به گزارش می متالز، کمتر از سه ماه تا انتخابات نمایندگان مجلس در سال جاری باقی مانده است. انتخابات نیز مانند دیگر وقایع سیاسی ممکن است بازارهای مختلف را درگیر کند و بر عملکرد آنها تاثیر بگذارد.
لطفعلی بخشی، اقتصاد دان در خصوص تاثیر انتخابات مجلس بر بازارها گفت: در انتخابات یک هرم جمعیتی براساس تمکن مالی داریم که در بالای هرم ثروتمندان و در قسمت پایین هرم طبقه کم درآمد قرار دارند. در دموکراسی های امروز جهان یک نفر یک رای دارد و توجهی به این نمیشود که کسی پولدارتر است. بنابراین سیستم نمایندگی در دوره انتخابات روی گروههای بزرگتر تمرکز میکند و نمایندگان مجلس و حتی دولت تمام تلاششان را میکنند که رای قسمت پایین هرم یعنی دهکهای اول، دوم و سوم را جذب کند. با کاری که به تازگی دولت کرده گفته است که دهکهای چهار و پنج نیز زیر خط فقر هستند و باید کمک معیشتی دریافت کنند.
وی افزود: یکی از دلایلی که دولت سیاست افزایش بهای بنزین را به مجلس نبرد این است که نمایندگان مجلس به علت نزدیک بودن به انتخابات به این لایحه رای موافق نمیدادند. نمایندهای که به افزایش بهای بنزین رای دهد شانس رای آوردن در دوره بعد را کمتر خواهد دداشت. بنابراین باید منتظر باشیم که نمایندگان مجلس بگویند قیمت گوشت و نان را پایین بیاوریم، هزینه حمل و نقل را کاهش دهیم و از این دست شعارها بدهند تا قشر پایینی که الان به شدت گرفتار هستند را راضی نگه دارند.
این اقتصاددان معتقد است: ما در بدترین دوران اقتصادی هستیم و گروههای وسیعی از مردم در مسائل روزمره تحت فشار هستند، بنابراین نمایندگان نیز برای رای آوردن روی نیازهای این گروه تمرکز میکنند که قیمت کالاها و خدمات مصرفی بالا نرود تا بتوانیم از این مردم رای بگیریم.
وی در خصوص تاثیر انتخابات مجلس بر بازارهای طلا و ارز گفت: در خصوص بازارهای طلا و ارز، تا زمان برگزاری انتخابات، دولت و بانک مرکزی میخواهند که این بازارها کم نوسان باشند و به دنبال آرام کردن این بازارها هستند اما اتفاقات بینالمللی دست ما نیست.
آنطور که بخشی عنوان کرد کسانی که در بازار طلا و دلار هستند به نمایندهها کاری ندارند، چون نمایندهها که نمیتوانند در انتخابات این شعار را بدهند که کاری میکنیم قیمت دلار بالا برود تا کسانی که در خرید و فروش دلار هستند خوشحال شوند.