به گزارش می متالز، هفت نفر از نمایندگان انجمنهای خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان پیش از ظهر امروز در آیین تجلیل از واحدهای نمونه صنعت و معدن استان اصفهان با حضور رضا رحمانی به بیان نظرات خود پرداختند.
محمد ابکا اظهار کرد: چندین سال است به دنبال نظام مهندسی صنعت هستیم تا صنعتگران بتوانند مشکلات خودشان را به صورت متمرکز مطرح کنند، نظام پزشکی و نظام مهندسی ساختمان در کشور تشکیل شده اما جای نظاممهندسی صنعت در کشور خالی است.
رئیس انجمن خدمات فنی و مهندسی استان اصفهان ادامه داد: به رغم وجود شرکتهای دانشبنیان و تجربیات مهندسی در طول سالهای متوالی هنوز به توان مهندسی کشور اعتماد نمیشود و برخی مدیران در رابطه با استفاده از ظرفیتهای خدمات مهندسی نگاه به خارج دارند.
وی بیان کرد: هر چیزی به هر طریق صادر شود افتخاری قطعی برای این کشور است اما خدمات فنی و مهندسی یعنی فروش دانش و تکنولوژی که متفاوت از صادرات کالا است.
آبکا با اشاره به نوسانات ارز بیان کرد: در قراردادهایی که بسته می شود حدود 10 تا 20 درصد برای نوسان قیمتها در نظر میگیریم اما در شرایط نوسان شدید قیمت ارز کار به جایی رسیده که اگر کارفرمایان ضمانتهای ما را ضبط کنند برد کردهایم.
ابراهیم احمدی اظهار کرد: انتصاب یکی از معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مدیرعامل یکی از صنایع خودروسازی کشور نشان میدهد که این حوزه از صنعت تا چه حد برای وزارت صمت استراتژیک است.
رئیس انجمن قطعهسازان خودرو استان اصفهان ادامه داد: چیزی که دولت آباد را بر باد میدهد بیعدالتی است و آنچه امروز صنعت خودروسازی کشور را دچار بحران کرده همین بیعدالتی و آزمندی چند شرکت بزرگ قطعهساز است.
وی بیان کرد: چیزی که قطعهسازان را همیشه آزار میدهد تبعیض دولتی در ایجاد شرایط رقابتی یکسان همچون قیمت، شرایط پرداخت و تیراژ خرید بوده است، این در حالی است که اگر صنعت خودرو همانند سایر بازارها امکان تغییر قیمت در اساس تغییر در عرضه و تقاضا را داشته باشد میتواند بهتر بازار را کنترل کند.
احمدی با اشاره به اینکه 211 واحد تولیدی در حوزه قطعات خودرو در استان اصفهان مشغول به کار هستند، عنوان کرد: جایگاه صنایع قطعهسازی استان اصفهان در کشور سوم یا چهارم است و استان اصفهان در سال 97 نسبت به حجم تولیدی کمترین استفاده از ارز 4200 تومانی را داشته است.
رئیس انجمن قطعهسازان خودرو استان اصفهان افزود: به دلیل پیشینه صنعتی استان اصفهان قطعات تولیدی در این استان از تکنیک بالایی برخوردار هستند و عمق خودکفایی در استان اصفهان بیشترین میزان در مقایسه با استانهای کشور را داراست.
وی با اشاره به قیمت خودرو عنوان کرد: خودروسازان تاوان سوء مدیریت مدیران را میدهند، اگر قیمت خودرو را شناور کنیم و به آن مشابه سایر صنایع نگاه کنیم از سوء استفاده جلوگیری خواهد شد چرا که فساد محصول عدم شفافیت است.
احمدی اظهار کرد: مشکل قطعهسازی کشور تبلیغات منفی و ذهنیتسازیهای ویرانگری است که در طول سالهای متمادی توسط دلالان و واردکنندگان خودرو انجام شده و راه مقابله با آن تبلیغات مثبت و تغییر نگرش صدا و سیما با حمایت وزارت صمت است.
محمدرضا برکتین با اشاره به مرزبندی بین صنف و صنعت اظهار کرد: موانع زیادی در بخش صنعت برای اخذ مجوز وجود دارد این در حالی است که مجوز از سمت صنوف به راحتی صادر میشود.
رئیس انجمن شرکتهای مهندسی و پیمانکاری نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: در بسیاری از موارد تولیدکنندگان درگیر موضوعاتی شدند که ریشه آن در نقطه دیگری بوده، تأمین اجتماعی متعلق به کارفرمایان و کارگران است اما دولت از آنجا که بدهی خودش را به تولید پرداخت نمیکند تأمین اجتماعی را درگیر کرده است.
