به گزارش می متالز، به گفته وی، برنامههای توسعهای در بنگاههای بزرگ بر اساس محورهای طرحهای جامعی است که تدوین خواهد شد. وی درمورد ارتباط دوسویه میان معدن و بازار سرمایه در کشور تصریح کرد: هم اکنون ۲۵ درصد بازار سرمایه در اختیار بخش معدن و صنایع معدنی است، بهگونهای که ارزش بازار این بخش در بوس بالای ۲۷۰ هزار میلیارد تومان است یعنی سهم ۵/۲۰ درصدی از بازار سرمایه در اختیار ما قرار دارد. غریبپور تاکید کرد: علاوه بر بالا بودن ارزش بازار بخش معدن و صنایع معدنی، سهم سود این بخش نیز در بازار سرمایه از سهم خوب ۳۶ درصدی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سود انباشته در بخش معدن و صنایع معدنی حدود ۴۷ تا ۴۸ درصد است، گفت: بنابراین ظرفیت سود بنگاههای بازار سرمایه را در خدمت سرمایهگذاران این بخش قرار دادیم بهگونهای که بر اساس برنامههای توسعهای هر کدام از بنگاهها به سود برسند و ظرفیت ارائه را در بورس داشته باشند از حمایت ایمیدرو برخوردار خواهند بود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اغلب زیرمجموعههای ایمیدرو در بورس هستند، تاکید کرد: سایر شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی نیز به سود برسند و سهام آنها ظرفیت عرضه به بورس را داشته باشد بهطور قطع سهامشان عرضه خواهد شد. وی در مورد برنامههای دولت برای جایگزینی معدن به جای نفت، افزود: برای تحقق این امر سه برنامه اکتشاف، سرمایهگذاری و ایجاد زیر بنا در دستورکار وزارت صمت قرار دارد به گونهای که تاکنون ۴۰۰ هزار متر مربع کار اکتشافی در کشور صورت گرفته است. غریبپور تصریح کرد: با کنسرسیوم پایا متشکل از ١٢ شرکت بزرگ بخشى از اقدامات در حوزه اکتشاف را به بخش خصوصى واگذار کردهایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ایمیدرو خواهان تمامى پهنههاى کشور است تا با بخش خصوصى اقدامات را انجام دهد. وی افزود: در بخش زیربنایی نیازمند ١١میلیارد یورو سرمایهگذارى هستیم. امروز در حال امضای تفاهمنامه براى راهآهن بافق به سنگان هستیم. در کرمان ٨٠ میلیارد تومان مس و گلگهر براى زیربناها سرمایهگذارى کردهاند. غریبپور خاطرنشان کرد: ٢٦ میلیارد دلار از GDP را به خود اختصاص داده است که ٤٠ درصد آن صادرات است. در اشتغال نیز براى بیش از ٧٠٠ هزار نفر شغل ایجاد شده است.
غریبپور درمورد سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: امسال ۸ هزار میلیارد تومان در مبارکه، ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در مس سود انباشته برای سرمایهگذاری صورت گرفته و همچنین میزان اعتبارات در زیربناها ۴ برابر شده است و در زمینه آموزش و پژوهش نیز از رشد ۵۰ تا ۶۰ درصد برخوردار بودیم. وی درمورد چشمانداز آتی بخش معدن و صنایع معدنی در کشور خاطرنشان کرد: چشمانداز مثبتی در این بخش متصور است و با اکتشافات و سرمایهگذاریهای جدید این مهم محقق خواهد شد.