تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۴۲
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۶۲۵۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر صنعت:

حفظ تولید به ۳۶۱ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای آنکه بتوانیم تولید امسال را به میزان سال گذشته حفظ کنیم به ۳۶۱ هزار میلیارد تومان نیاز است.
حفظ تولید به ۳۶۱ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

به گزارش می متالز، رضا رحمانی شنبه شب در جمع فعالان اقتصادی اصفهان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان اظهار داشت: با تدابیر دولت، سال گذشته یک هزار و ۸۵۰ واحد غیر فعال به چرخه تولید کشور بازگشتند و هدفگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که امسال ۲ هزار واحد صنعتی و تولیدی دیگر که مشکل نقدینگی دارند، فعال شوند.

وی بیان کرد: برای فعال کردن این تعداد واحد تولیدی ۴۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در این راستا جلسات متعددی با مسئولان بانک مرکزی از جمله رئیس این بانک برگزار شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بانک مرکزی پذیرفته است که نظام بانکی کشور در نیمه دوم امسال یکصد هزار میلیارد تومان برای حل مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی غیر فعال تامین کند.

وی به مشکلات واحدهای تولیدی نیازمند به محصولات پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: سال گذشته بدترین وضعیت در توزیع محصولات پتروشیمی بوجود آمده بود به گونه ای که در توزیع این محصولات رانت وجود داشت و موجب نارضایتی واحدهای تولیدی شده بود.

رحمانی بیان کرد: با اتخاذ راهبردهای مناسب توانستیم بر مشکلات این بخش فائق آییم تا این محصولات به روش صحیحی به دست واحدهای تولیدی برسد.

وزیر صنعت با اشاره به اینکه برخی از مشکلات واحدهای تولیدی و چگونگی اتخاذ راهبردهای مناسب در قرارگاه رونق تولید با حضور دستگاهها و نهادهای مختلف بررسی می شود، تصریح کرد: تولید در داخل کشور ۲ برابر مصرف است بنابراین چیزی با عنوان کمبود کالا نباید در کشور وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد : ممکن است در برخی محصولات و کالاها به واردات نیاز داشته باشیم که پس از بررسی چنانچه لازم شد این محصولات و کالاها را وارد می‌کنیم.       

رحمانی با اشاره به اینکه برای در اختیار گرفتن مواد اولیه و مورد نیاز، پروانه بهره برداری و عملکرد قبلی واحدهای تولیدی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت ملاک نیست، گفت: هر جا بفهمیم که یک واحد، تولیدی انجام نمی‌داده و مواد اولیه در اختیار گرفته است، آن واحد تولیدی را به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد زیرا در شرایطی که کشور با جنگ اقتصادی مواجه است پذیرفته نیست که یک واحد تولیدی ، موادی را در اختیار بگیرد بدون آنکه تولید داشته باشد.

وی خطاب به فعالان اقتصادی افزود: نه خود را عقل کُل می‌دانیم و نه به خود حق می‌دهیم که بدون مشورت و کار کارشناسی تصمیم گیری کنیم بنابراین سعی خواهیم کرد با مشورت تشکل‌های صنفی در رابطه با واحدهای تولیدی تصمیم گیری کنیم اما انتظار داریم هر تصمیمی گرفته شد همه دست اندرکاران از آن دفاع کنند.

وزیر صنعت، مغدن و تجارت با بیان اینکه هدف ما سالم سازی فرآیند تولید و عرضه است، گفت: باید به سمتی برویم که مشکلات این بخش‌ها با ایجاد سامانه‌های تخصصی و انجام فرآیندهای تولید و عرضه در این سامانه‌ها حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه درباره اختیارات مدیران بانک‌ها، موضوع را به جلسه سران قوا بردیم، گفت: قوه قضاییه از این موضوع حمایت کرد و بخشنامه اخیر این قوه درباره " نحوه احضار اشخاص حقوقی" در این راستا صادر شد که جا دارد از رئیس قوه قضاییه تشکر کنم .
آیت الله ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه نیمه دوم شهریور بخشنامه ای را به  دادسراها و محاکم دادگستری ابلاغ کرد که بر اساس آن  در مورد پرونده‌های مرتبط با اشخاص حقوقی لازم است به جای احضار مدیرعامل با رعایت مقررات مربوط به احضار، به شخص حقوقی اخطار شود تا نماینده قانونی یا وکیل خود را معرفی نماید و با حضور نماینده شخص حقوقی تحقیقات مقدماتی برابر ضوابط صورت پذیرد و در ادامه چنانچه اتهام متوجه مدیرعامل باشد به گونه‌ای که اقدامات قضایی موجب اخلال در روند تولید و اشتغال نگردد، رسیدگی قضایی انجام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای ما مهم است که یک واحد تولیدی تعطیل نشود، گفت: حتی بانک ها نباید اجازه دهند که یک واحد تولیدی به تعطیلی کشیده شود.

وی تشکیل ستاد تسهیل رفع موانع تولید در استان ها را فرصتی برای مقابله با جنگ اقتصادی دانست و اظهار داشت: مصوبات این ستاد در استان ها به منزله مصوبات ستاد ملی است و اگر ستاد تسهیل در استان تصمیمی اتخاذ کرد همانند این است که ستاد ملی تسهیل این تصمیم را اتخاذ کرده است.

رحمانی با اشاره به اینکه درصد اجرای مصوبات ستاد تسهیل در استان ها کمتر از ۵۰ درصد است، افزود: انتظار ما این است که میزان عملیات اجرایی این مصوبات به بیش از ۹۰ درصد افزایش یابد.

در استان اصفهان افزون بر 9 هزار واحد تولیدی و صنعتی فعالیت دارند.

عناوین برگزیده