تاریخ: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۸
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۶۷۱۶۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تصمیمات سه وزیر در مورد هپکو و آذرآب/ تقاضا و سرمایه در گردش تأمین می‌شود

می متالز - استاندار مرکزی نتایج جلسه شب گذشته سه وزیر در مورد دو شرکت هپکو و آذرآب را تشریح کرد و گفت: در این جلسه برای تأمین سرمایه در گردش این دو شرکت و نیز تقاضا برای محصولات آنها تصمیم‌گیری شد.
تصمیمات سه وزیر در مورد هپکو و آذرآب/ تقاضا و سرمایه در گردش تأمین می‌شود

به گزارش می متالز، سیدعلی آقازاده در مورد جلسه شب گذشته سه وزیر پیرامون بررسی مشکلات شرکت ماشین‌سازی هپکو و آذرآب، گفت: پیرو جلسات قبلی پیرامون حل مشکل هپکو و آذرآب در جلسه شب گذشته، وزیران صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراه با معاونان وزیر، مدیران عامل بانکهای کشاورزی و ملی، رئیس و معاون سازمان خصوصی‌سازی، بنده به عنوان استاندار مرکزی حضور داشتیم. 

وی گفت: سه وزیر در این جلسه تأکید بر حمایت همه‌جانبه از تولید و رفع مشکلات دو شرکت هپکو و آذرآب داشتند. در مورد آذرآب بحث بر این بود که مشکل نقدینگی برای سرمایه در گردش آذرآب حل شود و هم حقوق کارگرانی که از شهریور و مهرماه امسال طلب دارند، پرداخت شود، بنابراین مصوب شد 15 میلیارد تومان وام از طریق بانک کشاورزی ظرف 10 روز به شرکت آذرآب پرداخت شود و مدیریت آذرآب نیز قول داد تا پایان آبان ماه حقوق شهریور و مهرماه را بپردازد. 

طلب 60 میلیارد تومانی آذرآب

آقازاده در مورد سفارش برای خدمات آذرآب نیز گفت: شرکت آذرآب مثل هپکو مشکل سفارش خرید ندارد، بلکه آذرآب از طریق شرکت‌های صنایع پتروشیمی، پالایشی، نیروگاهی و سایر صنایع تقاضاهایی مانند ساخت دیگ‌های سنگین بخار و سایر تجهیزات دارد و در حال حاضر آذرآب نزدیک 60 میلیارد تومان بابت انجام خدمات قبلی از شرکت‌ها و دولت طلب دارد؛ یعنی کار انجام شده، ولی به دلیل مشکلات شرکت‌های متقاضی هنوز پول دریافت نکرده‌اند، بنابراین قرار شد مدیریت آذرآب دنبال کسب طلب این شرکت بابت خدمات انجام شده برود. 

قرارداد ساخت 400 دستگاه ماشین آلات در هپکو امضا می‌شود

استاندار استان مرکزی در مورد شرکت تولید تجهیزات سنگین (هپکو) گفت: در جلسه شب گذشته سه وزیر قرار شد، باقیمانده تسهیلات 50 میلیارد تومانی که تاکنون 15 میلیارد تومان پرداخت شده و 35 میلیارد تومان مانده، از طریق بانک ملی تأمین و پرداخت شود و قرارداد سفارش تولید و تحویل 400 دستگاه ماشین‌آلات سنگین برای سازمان راهداری کشور تولید شود و قرار شد این قرارداد به امضای مدیران این شرکت و سازمان راهداری برسد. همچنین قرار شد پیش‌پرداخت برای این قرارداد توسط سازمان برنامه و بودجه تأمین شود و از طریق سازمان راهداری به شرکت هپکو پرداخت شود. 

آقازاده همچنین گفت: قرار شد سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سفارش تولید و خرید 800 دستگاه بیل‌مکانیکی متوسط و کوچک بکهو در مرحله اول انجام دهد و همچنین تعدادی غلطک راه‌سازی هم برای سازمان راهداری ساخته و تحویل شوند. از طرفی خانه معدن ایران قرار شد بخشی از ماشین‌آلات تولید هپکو را پیش‌خرید کنند و تعدادی لودر و ماشین‌آلات معدن از این شرکت ایرانی پیش‌خرید کنند. 

