به گزارش می متالز، ایرج مرندی امروز با اشاره به اینکه در معادن خوی یکی از مرغوبترین نوع ماده معدنی سیلیس به دست میآید، اظهار کرد: در حال حاضر ارزش ریالی این ماده معدنی برابر با ۵۰ میلیارد ریال بوده که در صورت مدیریت هزینهها از جمله کاهش هزینههای حمل و نقل و جلوگیری از خامفروشی، به ۳۰۰ میلیارد ریال افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه ماده معدنی سیلیس در صنایعی مانند شیشهسازی، سرامیک، پشم شیشه، تصفیه آب و صنایع الکترونیک استفاده میشود، افزود: خلوص سیلیس تولیدی در خوی بالای ۹۹ درصد بوده که در تولید مواد اولیه ۱۰ صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خوی با اشاره به فعالیت چهار معدن استخراج سیلیس در خوی ادامه داد: سالانه ۴۲ هزار تن از این ماده معدنی از معادن فعال خوی استخراج میشود و همچنین چهار واحد دانهبندی سیلیس در خوی به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین معادن تولید و دانهبندی سیلیس کشور در خوی قرار دارد، عنوان کرد: این معدن با وجود گذشت ۱۵ سال از آغاز فعالیت، همچنان فعال بوده و سالانه ۲۰ هزار تن سیلیس از این معدن استخراج میشود.
مرندی میزان اشتغال در معادن سیلیس خوی را بیش از ۱۰۰ نفر خواند و تصریح کرد: در صورت ایجاد صنایع تبدیلی و جلوگیری از خامفروشی امکان افزایش اشتغال به بیش از ۶ برابر در این زمینه وجود دارد.
در آذربایجانغربی ۱۵ معدن سیلیس با استخراج سالیانه ۲۴۹ هزار و ۸۰۰ تن وجود دارد که در این معادن تعداد ۱۳۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.