تاریخ: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۴۸
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۶۳۳۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تقاضا در بازار نفت در هاله ای از ابهام

می متالز - با فرارسیدن روزهای سرد پاییز، همچنان بازار جهانی نفت از کمبود تقاضا و مازاد عرضه رو به رو است و این مساله در میزان قرارداهای آتی معاملات بورس های انرژی دنیا کاملا آشکار است.
تقاضا در بازار نفت در هاله ای از ابهام

به گزارش می متالز، بازار نفت با این که معاملات امروز را در فازی نیمه مثبت آغاز کرد اما قیمت این کالا همچنان، در مسیری نزولی قرار دارد.

به این ترتیب، بازار این کالا برای ششمین هفته متوالی، در انواع شاخص ها در مسیر نزولی حرکت کرده و هیچ علایمی از رشد را نشان نمی‌دهد.

تحلیل‌گران و معامله‌گران این بازار بر این باورند تا زمانی‌ که سمت تقاضا تحریک خاصی از خود نشان ندهد نمی توان به صعود قیمت‌ها امیدوار بود هرچند که تنش های ژئوپولتیک هر از چند گاهی نوسانات محدودی را در این بازار ایجاد می کنند.

در این بین هر بشکه نفت خام برنت امروز با افزایش ۰.۵ درصدی، نسبت به روز گذشته، در محدوده ۵۹ دلار و ۳۰ سنت معامله شد در حالی که میانگین سالانه قیمت این کالا ۲۵ درصد منفی بوده است.

همچنین شاخص نفت وست تگزاس اینترمدییت نیز با رشد ۰.۴ درصدی به هر بشکه ۵۳ دلار و ۷۷ سنت رسید در حالی که  از ابتدای سال میانگین قیمت این کالا نیز ۲۲ درصد منفی بوده است.

در بازار جهانی نفت، یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت ها، میزان معاملات آتی است.  تعداد قرارداهای آتی خرید در ماه گذشته با کاهش ۳۰ درصدی به کمترین سطح خود از ابتدای سال جاری میلادی رسیده است.

همچنین در سمت مخالف یعنی قرارداد های آتی فروش نفت با رشد فزاینده سه برابری روبرو شده که این امر زنگ خطر بلندی برای عرضه کنندگان نفت بوده و این هشدار را می دهد که سرمایه گذاران علاقه ای به داشتن اوراق آتی نفت ندارند.

هم اکنون نسبت قراردادهای آتی خرید به فروش برابر با ۲.۵ بوده که این عدد بسیار کمتر از نسبت عدد ۹ در سه ماهه گذشته است.

در این میان شدت گرفتن عرضه از سوی روسیه متحد اصلی اوپک در روزهای اخیر یکی از دلایل تشدید مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی است. در این رابطه روسیه اعلام کرد در سپتامبر بیش از سقف مقرر تحت توافق اوپک پلاس، نفت تولید کرده است که به دلیل افزایش تولید میعانات گازی در آستانه فرا رسیدن فصل زمستان بوده است.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد