به گزارش می متالز، رضا رحمانی امروز در دومین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنایع غیر آهنی ایران و فن آوری های وابسته، با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به محدودیت سرمایه، با بانک های مختلف، بازار سرمایه و روش های نوین مالی، درصدد تامین سرمایه مورد نیاز بخش صنعت و معدن و تحقق برنامه ها هستیم.
وی افزود: با بانک مرکزی مذاکره داشته ایم تا 100 هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت حوزه های صنعت، معدن و مسکن را طی 6 ماهه دوم تامین کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه پیرو نام گذاری امسال به سال رونق اقتصادی، در اتاق های فکر این وزارتخانه، از مطالعات انجام شده و مطالعات قبلی، 7 محور تهیه شد، تصریح کرد: بخش معدن و صنایع معدنی، یکی از محورها بود که انقلاب معدنی نام گرفت.
وی ادامه داد: در این محورها، 35 برنامه اجرایی تدوین شد. در حوزه معدن با اقدامات عادی به جایی نمی رسیم. انقلاب معدنی یک نگاه عمیق نیاز دارد و همه بخش ها برای این منظور باید بسیج شوند.
رحمانی با بیان اینکه اکتشافات گذشته سطحی و به صورت ژئوفیزیک هوایی بوده است، گفت: امسال به اندازه سال های گذشته، برنامه اکتشاف داریم که در آن شرکت های دولتی و خصوصی حضور دارند.
وی ادامه داد: در بسیاری از نقاط کشور، اکتشافات جدید انجام شده و در برخی بخش ها 2 برابر شده و به ذخایر جدیدی در استان ها به ویژه استان های محروم دست یافته ایم و در برخی استان ها نیز، معادن بزرگی کشف شده است.
رحمانی با بیان اینکه تحریم داخلی معنی ندارد، گفت: هر انجمن تخصصی در بخش معدن و صنایع معدنی مسوولیت پذیر باشد به او اعتماد داریم.
وی افزود: در حوزه معدن و صنایع معدنی، اصل بر نیاز داخل است و نیاز داخل باید تامین شود. وقتی نیاز داخل داریم صادرات نباید صورت گیرد به همین سبب اولویت انجمن ها هم باید بر نیاز داخل باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست ما بر عدم خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده و ایجاد اشتغال است به جز مواردی که مصرف مازاد داریم.
وی ادامه داد: هر وزارتخانه باید قبل از تصمیم گیری، با اهل فن، تشکل های تخصصی و دانشگاه ها مشورت کند تا تصمیم ها پخته گرفته شود. در سال 98، تعدد و تکثر بخشنامه ها به حداقل رسیده است.
رحمانی خاطرنشان کرد: اکنون توازن در فولاد و مس بیشتر شده است و از این رو، از ایمیدرو و معاونت معدنی وزارتخانه تشکر می کنیم.
وی افزود: برای توسعه معادن کوچک، تصمیم مناسبی گرفته شده است. در این حوزه، شرکت مس اعلام کرده که تضمین خرید روز محصول و سرمایه گذاری بلندمدت را انجام می دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اذعان داشت: در 400 نقطه امیدبخش، زیرساخت ها فراهم شود تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی حضور یابند. ما نیز همه نوع حمایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حوزه آلومینیوم، تامین پودر آلومینا گلوگاه این صنعت است به همین دلیل هر از شرکت های سرمایه گذار در این حوزه حمایت می کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اکتشافات بوکسیت گفت: توسعه و اکتشافات جدید در جاجرم انجام می شود. وی همچنین توسعه فاز دوم تولید آلومینا در جاجرم را مورد تاکید قرار داد.
رحمانی گفت: اعلام کرده ایم در هر رویدادی، نمایشگاه ساخت داخل و شرکت های دانش بنیان و استارتاپ مستقر شود. وی ادامه داد: حوزه معدن و صنایع معدنی، تشنه دانش جدید و استارت آپ است و نوسازی تجهیزات معدنی، یکی از برنامه ها ما است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزش تولیدات معدنی و صنایع معدنی در سال گذشته 20 میلیارد دلار بود و امسال با تلاش دوستان افزایش می یابد.
وی ادامه داد: صادرات برخی محصولات نظیر مس در شرایط فعلی افزایش یافته است و این نشان می دهد ظرفیت بالایی داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: میزان تولید فولاد در 8 ماهه 2019 میلادی، 17.5 میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی، 6.5 درصد و نسبت به میانگین تولید جهانی 3.5 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در صنعت فولاد به طور نسبی خودکفا شده ایم، افزود: در این صنعت، کمبود الکترود گرافیتی نگرانی هایی ایجاد کرده بود که خوشبختانه امسال فاز نخست تولید الکترود گرافیتی به عنوان طرح اقتصاد مقاومتی افتتاح می شود.
رحمانی گفت: در پروژه های مس تاکید کرده ایم باید به مسائل زیست محیطی توجه شود.