به گزارش می متالز، در این جلسه، استاندار کرمان نیز گزارشی از موضوع مربوط به تامین آب شهر کرمان ارائه داد و عنوان کرد: در سالهای اخیر، اقدامات خوبی انجام شده و پروژههای تامین آب با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و تامین مالی انجام شده که اقدامات مثبتی بوده و نیاز به نهایی شدن آنهاست.
محمدجواد فدایی با تاکید بر جبران عقبماندگیها در توسعه استان گفت: توسعه استان کرمان با همدلی مدیران و همراهی نخبگان کرمانی شتاب میگیرد.
وی با برشمردن برخی چالشهای پیش روی طرحهای عمرانی اظهار امیدواری کرد با همدلی مدیران ارشد استان و همینطور حمایت نخبگان کرمانی مقیم تهران، این طرحها به نتیجه برسند.
براساس این گزارش، احمد تویسرکانی، مشاور رئیس قوه قضاییه هم در ادامه این جلسه بیان کرد: به لحاظ مسائل و مشکلاتی که برای منطقه وجود دارد با حفظ حقوق مردم و جوانب آن، مسئله قابل پیگیری است و با تصمیمهای قوه قضایی، پیگیری لازم انجام خواهد شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در نشست انجمن توسعه استان گفت: پروژه انتقال آب از دریا، اولویت تامین آب آشامیدنی شهر کرمان است ضمن آنکه در کنار این پروژه، سایر مسیرها را نیز پیگیری میکنیم و بر اساس توافقات انجام شده با وزارت نیرو و شرکت انتقال آب، درخواست ما تسریع عقد قرارداد این پروژه است.
محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه موضوع این جلسه، بررسی مشکلات و راهکارهای مربوط به تامین آب آشامیدنی شهر کرمان است، عنوان کرد: با توجه به شرایط سالهای اخیر به ویژه تابستان امسال و جیرهبندی آب در شهر کرمان، پیگیریها برای برگزاری این نشست در دستور کار قرار گرفت تا از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود و با اولویت خاص مشکل آب آشامیدنی شهر کرمان را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: تامین آب از خط انتقال خرسان از سوی وزارت نیرو به عنوان پروژه ملی برای استانهای یزد و کرمان در دستور کار قرار دارد و بخشهایی از آن اجرا شده و اقدامات مربوط به تامین منابع مالی و فاینانس پروژه با مکاتباتی که از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با معاون اول رئیسجمهوری شده، در دستور کار شورای اقتصادی قرار گرفته تا این موضوع با شتاب بیشتری طی مسیر کرده و در سالهای آینده مشکلات آب آشامیدنی شهرهای شمالی استان کرمان را برطرف کند.
پورابراهیمی افزود: همچنین انتقال آب از سد صفارود به دلیل مسائل اجتماعی، قضایی و امنیتی ایجاد شده، نیازمند تصمیمات خاصی است که بهوسیله قوه قضاییه باید پیگیری و تعیین تکلیف شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اهمیت انتقال آب خلیجفارس گفت: انتقال آب از خلیجفارس بزرگترین پروژهای است که در سالهای اخیر در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه با همت و تلاش انجام شده و حضور شرکتهای بزرگ گلگهر، مس و چادرملو پایهگذاری شده است.
تشکیل کنسرسیوم بانکی در کمیسیون اقتصادی مجلس و مبلغ ۲هزار میلیارد تومان تامین مالی به عنوان رکورد تامین مالی پروژههای کشور به ثبت رسید که در ۲مرحله انجام شده و مسیر حرکت کار به نحوی است که نیمه دوم امسال بهرهبرداری فاز نخست آن را در استان کرمان شاهد خواهیم بود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه ظرفیت تامین آب در این پروژه دیده شده، تمام تلاشمان این است که از این مسیر، انتقال آب را به شهر کرمان عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه براساس مجوزهای صادرشده وزارت نیرو برای انتقال آب، حدود ۱۵ تا ۲۰درصد این پروژه انتقال، به آب آشامیدنی اختصاص دارد، به موضوع بهای تمام شده آب در پروژه انتقال آب از دریا اشاره کرد و گفت: درحالحاضر پروژه خرید چاهها از اطراف شهر کرمان و دیگر شهرها و پروژه خرسان، هزینهای به مراتب بالاتر از انتقال آب خلیجفارس دارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه در زمینه خرید آب آشامیدنی از سوی وزارت نیرو برای شهر کرمان تمهیدات لازم دیده شده و مشکل خاصی وجود نخواهد داشت، بیان کرد: با توجه به شرایط شهر کرمان، وضعیت جیرهبندی آب و جلوگیری از مشکلات در تابستان سال آینده، پیشنهاد ما اولویت در قرارداد تامین آب از سوی وزارت نیرو با شرکت انتقال آب خلیجفارس است که بتواند از مسیر میانبر به خط انتقال آب خرسان، موضوع آب آشامیدنی شهر کرمان را برای ابتدای سال آینده برطرف کند.