آقازاده این را هم گفت که صنایع معدنی مثل گل گهر، مس ایران، چادرملوی یزد هم قرار شد برای اورهال و تعمیر دستگاه‌های خود از هپکو استفاده کنند و تقاضای خدمات بدهند. 

خریدار قبلی هپکو خلع ید شد

استاندار مرکزی تأکید کرد: به این ترتیب سهام هپکو به میزان 60.72 درصد به سازمان خصوصی‌سازی منتقل شد و قرار شد  این میزان از سهام به بخش، پس از بررسی‌ها و ظرف شش ماه از طریق فرابورس به بخش غیردولتی واگذار شود. 

دلیل عدم تامین ماشین الات در قرارداد قبلی

استاندار مرکزی در پاسخ به این پرسش که هپکو در قراردادهای قبلی برای تعمیر ماشین‌آلات برای وزارت راه عمل نکرد، گفت: قراردادهای قبلی به شکل کامل قرارداد بسته نشده بود و مدیریت وقت هپکو پیگیر این قراردادها نبود. باید منابع آن قراراداد از طریق سازمان برنامه و بودجه تأمین می‌شد که آن بودجه هم تأمین نشد و از طرفی مدیریت وقت هپکو هم پیگیری نکرد، در حالی که در جلسه شب گذشته، نمایندگان سه وزارتخانه صنعت، کار و اقتصاد بودند که قرار شد از سازمان برنامه بودجه این منابع را پیگیری کنند. 

آقازاده در پاسخ به این پرسش که آیا ظرف شش ماهی که قرار است سهام هپکو نزد سازمان خصوصی‌سازی واگذاری شود، مدیریت این شرکت چگونه خواهد بود، آیا حقوق کارگران توسط خصوصی‌سازی پرداخت می‌شود، گفت: مالکیت در این مدت با سازمان خصوصی‌سازی به نمایندگی از دولت است، اما تأکید بر این است که تولید در هپکو شروع شود و از محل تولید، حقوق کارگران توسط سازمان خصوصی‌سازی پرداخت شود و این قراردادهایی که در جلسه دیشب تصویب شد، قرار است حقوق کارگران از آن محل پرداخت شود. 

سهام 60.72 درصدی هپکو از طریق فرابورس واگذار می‌شود

آقازاده در مورد اینکه آیا شرکت هیدرواطلس از هپکو خلع ید شده است، گفت: آن شرکتب ه صورت کامل کنار گذاشته شد و هم‌اکنون سازمان خصوصی‌سازی مالک 60.72 سهام هپکو شده و مدیرعامل جدید هم آقای روغنی گلپایگانی در هپکو قرار گرفته است. 

وی در مورد اینکه آیا قرار است دو شرکت هپکو و آذرآب با وام اداره شوند و یا از محل رونق تولید بچرخند، گفت:‌تمام تلاش دولتمردان این است که رونق تولید به دو شرکت هپکو و آذرآب برگردد و فعلاً نیازهای داخلی را تأمین می‌کنند و اگر محصولات این دو شرکت از نظر کیفی توانست تقاضای خارجی هم جذب کند، در مرحله بعدی، محصولات هپکو و آذرآب صادر هم می‌شوند، اما فعلا تأمین نیاز داخلی در اولویت است. 

آقازاده همچنین در مورد اینکه آیا واردات ماشین‌آلات دست‌دوم مانع تولید هپکو نمی‌شود، گفت: در مصوبات قبلی آمده بود هر وقت شرکت هپکو به تولید برگردد، از واردات ماشین‌آلات خارجی مشابه جلوگیری می‌شود و برابر مصوبه هیأت دولت، در صورت تولید محصولات هپکو، واردات ماشین‌آلات مشابه متوقف می‌شود. 

برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «هپکوی مظلوم را یاری کنید» و «اموال آذرآب اراک را به قیمت واقعی به فروش برسانید، کارگران در مضیقه‌اند» خواستار پیگیری از مسوولان مربوطه شدند.

عناوین برگزیده