به گزارش می متالز، معاملات بورس تهران در هفته گذشته با افت 2 درصدی شاخص کل به پایان رسید.غلبه عرضه بر تقاضای سهام در هفته گذشته در شرایطی شکل گرفت که کارشناسان حاضر در نظرسنجی سایت تحلیلی «دنیای بورس» نزول شاخص سهام در هفته جاری را پیش بینی کردهاند. با این حال بیشتر سهامداران آغاز مجدد تحریک تقاضا و افزایش دوباره قیمت سهام را انتظار دارند.
الف) صعودی: 13 درصد سهامداران حاضر در نظر سنجی این هفته دنیای بورس روند شاخص بورس را صعودی پیش بینی کردهاند.به اعتقاد این افراد عقب نشینی قیمتها در پایان هفته گذشته فرصتی برای ورود مجدد به سهامداران داده است.امری که توجه به میزان نقدینگی موجود در بازار به احتمال بالا به وقوع بپیوندد. ضمن آنکه بخشی از اصلاح اخیر قیمتها نیز به خاطر نزدیک شدن به پایان سال مالی کارگزاریها و تسویه اعتبارات بوده است.از سوی دیگر علی رغم رکود بازارهای جهانی،کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا ،عامل تخفیف نگرانیها خواهد بود. این موارد احتمالا انگیزه ورود معامله گران به بازار را تقویت کند و رشد قیمت سهام را به دنبال داشته باشد.
ب) کمنوسان: 31 درصد کارشناسان شرکت کننده در نظر سنجی نیز روند شاخص بورس را کم نوسان ارزیابی کرده اند.این دسته از کارشناسان معتقدند علی رغم تضعیف برخی عوامل بنیادی همچون نرخ ارز ، ورود نقدینگی به بازار قابل توجه است .این امر سدی بر سر افت بیشتر قیمت سهام است.بر این اساس موج نقدینگی قابل توجه موجود در بازار که در ارزش روزانه معاملات به خوبی هویدا است در تقابل با نگرانی های سیاسی و همچنین ضعف عوامل بنیادی به نوسان محدود قیمت ها و به تبع شاخص سهام خواهد انجامید.ضمن آنکه بسیاری از سهامداران نیز تا زمان ظهور یک عامل اثر گذار بر روند معاملات فعالیت خود را در بازار کاهش خواهند داد.
ج) نزولی: 56 درصد کارشناسان مزبور روند شاخص سهام را نزولی عنوان می کنند.به اعتقاد این افراد رشد قیمت سهام نیاز به اصلاح قیمت سهام را ضروری کرده است. روندی که با افزایش عرضه ها در پایان هفته گذشته نیز خود را نشان داد و به نظر ادامه دار نیز خواهد بود چرا که صعود قیمت در شرایط کنونی بازار ارز و بازارهای جهانی چندان توجیه پذیر نیست.این امر با توجه به اینکه بخش عمده ای از صنایع فعال بازار از این دو مولفه اثر می پذیرند،بر احتمال نزول نماگر بازار بیشتر تاکید می کند.
از سوی دیگر از منظر سیاسی خبرها در مورد اعمال تحریم بانک مرکزی از سوی آمریکا و همچنین حمله به تاسیسات نفتی عربستان نیز به طور روانی بر افت قیمت ها اثر گذار خواهد بود.گروهی از کارشناسان نیز دلایل تکنیکال برای پیش بینی خود قائل هستند و معتقدند تحلیل های نموداری اصلاح شاخص تا سطح 285 هزار واحد را نشان می دهد.
الف) صعودی: 47 درصد سهامداران حاضر در نظر سنجی سایت تحلیلی «دنیای بورس» روند شاخص کل در هفته جاری را صعودی پیش بینی کرده اند.این افراد معتقدند سطوح فعلی نرخ ارز، نقدینگی قابل توجه در بازار پس از اصلاح اخیر قیمت ها منجر به از سر گرفتن رشد قیمت ها میشود. از منظر این افراد رکورد شکنی های پی در پی بورس در هفته های اخیر موجب ورود نقدینگی از سوی سهامداران و افراد تازه وارد میشود.
ب) کمنوسان: 30 درصد سهامداران حاضر در نظر سنجی روند شاخص را کم نوسان ارزیابی کرده اند.این افراد معتقدند پس از تجربه دو نیمه متفاوت در هفته قبل که به عقب نشینی 8000 واحدی شاخص انجامید ، معامله گران در هفته جاری تامل بیشتری در معاملات خواهند داشت.امری که نوسان اندک قیمت ها را در محدوده فعلی به دنبال دارد.
ج) نزولی: 23 درصد سهامداران مزبور روند نماگر اصلی بازار را نزولی عنوان کرده اند.این افراد معتقدند رشد قیمت در بسیاری از سهام از ارزش ذاتی آن فراتر رفته است و شناسایی سود و فشار عرضه در این شرایط امری طبیعی است .در کنار این موارد تشدید نگرانی های سیاسی نیز وجود دارد که،احتمال شکل گرفتن فضای اصلاحی را افزایش می دهد.