به گزارش می متالز، فرهاد دژپسند در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس در محل این وزارتخانه، با اشاره به اینکه جنگ تحمیلی نبردی بود که با ابزار، ادوات و نقشههای نظامی شروع شد، افزود: در نهایت دشمن قصد داشت آن را با جنگ اقتصادی پایان دهد، اما ناکام ماند.
وی با اشاره به متغیرهای اقتصادی زمان جنگ تحمیلی، طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۴، به ویژه روند کاهنده تورم در این سالها اظهار کرد: دشمن پس از ناکامی در شکست نظامی ایران، به زعم خود، وارد آوردن فشار اقتصادی به مردم را در دستور کار خود قرار داد و با راه انداختن جنگ نفتکشها، حمله به پایانههای صادرات نفت ایران در جزیره خارک و کاهش قیمت نفت، درآمد کشورمان از صادرات نفت را به شدت کاهش داد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه توطئه دشمنان در نبرد اقتصادی نیز همچون توطئه جنگ نظامی، با شکست مواجه و با تدابیر مسوولان وقت و ایستادگی و مقاومت قاطعانه اقشار مختلف مردم، تمامی نقشههای دشمن نقش بر آب شد، تصریح کرد: خاطرات و تجربیات ایام دفاع مقدس، باید مکتوب و مستند شده و از آنها الگوهای توسعهای استخراج شود.
وی به شرایط اقتصادی کشور در دوران دفاع مقدس طی سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ از لحاظ وابستگی به نفت و واردات مواد اولیه و نیروی انسانی از سوی دیگر و شرایط جنگی که هم هزینهها را در این سالها بالا برد و هم نیاز به درآمدها را افزایش داد اشاره کرد و بررسی مبانی و خاستگاه علمی و تجربی سیاستهای اقتصادی دولت وقت و مدیریت موفقیت آمیز آن دوران را خواستار شد.
دژپسند ادامه داد: اندیشمندان، کارشناسان، مدیران و بسیجیان مجموعه وزارت اقتصاد میتوانند تا هفته بسیج در آذرماه امسال مقالات علمی - ترویجی خود را در این ارتباط ارائه دهند تا پس از ارزیابی به مقالات برتر جوایز نفیسی اهدا شده و در نهایت، مجموعه مقالات این فراخوان منتشر شود.