تاریخ: ۰۳ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۷
بازدید: ۱۹۰
کد خبر: ۵۸۱۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بیم و امید جنگ ‌تجاری

می متالز - دولت چین معافیت‌های جدیدی برای برخی از شرکت‌های دولتی و خصوصی که قصد واردات دانه‌های روغنی سویا از آمریکا را دارند معرفی کرده است. یکی از منابع مطلع در این رابطه به «بلومبرگ» می‌گوید حجمی که مشمول این معافیت می‌شود چیزی بین ۲ تا ۳ میلیون تن از واردات دانه‌های روغنی سویا آمریکا خواهد بود.
بیم و امید جنگ ‌تجاری

به گزارش می متالز، این معافیت‌های دولت چین درحالی است که تاکنون برخی از شرکت‌های این کشور حدود ۲۰ محموله باری یا معادل 1.2 میلیون تن از سویای تولید آمریکا را وارد کرده‌اند.

در این رابطه روز دوشنبه و پس از مذاکرات تجاری دو روزه هفته گذشته معاونان دو کشور در واشنگتن، واردکنندگان چینی اقدام به وارد کردن حدود ۱۰ کشتی باری از دانه‌های روغنی سویا از آمریکا کردند.

این معاملات شامل ۶۰۰ هزار تن سویای تولید آمریکا است که در بازه اکتبر تا دسامبر از بندر صادراتی شمال غربی به چین ارسال خواهند شد.

به عقیده صاحب‌نظران خرید چینی‌ها از محصولات کشاورزی تولید آمریکا نظیر دانه‌های روغنی سویا که ارزشمندترین صادرات کشاورزی این کشور است و محصولات خوکی می‌تواند نشانه‌ای مثبت برای توافق تجاری غول‌های اقتصادی دنیا باشد تا به جنگ‌تجاری حدود یکساله خود پایان دهند.

هر چند هفته گذشته هیات چینی بازدید خود را از مناطق کشاورزی آمریکا لغو کردند، اما مذاکره‌کنندگان دو طرف می‌گویند در طول این مذاکرات نتایج مثبتی حاصل شده است.

اقدام چینی‌ها در خرید محصولات سویا از آمریکا درحالی است که روز سه‌شنبه یکی از گروه‌های اقتصادی لابی‌گر برجسته اتحادیه اروپا اعلام کرد پکن باید نیروی‌های بازار را در اقتصاد خود تقویت کند و شرکت‌های دولتی بزرگ خود را به کنترل درآورد، چراکه در غیر این‌صورت بزرگ‌ترین اقتصاد آسیا وارد دوره‌ای از رکود خواهد شد و تنش‌ها با شرکای تجاری رو به وخامت خواهد رفت.

به گزارش «رویترز» در فصل دوم اقتصاد چین پایین‌ترین رشد اقتصادی ۳۰ سال اخیر خود را به ثبت رساند، رشدی در سطح 6.2 درصد که عمدتا ناشی از تنش‌های تجاری با آمریکا بود.

در بیانیه‌ای اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا فعال در چین که ریاست آن را جورگ وتکه برعهده دارد آمده است: «با توجه به احتمال وقوع رکود وقت آن رسیده است حرف و عمل مقامات چینی یکی شود.» او از مقامات چینی خواسته اصول رقابت‌پذیری خنثایی را در برابر شرکت‌ها فارغ از اینکه مالکیت آنها برعهده کیست در پیش گیرند.

بر اساس ارزیابی‌های اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا، بدهی و دارایی شرکت‌های دولتی چینی درحال اوج گرفتن است، شرکت‌هایی که وضعیت انحصاری و دسترسی آسان به تامین مالی در برخی از صنایع دارند.

به عقیده اقتصاددانان این وضعیت منجر به تخصیص نامناسب منابع از شرکت‌های با بهره‌وری بالا به شرکت‌های دولتی غیربهره‌ور‌ خواهد شد.

در این رابطه بانک‌های چینی نیز تمایل دارند عمده اعتبارات خود را به بخش دولتی تخصیص دهند، چراکه تضمین بالاتری برای بازپرداخت آنها وجود دارد.

به‌علاوه بسیاری از شرکت‌های کوچک و خصوصی این کشور با توجه به شکست بانکداری سایه، در تامین اعتبارات خود با چالش‌هایی مواجه هستند.

عناوین برگزیده