به گزارش می متالز، عضو هیات مدیره و دبیر انجمن سرب و روی ایران در رابطه با تاثیر تعیین عوارض 25 درصدی صادرات مواد معدنی بر معادن سرب و روی گفت: عدم توانایی در پرداخت این عوارض برای انجام صادرات برخی از معادن کوچک و سرب و روی را به مرز تعطیلی کشانده است.
سیروس میانه جی با اشاره به اینکه معادن سرب و روی به دو نوع اکسیدی و سولفوره تقسیم میشوند، توضیح داد: در معادن اکسیدی که کربناته هستند تولیدات ما مصرف صد در صد داخلی دارد و صادرات آن صفر است اما در معادن سولفوره تولیدات ما در داخل مصرف بسیار محدودی دارند.
وی افزود: از تولیدات معادن سولفوره تنها کارخانه سرب و روی بافق استفاده داشته و مازاد تولیدات ما تا پیش از تعیین این عوارض صادر میشده اما در شرایط فعلی با عوارض 25 درصدی این صادرات مقرون به صرفه نیست و برخی از معادن تا مرز تعطیلی پیش رفتهاند.
دبیر انجمن سرب و روی با اشاره به اینکه لغو عوارض اگرچه پس از دو ماه اتفاق میافتد اما همین هم میتواند راهگشای برخی از معادن کوچک سرب و روی باشد، عنوان کرد: از وزارتخانه و نهادهای دولتی انتظار داریم برای تصمیمگیریهای اینچنین یک مشورت حداقلی با اتاق بازرگانی و تشکلهای مرتبط با هر بخشنامه در بخش خصوصی داشته باشند.
میانه جی ادامه داد: تمام این تصمیمات در صادرات و تعیین عوارض که منجر به شرایط بحرانی در برخی معادن شده است تنها به منظور جلوگیری از صادرات سنگ آهن خام اتفاق افتاد که این خود بیانگر ناهماهنگی در بخشهای مختلف وزارتخانه است.
وی در پایان تصریح کرد: وزارتخانه موظف است در موارد خاص این چنینی و طبق شرایط خاص برای هر ماده معدنی تصمیمگیری کند و بخشنامههای این چنینی در شرایطی که شعار "معدن به جای نفت" مطرح میشود چیزی جز ضربه به معادن و صادرات معدنی نیست.