تاریخ: ۰۵ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۹:۰۱
بازدید: ۶۱۵
کد خبر: ۶۴۳۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دیدگاه های تشکل ها از نشست نقشه راه معدن و صنایع معدنی :

مسیریابی برای تحقق اهداف معدن و صنایع معدنی

می متالز - روسای تشکل های معدنی و مدیران پیشکسوت این حوزه به ارایه دیدگاه های خود درباره نشست هم اندیشی نقشه راه معدن و صنایع معدنی در دولت دوازدهم پرداختند. ارایه چالش ها، مسیریابی و ارایه راهکار در آن نشست، از جمله نکاتی بود که مورد توجه بزرگان معدن و صنایع معدنی ایران قرار گرفت.
مسیریابی برای تحقق اهداف معدن و صنایع معدنی

به گزارش می متالز، مصطفی موذن زاده، مشاور معاون اول رئیس جمهور در حاشیه نشست هم اندیشی نقشه راه دولت دوازدهم در بخش معدن و صنایع معدنی با بیان اینکه نکات خوبی در جلسه مطرح شد، گفت: دست اندرکاران در نقشه راه مذکور، چالش ها را خوب مطرح کرده بودند. اما راه حل ها، نیاز به کار بیشتری دارد. واقعیت این است که تصویری از شرایط داده شد. بایدها و نبایدها به صورت ایده آل ترسیم شد که البته ساده نیست و سخت است و باید همه جوانب در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، در مورد موضوع سرمایه گذاری خارجی، باید ببینیم آیا شرایط سرمایه گذاری خارجی را داریم و آیا می توانیم جذب سرمایه گذاری خارجی کنیم و اینکه در معدن چگونه جذب سرمایه گذاری خارجی کنیم. آیا معدنی داریم به سرمایه گذار خارجی ارائه دهیم؟ این موارد هنوز حلقه های مفقوده این سیستم است.

 

ترسیم دورنما و ایجاد اثرگذاری ها

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران درباره نشست راه دولت دوازدهم در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: به نظرم این نشست ها باعث می شود که ما دید روشن تری به بخش معدن و اثرات آن در توسعه اقتصادی داشته باشیم. به هر حال، بخش معدن باید سهم خود را در اقتصاد مقاومتی نشان دهد و هم اکنون نگاه دولت به بخش معدن باز و روشن است و به عنوان یک بخش مزیتی در برنامه های توسعه ای خودش دیده است.

وی ادامه داد: از این رو، ایمیدرو نقش سکاندار مسیریابی تحقق اهداف بخش معدن را دارد که بدون شک نظیر چنین نشست هایی با حضور تشکل ها و خبرگان بخش که بتوانیم دور نما را ترسیم کرده و اثر گذاری های خود را داشته باشیم می تواند موثر باشد. به طوری که در برنامه هایی که برای این بخش از جمله حوزه اکتشاف، فرآوری و سرمایه گذاری خارجی دیده شده، موفق باشیم.

به گفته بهرامن، اگر برنامه نداشته باشیم نمی توانیم به اهداف خودمان تکیه کنیم. این نشست ها مسیر یابی می کند برای اجرای برنامه هایی که در آن بخش نیازمند آن هستیم.

 

همراهی همه بخش ها برای ایجاد اشتغال

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه این نقشه، مسیر مشخصی را ترسیم می کند، اظهار داشت: کاستی آن همین حضور بخش خصوصی و تشکل های صنفی است که آن هم در جلسه قبلی، دکتر کرباسیان کمیته ای را تشکیل داد که در آن کمیسیون معادن و صنایع معدنی ایران و اتاق بازرگانی، خانه معدن و همه تشکل های صنفی حضور داشتند که این امر زمینه همکاری و همراهی برای توسعه و اشتغال را فراهم می کند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد با این شرایط می توان امید داشت تا هم بیکاری را کاهش و هم تولید و اشتغال را افزایش داد و زنجیره ارزش مواد معدنی را تکمیل کرد.

 

برطرف شدن نگرانی های فعالان معدنی

مهرداد اکبریان رییس انجمن سنگ آهن ایران با اشاره به اینکه نشست هم اندیشی نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی، نشست ارزنده ای است، گفت: این برنامه جامع است و انشاءالله اگر اجرا شود شاید 80 تا 90 درصد مباحث گفته شده طی 4- 5 سال گذشته که جزو نگرانی های فعالان بخش معدنی بوده، برطرف خواهد شد.

وی افزود: دو دغدغه در این رابطه وجود دارد. نخست آنکه یک مجری داشته باشد تا کارها را به پیش برد. دوم اینکه اگر این امتیازات، امکانات و شرایط مطلوب برای محیط کسب و کار معدنی ایجاد شد، چه کسانی قرار است از این امتیازات استفاده کنند.

اکبریان تصریح کرد: باید همزمان باپیش بردن برنامه، پروژه ها تعریف شوند و بخش خصوصی را در قالب کنسرسیوم ها به وسط میدان آورند. ما نگران این هستیم که دوباره بخش خصوصی در حاشیه قرار گیرد.

وی ادامه داد: محاسبه ای که ما از تشکل خود داریم نشان می دهد که بهره وری معادن و واحدهای صنعتی کوچک از معادن و واحدهای صنعتی بزرگ بیشتر بوده است. نه اینکه بگوییم این روال درست است. شاید در خارج از ایران هر اندازه کارخانه بزرگ تر است بهره وری بیشتری دارد اما در کشور ما برعکس است. این نقطه ضعفی در کشور است که باید در برنامه دیده شود و بدون تردید از این موضوع حمایت شود.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده