به گزارش می متالز، وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامهریزی برای کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کشور تا سال ۱۴۰۰ خبر داد که بخشی از آن در اجرای میزهای تعمیق ساخت داخل دنبال میشود.
رضا رحمانی در جریان دومین میز تخصصی تعمیق ساخت داخل صنعت خودرو در محل وزارت صنعت افزود: دستیابی به این هدف نیازمند ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی و ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی (درمجموع حدود چهار میلیارد دلار) سرمایهگذاری است.
او ادامه داد: ۱.۲ میلیارد دلار از این صرفهجویی در صنعت نساجی و پوشاک، ۵۰۰ میلیون دلار در صنایع سلولزی، ۲.۷ میلیارد دلار در صنایع شیمیایی، ۲.۴ میلیارد دلار در صنایع معدنی، ۶۰۰ میلیون دلار در صنایع فلزی، ۶۵۰ میلیون دلار در لوازمخانگی، ۶۵۰ میلیون دلار در ماشینآلات، ۱.۴ میلیارد دلار در صنعت خودرو و ۲۵۰ میلیون دلار در لوازم برقی و الکتریکی خواهد بود.
رحمانی با تقدیر از تلاشهای بانک مرکزی، از قول مساعد این بانک برای تأمین ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی صنایع در ۶ ماهه دوم امسال خبر داد و گفت: اکنون برنامههای توسعهای و ساخت داخل وزارت صنعت آماده است و انتظار میرود کسانی که توانایی همکاری دارند پایکار بیایند.
او با اشاره به حجم سرمایههای سرگردان در سطح جامعه، ابراز امیدواری کرد بانک مرکزی با تضمین کردن تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری در کشور سرمایههای مردمی را جذب آنها کند تا در صنایع مورد استفاده قرار گرفته شود.
این مقام مسئول به برنامهریزی برای افزایش ۲۶۰ هزار دستگاه خودروی سواری بیشتر در سال ۹۸ نسبت به پارسال (درمجموع ۱.۲ میلیون دستگاه خودروی سواری در سال ۹۸) اشاره کرد که نیازمند ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۵۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی است.
او همچنین از برنامهریزی برای فعالسازی دو هزار واحد صنعتی راکد در سال جاری خبر داد که نیازمند نقدینگی است.
رحمانی در خصوص تولید لاستیک خودروهای سنگین در کشور گفت: تا پارسال ۷۰ درصد این لاستیکها وارداتی بود اما با تعریف پنج طرح در این زمینه در شهرهای اردبیل، بیرجند، کرمانشاه، سنندج و زابل حداکثر تا سه سال آینده نیازهای کشور را رفع خواهیم کرد.
او اظهار کرد: اکنون در تولید چادر مشکی ۸۰ درصد واردات داریم، اما با تعریف طرحی در قزوین و با تولید ۳۰ میلیون متری این محصول، ۳۰ درصد از واردات آن کاسته خواهد شد.
وزیر صنعت با اشاره به دومین میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو، تأکید کرد: در سالهای گذشته نیز با تحریم صنعت خودرو مواجه بودیم، اما امروز با ارادهای که وجود داشته، از تحریمها فرصت ساختیم.
او افزود: تا پایان سال پنج میز تعمیق ساخت داخل دیگر در صنعت خودرو خواهیم داشت و علاوه بر آن برگزاری این میزها در صنایع لوازمخانگی، فولاد، مس، پتروشیمی، موتورسیکلت، برق و الکترونیک و حوزه فناوری اطلاعات را در برنامه داریم.
رحمانی تأکید کرد: امروز نهضت ساخت داخل در صنعت کشور شکل گرفته و باید باور کنیم راه نجات اقتصاد کشور توجه به تولید ملی است.
او ادامه داد: در صنعت خودرو، در میز نخست داخلی سازی به دستاوردهای خوبی رسیدیم، اما درعینحال باید نگاهمان به آینده بوده و به فناوریهای جدید و تحولات جهانی این صنعت برای پاسخگویی به درخواستهای مردم توجه داشته باشیم.
وزیر صنعت و معدن و تجارت تأکید کرد: اینکه با تغییر مدیریت خودروسازی، تأمینکنندگان قطعات آن نیز تغییر کنند بیمعنی است؛ با جلوگیری از چنین اتفاقاتی باید به تقویت سرمایهگذاریها و روابط برد - برد بپردازیم.
به عقیده وزیر صنعت، مهمترین دغدغه برنامههای رونق تولید، تأمین نقدینگی است.