تاریخ: ۰۶ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۱۳
بازدید: ۲۰۹
کد خبر: ۶۴۵۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سمت و سوی معامله‌گران در بازار کم‌رمق

نقشه نیمروز بورس دوشنبه (6 آبان)

می متالز -معاملات امروز بورس تهران در روز میانی هفته و در حالی‌که بین دو تعطیلی رسمی قرار گرفته‌ایم مطابق انتظار هم در سمت عرضه و هم در سمت تقاضا کم رمق است. اما این‌بار طرف عرضه به طور محسوسی پا پس کشیده‌است. شاخص کل بورس ریزش روز شنبه خود را جبران کرده و با رشد 2521 واحدی (0.83 درصدی) به رقم 305 هزار و 971 واحد رسیده‌است.
نقشه نیمروز بورس دوشنبه (6 آبان)

به گزارش می متالز، نکته قابل توجه در مورد بازار امروز، رشد بیش از 2.2 درصدی شاخص کل هم‌وزن است که جهت‌گیری سرمایه‌گذاران در یک بازار کم تحرک را به خوبی نشان می‌دهد.

در حالی که نیم‌ساعت به پایان جلسه معاملاتی روز دوشنبه بیشتر باقی نمانده است، ارزش معاملات خرد بورس تهران عدد 820 میلیارد تومان را نشان می‌دهد. رقمی که در قیاس با روزهای عادی افت معناداری دارد و با توجه به شرایط موجود یک امر طبیعی به شمار می‌رود. در چنین وضعیتی تمایل سرمایه‌گذاران برای خرید سهام با رویکرد نوسان کوتاه‌مدت به هیچ وجه به سمت سهام شرکت‌های بزرگ با فروشندگان حقوقی آماده عرضه یا سهام با بازارگردانان کنترل کننده نخواهد رفت. همین امر موجب شده تا شاهد تقویت تقاضا در نمادهای شرکت‌هایی باشیم که علاوه بر سهم بازار کوچکتر، طی روزهای اخیر اصلاح قیمتی خوبی را پشت سر گذاشته‌اند. سیگنال‌های تکنیکالی موجود در کنار آیتم‌هایی مانند جهت جریان نقدینگی در بازار کم رمق فعلی به عنوان مهمترین متغیرهای انتخاب سهم توسط فعالان بورسی شناخته می‌شوند.

روز جبرانی در صنایع کوچک

یکی از نکات مهم در معاملات امروز بازار سهام، بازگشت سرمایه‌ها به سمت نمادهایی‌ست که از لحاظ اندازه و سهم بازار، در طبقه متوسط و کوچک تقسیم‌بندی می‌شوند. این مهم به رشد شاخص صنایع مربور نیز کمک کرده‌است و شاخص کل هم‌وزن را با رشد بیش از 2 دردصدی مواجه کرده‌است. تقریبا تمام نمادهای شرکت‌های قطعه‌سازی در گروه خودرو، با صف خرید مواجه هستند. گزارش‌های مهرماه قطعه‌سازها از بهبود نسبی در ورند این شرکت‌ها سخن می‌گوید اما دلیل اقبال سرکایه‌گذاران به این شرکت‌ها چندان بنیادین نیست. شاخص گروه خودرو در روز جاری، رشد بیش از 3.5 درصد داشته است در حالی‌کهاگر شاخص گروه قطعه‌سازی را جدا کنیم، رشد این شاخص به بیش از 4.5 درصد خواهد رسید. از دیگر صنایعی که با صف خرید اکثر قریب به اتفاق نمادهای زیرمجموعه رشد قابل توجهی را نشان می‌دهند، می‌توان به صنایع قند و شکر (رشد 4.37 درصدی) ، کاشی و سرامیک (رشد 4.65 درصدی) ، کانی غیرفلزی (رشد 4.06 درصدی) ، لیزینگ (رشد 4.34 درصدی) ، انبوه‌سازی (رشد 2.87 درصدی) و حمل و نقل (رشد 4.07 درصدی) اشاره کرد.

نکته جالب توجه و مشترک در اکثر این صنایع، روند مشابه حرکت اصلاحی تند شاخص آنها از نیمه دوم مهرماه است. در این مدت کوتاه شاخص صنایع یاد شده بین 20-30 درصد اصلاح تند و سریع را نشان می‌دهند و به همین دلیل تقاضای شکل گرفته را می‌توان نوعی تقاضای جبرانی در آنها نامید. عدم تشکیل صف‌های خرید قدرتمند و کم رمق بودن آنها نیز به همین دلیل است. هرچند با تقویت این صف‌ها می‌توان در روزهای آینده شاهد ادامه رشد قیمت‌ها بود اما این مهم باید با داده‌های بنیادی تایید شود و در غیر این‌صورت سناریوی یاد شده چندان معتبر نخواهد بود.

صف فروش نداریم

داد و ستدهای امروز بازار سهام با فاصله گرفتن سرمایه‌گذاران از عرضه سهام خود در پایین‌ترین قیمت مجاز خودنمایی می‌کند. روز دوشنبه در بورس تهران به زحمت می‌توانستیم صف‌های فروش پیدا کنیم و در دو سه مورد صف فروش موجود، ارزش صف‌های فروش به زحمت به 6 میلیارد تومان می‌رسد.

آمار صف‌های خرید نیز در نوع خود جالب توجه است. تشکیل صف خرید در بیش از نیمی از سهام معامله شده بورسی در روز جاری (167 نماد) مشاهده می‌شود. اما از چند نماد با صف خریدهای بزرگ که فاصله بگیریم، میانگین ارزش صف‌های خرید به زیر 1 میلیارد تومان برای هر نماد می‌رسد. مجموع ارزش صف‌های خرید امروز، 186 میلیارد تومان در دقایق پایانی معاملات بود. مجموع ارزش صف‌های خرید 6 نماد «فباهنر» ، «شکرین» ، «شیران» ، «ولساپا» و «کسرا» بیش از 60 میلیارد تومان است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که میانگین ارزش صف‌های خرید در نمادهای باقی‌مانده، به رقم 750 میلیون تومان می‌رسد که حاکی از کیفیت کم عمق تقاضا است.

عناوین برگزیده