تاریخ: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۰۸
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۶۲۶۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
علی لاریجانی با روسای پارلمانی کشورها دیدار کرد

تقویت خط اعتماد ایران با روسیه

می متالز - آنچه در سفر علی لاریجانی، رئیس مجلس در سفرش به بلگراد در رایزنی‌های پارلمانی با برخش کشورها مشهود به نظر می‌رسد، همسویی ایران و روسیه در تاکید بر اشتباهات امریکا و ایجاد اعتماد جدی میان ایران و رسیه است.
تقویت خط اعتماد ایران با روسیه

به گزارش می متالز، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان و هیات همراه در ادامه سفر به بلگراد و رایزنی های پارلمانی با بسیاری از مقامات دیگر کشورها که برای شرکت در صد و چهل و یکمین نشست اتحادیه بین المجالس در صربستان حضور دارند دیدار کرد.

 دیدار آقای لاریجانی با نایب‌ رئیس پارلمان آلمان

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران از میانجیگری در مسئله یمن استقبال می‌کند، گفت: مسئله این است که آمریکا تصور می‌کند هنوز زمان دوشیدن پول از عربستان تمام نشده است.

علی لاریجانی و کلاودیا روت، نایب‌ رئیس پارلمان آلمان امروز (سه شنبه ۲۳ مهر) در حاشیه برگزاری یکصد و چهل و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) دیدار و گفت وگو کردند.

آقای لاریجانی در ابتدای این دیدار، گفت: ایران در رابطه با رفتار ترکیه اعتراض و مخالفت‌های خود را اعلام کرده است چرا که کشتار و آوارگی را دامن می‌زند و مسائل سوریه را پیچیده‌تر می‌کند، اما نباید اجازه داد ماجرای اخیر سوریه عمیق شود.

وی تصریح کرد: نقش اتحادیه اروپا در سوریه نمی‌تواند صرفاً نصیحت باشد، در حالی که شما عادت کرده اید فقط ما را نصیحت کنید و آلمان می‌تواند نقش قوی‌تری بازی کند، اما این گونه نشده است.

رئیس مجلس با بیان اینکه تنشی در خلیج فارس وجود ندارد، افزود: صیانت از خلیج فارس جزو دستور کار‌های جمهوری اسلامی ایران است، اما مشکل از بازیگران دیگر منطقه است، البته پیشنهاد "طرح صلح هرمز" مطرح شده توسط رئیس جمهور ایران برای حفظ امنیت خلیج فارس است و در این مسیر نیازی به نیرو‌های خارج از منطقه نیست.

وی بیان کرد: اگر سعودی‌ها راه حل سیاسی را بپذیرند ایران در مسئله یمن میانجیگری خواهد کرد افزود: البته آمریکا تصور می‌کند هنوز زمان دوشیدن پول از عربستان تمام نشده است.

در ادامه، نایب رئیس پارلمان آلمان با بیان اینکه آلمان عمیقاً نگران مداخله سیاسی ترکیه در سوریه است گفت: موج جدید مهاجران به سمت اربیل و دیگر شهر‌های کردنشین عراق نگران کننده است.

خانم کلاودیا روت در پاسخ به این پرسش دکتر لاریجانی مبنی بر این که اتحادیه اروپا برای سوریه چه کاری می‌تواند کند، تصریح کرد: اتحادیه اروپا از روسیه درخواست فشار بر اردوغان را داشته و اینکه به ترکیه اسلحه فروخته نشود، اما اردوغان گفته است اگر در مسئله نظامی‌گری سخت بگیرید، موج آوارگان را به سمت اروپا رها می‌کنم، البته ایران می‌تواند در این مسئله کمک رسان باشد.

وی ادامه داد: اتحادیه اروپا و آلمان همه باید مسئولیت پذیر باشیم، چرا که این به نفع مردم و دولت هاست، بنابراین باید از فرصت کمیته قانون اساسی استفاده و این کمیته را تقویت کرد تا به گزینه‌های حل و فصل مسئله سوریه برسند.

نایب رئیس پارلمان آلمان با بیان این که از نقش پاکستان برای مذاکره به منظور رفع اختلاف‌های میان سعودی‌ها و ایران استقبال می‌کنند، گفت: وضعیت انسانی در یمن فاجعه بار است.

ایجاد اعتماد جدی میان ایران و روسیه

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان و رئیس مجلس سنای روسیه دیدار و گفتگو کردند.

علی لاریجانی در دیدار با النتینا ماتونیکو در حاشیه صد و چهل و یکمین نشست اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU) گفت: با توجه به ناهنجاری‌های ترامپ در صحنه بین‌الملل، رهبران دنیا باید به هم اعتماد کنند تا برخی از ناهنجاری‌های ترامپ علاج شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتماد جدی میان ایران و روسیه ایجاد شده است، افزود: مجموعه گفتگو‌های ایران و روسیه پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

همچنین در جریان این دیدار، رئیس مجلس روسیه از مواضع ثابت و اصولی روسیه نسبت به ایران خبر داد و گفت: روسیه مخالف بر هم زدن توافق هسته‌ای است، زیرا این اتفاق آسیب‌های فراوانی به دنبال دارد.

وی با تأکید بر اهمیت ترک نکردن گفتگو افزود: مواضع روسیه به‌طور شفاف به ایالات متحده اعلام شده است، زیرا اقدام ترامپ تنش‌ها را افزایش داده تا جایی که در سطح هشداردهنده‌ای قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: روسیه علنا و به صورت قاطعانه تحریم‌های یکجانبه ضد ایران را محکوم می‌کند؛ هیچ‌گونه تهدید دیگری سبب نخواهد شد ایران پای مذاکره بازگردد.

وی بیان کرد: ایران نقش بسیار موثری در تدوین یک راه حل و بازگشت آرامش و آتش‌بس به سوریه داشته است به همین دلیل از تلاش‌های ایران قدردانی می‌کنیم.

رئیس پارلمان روسیه همچنین از پیدا کردن راهکار‌هایی برای گسترش روابط تجاری میان ایران و روسیه خبرداد.

 دیدار آقای لاریجانی با رئیس جمهور و نخست وزیر صربستان

رئیس مجلس شورای اسلامی قرار است تا ساعاتی دیگر با الکساندر ووچیچ و خانم آنا برنابیچ دیدار کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مجلس شورای اسلامی از دو روز پیش در صدر یک هیات پارلمانی برای شرکت در صد و چهل و یکمین نشست اتحادیه بین المجالس عازم بلگراد پایتخت صربستان شده است.

آقای لاریجانی علاوه بر حضور در مراسم افتتاحیه و دیدار با روسای مجالس قطر، کویت، الجزایر، اتریش، مقدونیه، روسیه، آفریقای جنوبی، پاکستان و ایرلند، در مجمع عمومی این اجلاس نیز سخنرانی کرده است.

سخنرانی که رییس مجلس شورای اسلامی با توجه به موضوع اجلاس و لزوم احترام به معادات بین المللی، بخش زیادی از آن را به انتقاد از عملکرد یکجانبه و غیر مسئولانه آمریکا در خروج از برجام و سکوت مجامع بین المللی در این زمینه اختصاص داد و گفت: این رفتار نمونه‌ای بارز از نقض قواعد و معاهدات بین المللی است.

رئیس مجلس روابط بین الملل را به بازی شطرنج تشبیه کرد و گفت: هر حرکت یک ضد حرکت ایجاد می‌کند.

آقای لاریجانی در ادامه در پاسخ به سخنان هیئت پارلمانی امارات و ادعای دخالت ایران در منطقه، گریزی به تلاش امارات برای رایزنی با ایران زد و گفت: ایران به درخواست دولت عراق و سوریه، برای نابودی داعش به کمک آن‌ها شتافت و شما باید از ایران تقدیر کنید، اما از شما میپرسم که شما با چه انگیزه‌ای در سودان و لیبی دخالت می‌کنید، من تعجب می‌کنم شما در گفتگو‌های پنهانی با ما طور دیگری صحبت می‌کنید و اینجا به گونه‌ای دیگر!

اما علاوه بر رییس مجلس، هیات پارلمانی نیز بر اساس تخصص و تجربه در کمیته‌های ۸ گانه این اجلاس حضور دارند.

امروز نمایندگان در کمیته‌های دائمی دموکراسی و حقوق بشر، کمیته دائمی صلح و امنیت بین الملل، کمیته خاورمیانه و نشست اتحادیه دبیران کل پارلمانی حضور خواهند یافت.

قرار است در این اجلاس، قطعنامه‌ای تحت عنوان دستیابی به پوشش همگانی تا ۲۰۳۰ و نقش پارلمان‌ها در اطمینان بخشی به حق بهداشت بررسی و در نهایت با موافقت هیات‌ها به تصویب برسد.

از دیگر برنامه‌های سفر آقای لاریجانی، دیدار با الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور و خانم آنا برنابیچ، نخست وزیر صربستان است.

علاوه بر این قرار است رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز نیز دیدار‌هایی دوجانبه با برخی روسای پارلمانی کشور‌های عضو داشته باشد.

 تاکید روسای پارلمان ایران و چک بر توقف نظامی‌گری در غرب آسیا

روسای پارلمان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری چک بر توقف نظامی‌گری در غرب آسیا تاکید کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس چک حمله نظامی به سوریه را غیرعاقلانه دانست و افزود: از ابتدا راه‌حل ایران برای مسئله سوریه مذاکره سیاسی بود، اما برخی کشور‌ها نظر دیگری داشتند.

آقای لاریجانی در ابتدای این دیدار بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان چک و ایران تأکید کرد و گفت: باید از ظرفیت دو کشور برای برداشتن گام‌های نو بهره برد ضمن آن که برخی تجار ایرانی به طور سنتی با تجار چک کار می‌کنند.

وی در ادامه توضیحاتی در خصوص به نتیجه نرسیدن توافق هسته‌ای و نقش ترامپ در این مسئله ارائه کرد و افزود: ترامپ به هم ریختگی در منطقه ایجاد کرده و با وجود مذاکره با اتحادیه اروپا، اما کار مهمی انجام نگرفته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مورد سوریه معتقد به گفت‌وگوی سیاسی هستیم، اما برخی از کشور‌ها راه‌حل نظامی را ترجیح می‌دهند که این کار غیرعاقلانه خسارت بزرگی در پی دارد.

وی اظهار کرد: برخورد‌های نظامی، تروریسم را افزایش می‌دهد و نمونه آن در افغانستان، عراق و سوریه است البته به درخواست دولت عراق و سوریه به آن‌ها در سرکوب داعش کمک کردیم.

در ادامه رئیس پارلمان چک تصریح کرد: نظامی‌گری راه به جایی نخواهد برد، بنابراین همواره باید یک راه‌حل سیاسی و گفتگو محور وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: متأسفانه غیرنظامیان در سوریه و یمن در عذاب هستند.

عناوین برگزیده