به گزارش می متالز، این در حالی است که انتظار میرود مسئولان آرامکوی عربستان فردا گزارشی از وضعیت تاسیسات این شرکت و میزان خسارات وارده ارائه دهند. برخی کارشناسان این گمانه را مطرح کردهاند در صورتی که عربستان نتواند به سرعت به مدار معمول تولید بازگردد قیمت نفت میتواند به سمت 100 دلار حرکت کند.
در پی حمله به تاسیسات کلیدی تولید نفت عربستان، قیمتها با واکنش فعالان بازار به این مساله همراه خواهد بود. واکنشی که نشانگر نااطمینانی به روند و میزان عرضه جهانی این محصول است. سرمایه گذاران همچنین در انتظار کاهش نرخ بهره دیگری از فدرال رزرو امریکا و همچنین تغییرات پر شتاب دیگری در تصمیمات نرخ بهره سایر بانکهای مرکزی جهان هستند. مهمترین رویدادهای موثر بر این هفته بازارهای جهانی در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.
حملات روز شنبه به تاسیسات فرآوری نفت عربستان توان دنیا برای پشت سر گذاشتن بحران عرضه را خواهد سنجید. با توقف تولید تاسیسات مذکور، بازار نفت با کاهش 5 درصدی عرضه نفت از سوی بزرگترین صادرکننده طلای سیاه مواجه خواهد شد.
برخی مقامات امریکایی و همچنین اتحادیه عرب انگشت اتهام خود را به سمت ایران نشانه گرفتند. اتهامی که مسئولان رسمی دولت آن را رد کرده و این اتفاق را نتیجه طبیعی ائتلاف نظامی علیه حوثیهای یمن عنوان میکنند. به هر صورت بر اساس بیانیه شرکت آرامکو اتفاق اخیر کاهش روزانه 5.7 میلیون بشکهای تولید نفت عربستان را در پی خواهد داشت که معادل بیش از نیمی از کل تولید نفت این پادشاهی است.
قیمت نفت به هنگام بازگشایی بازارها در نیمهشب یکشنبه ممکن است با جهش چند دلاری همراه شود. ضمن آن که به درازا کشیدن بازگشت این تاسیسات به مدار معمول تولید نفت، امریکا و دیگر کشورها را وادار میسازد تا ذخایر استراتژیک نفت خود را آزاد کنند.
به عنوان نتیجهای از نشست دو روزه از چهارشنبه هفته گذشته، به صورت گستردهای انتظار میرود فدرال رزرو امریکا نرخهای بهره را 0.25 درصد دیگر کاهش دهد. انگیزه اصلی چنین انتظاری، کاستن از ریسکهای محاط بر اقتصاد امریکاست که به خصوص از سمت تنشهای تجاری با چین، برگزیت و کاهش قابلتوجه سرعت رشد اقتصاد جهانی تقویت میشود.
بر اساس برآوردها و نظرسنجی سایت Investing.com نزدیک به 80 درصد احتمال کاهش 0.25دیگر نرخ بهره امریکا وجود دارد. بانک مرکزی امریکا در ماه ژولای برای نخستین بار در یک دهه گذشته نرخ بهره را کاهش داد.
تحلیلگران ING در یادداشتی نوشتهاند: « فکر میکنیم فدرالرزرو با کاهش دوباره 0.25 درصدی نرخ بهره کنار خواهد آمد. حرکتی که ما آن را به تضمینی برای مواجهه با بادهای مخالف اقتصادی تعبیر میکنیم. علاوه بر این ، کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو منجر به کاهش فشار روی دلار ایالات متحده (با توجه به سیاستهای تسهیلی دیگر حوزههای اقتصادی از جمله بانک مرکزی اروپا) خواهد شد».
نشست فدرالرزرو و ارائه نظرات این کمیته، چهارشنبه ساعت 22:30 دقیقه به وقت تهران خواهد بود.
پنجشنبه این هفته نشستهای سیاستگذاری بانکهای مرکزی در ژاپن، بریتانیا، نروژ و سوئیس صورت میگیرد. همه این نشستها به تصمیمات فدرالرزرو آمریکا در چهارشنبه شب نظر خواهند داشت.
انتظار میرود بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را در همین سطح نگه دارد مگر آن که تصمیم فدرالرزرو بازارها را دچار تکانه شدید کند و یا باعث تقویت شدید در ین شود.
نرخ بهره سوئیس در بازه فعلی در سطح 0.75- درصد قرار دارد. بنابراین این کشور به آرامی با چشماندازی مشابه با سیاستهای انبساطی بانک مرکزی اروپا پیش رفته است. با این حال نگرانیهایی در رابطه با تقویت فرانک نسبت به یورو و رسیدن به سقف دو ساله وجود دارد.
انتظار نمیرود که بانک مرکزی انگلستان به تغییر جدیدی دست ببرد. با این حال بیانیه این بانک در رابطه با چشمانداز و نگرانیها در رابطه با وقوع برگزیت برای فعالان بازار مهم خواهد بود.
قرار است طی هفته جاری مقامات ردهپایین چینی و امریکایی در رابطه با تنشهای تجاری و حل این مناقشات رایزنی کنند. این نشست مقدمهای بر دیدار مقامات بلندپایهتر دو کشور در اوایل اکتوبر خواهد بود. سرمایهگذاران این مذاکرات را برای یافتن نشانهای از نحوه پیشرفت مذاکرات تحت نظر قرار خواهند داد.
هفته گذشته پکن برخی محصولات کشاورزی امریکا را از اعمال تعرفههای بیشتر معاف کرد و دونالد ترامپ افزایش تعرفه برخی اقلام اساسی چینی را دو هفته به تعویق انداخت.
هفته جاری بازارهای جهانی کار خود را با انتشار آمار مربوط به تولیدات صنعتی، خردهفروشی و سرمایهگذاری در داراییهای ثابت چین پی میگیرند. این آمار میتواند چشمانداز دقیقتری از میزان اثرپذیری دومین اقتصاد بزرگ دنیا از تنشهای تجاری به دست دهد.
روز چهارشنبه آمار شروع پروژههای ساختمانی امریکا منتشر خواهد شد و روز 5 شنبه دادههای مرتبط با تعداد مسکن آماده فروش این کشور منتشر میشود. آماری که میزان سلامتی اقتصاد بخش مسکن ایالات متحده را نشان خواهد داد.
انتشار شاخص ZEW آلمان در روز سهشنبه نشان خواهد داد که آیا این کشور در مسیر رکود همچنان پیشروی داشته یا توانسته است تغییر جهت دهد. این شاخص بر نرخهای برابری یورو میتواند اثر قابلتوجهی داشته باشد.
نهایتا شاخص قیمت مصرفکننده بریتانیا و کانادا دیگر آمار مهمی است که در این هفته منتشر خواهد شد.