تاریخ: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۴۵
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۶۹۶۶۱

اختصاص اعتبار به حوزه راه خراسان جنوبی بی‌نظیر است

می متالز - مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: امسال یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۱۴ پروژه به طول ۳۸۸ کیلومتر به حوزه راه و راه آهن استان اختصاص یافت که در تاریخ استان بی‌نظیر است.
اختصاص اعتبار به حوزه راه خراسان جنوبی بی‌نظیر است

به گزارش می متالز، مهدی جعفری روز سه‌شنبه در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که با حضور حجت‌ الاسلام سید احمد مرتضوی‌ مقدم رئیس دیوان عالی کشور در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه مدت زمان اجرای این پروژه‌ها سه سال پیش بینی شده است افزود: از ابتدای امسال ۶ پروژه باند دوم به مبلغ ۲۶۴ میلیارد تومان در استان آغاز شده است.

وی گفت: در حال حاضر نیز هشت پروژه به طول ۱۷۱ کیلومتر و مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان در حال مناقصه یا تهیه طرح است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به اینکه استان در مسیر راه‌های ترانزیتی قرار دارد لذا توسعه ریلی در اولویت نخست است چرا که طولانی بودن راه‌ها سبب خستگی رانندگان و در پی آن وقوع تصادفات ناگوار می‌شود.

وی بر لزوم توسعه باندهای دوم استان و تاثیر آن در کاهش تلفات جاده‌ای تاکید کرد و گفت: تلفات جاده‌ای در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به توسعه باندهای دوم استان شده و در پنج سال اخیر ۳۴۲ کیلومتر به طول باندهای دوم افزوده شده که نشان از رشد ۱۲۹ درصدی است.

وی گفت: همچنین اردیبهشت ماه گذشته ۱۲۴ کیلومتر باند دوم در استان افتتاح شد اکنون نیز ۷۰ کیلومتر آسفالت شده و ۱۳۰ کیلومتر آماده آسفالت است که در صورت تکمیل تحول خوبی در راه‌ها ایجاد خواهد شد.

جعفری عنوان کرد: در سال جاری با توجه به پیگیری‌های استاندار و سفر دکتر نوبخت به استان اعتبارات ملی راه‌های استان افزایش چشمگیری داشت و از ۶۰ میلیارد تومان سال قبل به سه برابر افزایش معادل ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی یادآور شد: در بخش راه‌آهن در مجموع از ۸۵۲ کیلومتر برنامه ۳۶۰ کیلومتر در محور بافق - مشهد در حال بهره‌برداری است که ۲ پروژه مهم راه آهن بیرجند - یونسی و راه آهن آنتنی فردوس به طول ۱۰۰ کیلومتر نیز در استان آغاز شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال پروژه‌های زیادی در استان آغاز شده است از جمله ۲ پروژه راه آهن به طول ۱۳۰ کیلومتر و اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: پروژه‌ای که سال‌ اخیر در حد یک میلیارد تومان اعتبار برای مطالعه آن تخصیص یافته بود و امسال سه میلیارد تومان اعتبار برای اجرا داشت به ۲۵ میلیارد تومان تخصیص اعتبار رسید که ۲۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه خراسان جنوبی است.

جعفری با اشاره به بخش مسکن گفت: به عنوان چهارمین استان، مسکن مهر اردیبهشت امسال به پایان رسید که تنها ۳۵ واحد با پیشرفت ۹۰ درصد در حال اتمام است.

وی اضافه کرد: در راستای طرح اقدام ملی در سرفصل‌های مختلف برای مسکن برنامه ریزی شده است همچنین اجرای پروژه‌های مشارکتی در سه شهر بیرجند، قاین و طبس از دیگر برنامه‌هاست.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه برای این پروژه‌ها محدودیت زمین وجود ندارد اظهار داشت: هر سرمایه‌گذار اعلام آمادگی کند ما نیز آماده هستیم تا پروژه‌ها را به صورت مشارکتی انجام دهیم.

وی عنوان کرد: در طرح‌های مشارکتی برنامه داریم با توجه به توان مردم، زمین را به صورت رایگان و ۹۹ ساله واگذار کنیم.

جعفری به امضای تفاهم نامه با ارتش و سپاه درخصوص ساخت مسکن اشاره کرد و گفت: در این زمینه ۵۰۰ نفر از همکاران ارتش ثبت نام کرده‌اند.

وی افزود: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز درخصوص احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی در کشور اقدام کرده که سهم استان یک هزار واحد است و قسمتی از اراضی توسط راه و شهرسازی تامین خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: از امروز سامانه ثبت‌نام طرح اقدام ملی در استان آغاز شد که سهم استان ۲ هزار و ۴۴۹ واحد برای عموم مردم است و طی ۲ سال در استان چهار هزار و ۵۰۰ واحد برنامه ریزی شده که یک هزار و ۳۸۲ واحد مربوط به مرکز استان خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم گفت: یکی از چالش‌های حوزه منابع طبیعی و محیط زیست، تخریب خاک و بیابان زدایی است که بارش‌های شدید و رگباری سبب وقوع سیلاب در استان می‌شود.

علیرضا نصرآبادی افزود: تخریب سرزمین و فرسایش خاک در استان سالانه بیش از ۱۴ تن در هکتار است که از نرم کشوری بالاتر است.

وی با اشاره به وجود ۲۸ کانون فرسایش بادی در شهرستان‌های استان به ویژه مناطق مرزی اظهار داشت: مجاورت با دو کویر بزرگ مرکزی و لوت و بادهای ۱۲۰ تا ۱۸۰ روزه سیستان مشکلات زیادی برای استان ایجاد کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تاکید کرد: سالانه ۷۰ میلیون مترمکعب بارندگی و سیلاب در حوزه‌های آبخیزداری اجرا شده در استان مهار  می‌شود که پارسال بین هشت تا ۶۷ میلیون  مترمکعب در ۲ هزار و ۳۰۰ سازه استان مهار شد.

وی با اشاره به اجرای طرح آبخیزداری و آبخوان داری از محل صندوق توسعه ملی تصریح کرد: پارسال مجوز برداشت ۲۰۰ میلیون دلار از این محل برای اجرای طرح‌ها اختصاص یافت که سهمیه استان ۱۶ میلیارد تومان بود و از این محل چهار طرح در قالب ۲۴ پروژه و ۱۰۳ سازه در ۱۱ شهرستان اجرا شد.

نصرآبادی سهم امسال استان از اعتبارات صندوق توسعه ملی را  ۳۱ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این طریق چهار طرح در قالب ۲۷ پروزه و ۸۵ سازه در ۱۱ شهرستان در حال اجرا است.

وی عنوان کرد: با اجرای این طرح‌ها ۸۰ روستا و آبادی، ۱۱۶ منبع آبی و ۲۰ هزار خانوار از مزایای آن بهره‌مند و ظرفیت آبگیری طرح‌های آبخیزداری نیز ۱.۵ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال ۷۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای مقابله با بیابان زایی اختصاص یافت گفت: از این میزان ۴۰ میلیارد تومان در مسجد شکر طبس و ۳۳ میلیارد تومان دیگر برای بیابان زدایی در سطح استان هزینه خواهد شد.

وی به چشم‌انداز بخش جنگل در افق ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: در این چشم‌انداز به دنبال این هستیم که سطح جنگل‌های استان را از ۶۳۷ هزار هکتار به ۱.۵ میلیون هکتار برسانیم.

عناوین برگزیده