تاریخ: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۳۴
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۶۱۸۱۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بهترین راه آموزش سواد مالی به کودکان چیست؟

می متالز - یکی از موضوعات مهم آموزشی به کودکان، که گاهی از آن غافل می‌شویم، آموزش سواد مالی به آنهاست. برای آشنایی بچه‌ها با دنیای مالی، اولین و مهم‌ترین راه، دادن پول توجیبی است. پول توجیبی برای کودکان مانند سه واحد درس تخصصی اقتصاد است و زیر و بم سواد مالی را به آن ها یاد می‌دهد.
بهترین راه آموزش سواد مالی به کودکان چیست؟

به گزارش می متالز، بسیاری از نیازها و خواسته‌های کودکان مانند بزرگ‌ترهاست. از نیاز به محبت و حس پذیرفته شدن گرفته تا نیازهای مالی و مسائل اقتصادی. شاید تنها فرق بچه‌ها با بزرگترها در سایز لباسشان باشد. با این حساب، بهتر است باور قدیمی «بچه‌اس، نمی‌فهمه!» را کنار بگذاریم، قبول کنیم که کودکان یک سر و دو گوش دارند و باید به یادگیری بیشتر آنها کمک کنیم.

یکی از موضوعات مهم آموزشی به کودکان که گاهی از آن غافل می‌شویم، آموزش سواد مالی به آنهاست. برای آشنایی بچه‌ها با دنیای مالی، اولین و مهم‌ترین راه، دادن پول توجیبی است. پول توجیبی برای کودکان مانند سه واحد درس تخصصی اقتصاد است و زیر و بم سواد مالی را به آنها یاد می‌دهد. تفکراتشان درباره پول و نحوه برخورد با آن را شکل می‌دهد و آنها را برای ورود به نمونه بزرگ‌تر زندگی آماده می‌کند. پول توجیبی می‌تواند مدیریت دخل و خرج، بودجه‌بندی و درک ارزش دارایی‌ها را نیز به کودک بیاموزد.

پول توجیبی هفتگی یا ماهانه و برنامه‌ریزی صحیح برای استفاده از آن، روش مناسبی برای سپردن یک مسوولیت شخصی به کودکان و نوجوانان است. برای شانه‌های نحیف و روحیه پاک بچه‌ها، سروکله زدن با همین مبلغ و زمان کم می‌تواند سخت و خیلی جدی باشد. پس مثل هر زمینه دیگری، به همراهی ما نیاز دارند تا خشت‌های اول سواد مالی را کج نگذارند و دیوار اقتصاد زندگیشان تا ثریا کج نرود. نباید اجازه بدهیم به خاطر وجود بار مسوولیت، قید دریافت پول توجیبی را بزنند و مسائل مالی خودشان را به ما بسپارند.

همراهی یا دخالت؟

همراهی ما یعنی برای میزان، زمان و نحوه پرداخت پول توجیبی قوانین خاص خانواده را درنظر بگیریم؛ نه اینکه درمورد خرج و مصرف آن نظر بدهیم. اگر بچه‌ای توانایی مدیریت مالی نداشته باشد، یا برنامه‎‌ریزی مناسبی برای پول توجیبی‌اش انجام ندهد، وظیفه ما بزرگ‌ترها تنها راهنمایی و مشورت دادن است. بدون از کوره در رفتن و از خشم سرریز شدن هم می‌شود چشم و گوش بچه‌ها را باز کرد. کافی است یادمان بیاید خودمان چند بار پول‌های زیادی را خرجِ خواسته‌های غیرضروری کرده‌ایم. بعد به آنها حق می‌دهیم که با این تجربه کم، نتوانند جلوی وسوسه خرج پول را بگیرند و قبل از رسیدن موعد بعدی پرداخت مقرری، پول کم بیاورند.

برای حل این مشکل می‌توانیم فاصله زمانی پرداخت پول توجیبی را کم کنیم. برنامه‌ریزی در مدت کوتاه و پایبندی به آن، همیشه راحت‌تر از یک برنامه‌ریزی بلندمدت است. پول توجیبی برعکس ظاهر ساده و فریبنده‌ای که دارد، پر از پیچ‌وخم‌های ناآشناست و درس‌های زیادی به همراه دارد. در مجموع، دریافت پول توجیبی به کودکان مدیریت دخل‌ و خرج، بودجه‌بندی و درک ارزش دارایی‌ها را می‌آموزد. البته تجربه مسوولیت‌پذیری را به همراه دارد. همچنین میزان، زمان و نحوه پرداخت آن باید طبق قوانین خاص هر خانواده تعیین شود.

عناوین برگزیده