تاریخ: ۰۷ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۷
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۶۴۶۰۸
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر:

رشته متالورژی، نیازمند فناوری روز آزمایشگاهی است

می متالز - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر گفت: وسایل آزمایشگاهی رشته متالورژی برای ۲۷ سال پیش است و با توجه به سرعت پیشرفت علم و فناوری در جهان،‌ این رشته نیازمند امکانات روز است.
رشته متالورژی، نیازمند فناوری روز آزمایشگاهی است

به گزارش می متالز، «سید محمد موسوی» امروز سه شنبه افزود: برای پیشرفت در علم متالورژی نیاز به فناوری و تجهیزات آزمایشگاهی روز است؛‌ در حالی که وسایل آزمایشگاهی دانشکده متالورژی، ۲۷ سال پیش خریداری شده اند و از آن زمان فقط یک یا دو وسیله کوچک اضافه شده است. 

وی گفت: فناوری دنیا با سرعت به روز می‌شود، ولی دانشجویان متالورژی با همان وسایلی قدیمی کارهای آزمایشگاهی این رشته را انجام می‌دهند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه در سال ۷۱ قرار بود میکروسکوپ هات استیج (HOT STAGE) خریداری شود، ولی به دلیل تحریم‌ها این امکان فراهم نشد، اظهار داشت: مزیت میکروسکوپ هات استیج دریافت واکنش‌های مواد در همان لحظه است؛ در حالی که سایر میکروسکوپ‌ها پس از سرد شدن مواد می‌توانند این واکنش‌ها را رصد کنند. اما امروز به دلیل تحریم‌ها امکان خریداری وجود ندارد و منابع مالی آن هم تامین نیست.

استاد دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر اینکه کمبود بودجه دغدغه جامعه علمی است، گفت: امیدوارم به رغم کاستی‌های مالی که برای تامین وسایل آزمایشگاهی وجود دارد، اساتید دانشگاهی تجربه خود را به صورت کامل به دانشجویان منتقل کنند. البته حرکت علمی دانشگاهی کشور رو به جلو ولی آهنگ آن کند است و از اینکه نمی‌توانم در این باره کاری انجام دهم، ناراحت هستم.

موسوی درباره چهارمین دوره مسابقات دانشجویی متالوگرافی در دانشگاه امیرکبیر گفت: این مسابقات با هدف پویایی و شناخت نقاط قوت و ضعف دانشجویان برگزار شد تا دانشجویان ساختارهای مواد را در حد میکروسکوپی و ماکروسکوپی بررسی کنند.

وی درباره اینکه از نظر کاربردی این علم چقدر در صنعت استفاده می‌شود؟ گفت: هر جا از مواد استفاده می‌کنید مانند صنعت هوا فضا، خودروسازی، نظامی و صنایعی مانند معدن و هرآنچه که با علم مواد سر و کار دارد، متالورژی نیز حاضر است.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مسابقات متالورژی در سطح جهانی برگزار نمی‌شود، گفت: در دوران دانشجویی من این مسابقات در سطح جهانی برگزار می‌شد، ولی امروزه چنین مسابقاتی در رده جهانی وجود ندارد. اما دانشجویان مقطع دکتری برای بهره‌مندی از دستاوردهایی کشورهای پیشرفته، به دوره‌های ۶ ماهه خارج از کشور اعزام می‌شوند.

استاد دانشگاه امیرکبیر در خصوص جایگاه ایران در متالورژی جهان، گفت: ‌دنیای امروزه بسیار بزرگ و پیچیده است و کشور ایران در بعضی از مواد مانند فولاد خودکفا است، اما برای بعضی از مواد که نیاز به واردات و یاحتی صادرات دارد، تکنولوژی آزمایشگاهی باید سنجش لازم را انجام دهد و بر این اصل به روز بودن تجهیزات بسیار مهم و حیاتی است.

موسوی ادامه داد: متالورژی ایران در خاورمیانه رتبه خوبی دارد، اما نمی توان گفت در جهان از جایگاه بالایی برخوردار است. آمریکا و کشورهای اروپایی در جایگاه‌ها برتر این رشته قرار دارند و در آسیا نیز کشورهای ژاپن، چین، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی، تایوان و هند سرآمد هستند.

وی درباره شرایط بازار کار رشته متالورژی در کشور،‌ گفت: وضعیت مهندسان علم مواد نسبت به سایر رشته‌ها در کشور بهتر است، ولی به دلیل شرایط اقتصادی ممکن است بعضی دانشجویان برای کار دچار مشکل شوند. البته بیش از ۶۰ درصد دانش آموختگان این رشته وارد بازار کار می‌شوند و ۲۰ درصد دوره‌های تحصیلات تکمیلی را طی می‌کنند.

عناوین برگزیده