وی تصریح کرد: وقتی طرف دیگر این معادله بدهی خودش را پرداخت نمیکند به کارفرمایان فشار وارد میشود، اگر دولت سهم خودش را پرداخت نمیکند منصفانه نیست که خلاف مقررات دفترچههای بیمه کارگران تمدید نشود.
برکتین اظهار کرد: نقدینگی و بانکها از مشکلات تولیدکنندگان هستند، نقدینگی در شرایط امروز یک ضرورت است اما بدهیهای دولت به بانکها و بدهی بانکها به بانک مرکزی منجر به آن شده که تولیدکنندگان نتوانند نقدینگی مورد نیاز خودشان را از این مسیر تأمین کنند.
ابوالقاسم جباری با اشاره به بخشنامههای متعدد عنوان کرد: تعدد بخشنامهها باعث گمراهی صادرکنندگان شده و از سوی دیگر محصولات تولیدیهای داخل به کشورهای مشخصی صادر میشود که این کشورها با دیگر تولید کنندگان بر اساس تعرفه مشخصی معامله میکنند اما تعرفههایی که به کالاهای ایرانی تعلق میگیرد بیشتر از سایر کشورها است.
نماینده انجمن همگن فلزی اصفهان در تشریح مشکلات صادرات مستقیم کالا خاطرنشان کرد: مجبور هستیم تا کالاهای خودمان را در مرز تخلیه و در کانتینرهای دیگری بارگیری کنیم که این منجر به صدمه دیدن محصولات خواهد شد.
مسعود جمالی در این دیدار بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده سیاستگذاری در توسعه صنایع کشور متمرکز بر صنایع بزرگ و بالادستی است، لابیگری گسترده صنایع بالادستی مانع از رشد صنایع پایین دستی شده و وزارت صنعت، معدن و تجارت در صنایع فولاد و پتروشیمی عمدتاً بر سمت تقاضا نظارت داشته است، این در حالی است که اقتصاد سمت دیگری یعنی عرضه دارد اما به دلیل لابیهایی که انجام شده هیچ نظارتی در این رابطه شاهد نیستیم.
رئیس انجمن صنایع پلاستیک و پلیمر استان اصفهان اضافه کرد: قوانین خلقالساعه، صادرات بسیاری از بنگاههای تولیدی را با مشکل مواجه کرده، عرضه پتروشیمیها به دلیل سیستم گرید کاهش پیدا کرد و از سوی دیگر قیمتگذاری بر اساس صنایع خارجی انجام میشود که به نظر میرسد این سبک قیمتگذاری غلط است.
وی در پیشنهاداتی عنوان کرد: تأیید مجوزها برای اختصاص ارز نیما در زمان مناسب و بازنگری و اجرای بسته پیشنهادی اتاق بازرگانی که با حضور تمامی ذینفعان تدوین شده از راههای بهبود شرایط موجود است.
محمد یوسف صدیقی اظهار کرد: اصلاح و ساماندهی حریم معدنها طبق قانون بر عهده وزارت صمت است اما سکوت و عدم صدور مجوزهای لازم منجر به زندان و جرایم سنگین مالی معدنکاران در محاکم قضایی شده است.
رئیس انجمن صنفی معدنکاران تصریح کرد: به دلیل رکود اقتصادی که شامل صنعت سنگ کشور شده تولید اکثر معادن کاهش یافته و با توجه به اینکه این موضوع خارج از دسترس معدنکاران است تقاضامندیم حقوق دولتی معدنکاران افزایش نیابد بلکه بر اساس تولید واقعی صنایع محاسبه شود.
مهدی هراتیان فر عنوان کرد: قانون نحوه واگذاری مدیریت شرکتهای صنعتی را بیان نکرده و انتظار داریم این موضوع در آینده نزدیک تبیین شود، ارزش افزوده و مالیاتی که برای هیأت مدیره شرکتهای خدماتی وضع شده منصفانه نیست و باید مطابق ماده 2 و 280 قانون شهرداریها که از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند در رابطه با شهرکهای صنعتی نیز اجرایی شود.
رئیس انجمن صنفی شهرکهای صنعتی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قرار بود یک درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرکهای صنعتی اختصاص یابد که این قانون تاکنون محقق نشده و از سوی دیگر شهرداریها برای اخذ عوارض بیشتر در مسیر فعالیت این واحدها سنگاندازی میکنند.