیر است:
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان بازوی اجرایی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، تهیه و تولید انواع مواد معدنی مورد نیاز صنایع معدنی، در راستای توسعه پایدار (اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی) و افزایش سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی کشور را عهدهدار است. این مهم از طرق زیر عملیاتی میشود:
در بیانیه چشمانداز ایمپاسکو آمده است این شرکت تا سال ۱۴۰۴ از طریق همافزایی با بخش خصوصی توانمند، یک شرکت معدنی مرجع در اکتشاف، کارآمد در استخراج و فرآوری و نوآور در توسعه مواد معدنی در کشور خواهد بود.
امروزه گسترش فعالیتهای علمی و صنعتی و روند رو به رشد جهانی شدن و تغییرات سریع فناوریک در محیط سازمانها باعث گردیده که آنها برای حفظ بقاء و مزایای رقابتی خود از انعطافپذیری لازم برخوردار باشند. لازمه انعطافپذیری تغییرات سریع است و تغییرات سریع بدون داشتن اطلاعات و انجام تحقیقات امکانپذیر نیست. در نتیجه اطلاعات حاصل از پروژههای تحقیقاتی به عنوان یک منبع بسیار پرارزش در کنار سایر عوامل موثر در هر سازمانی مطرح است. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز با محور قراردادن فعالیتهای پژوهشی از ایدهها و طرحهای پژوهشی از طریق همکاری با دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان استقبال مینماید.