به گزارش می متالز، طی یک سال گذشته نیز در کمیسیون مشترک ایران و سوریه اقدامهای بزرگی انجام گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی از تمایل رئیسجمهور سوریه برای بازسازی این کشور با همکاری ایران خبر داد و گفت: زمینه حضور شرکتهای ایرانی در سوریه فراهم است.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در همایش ایران و سوریه که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: طی یک سال گذشته در کمیسیون مشترک ایران و سوریه کارهای بزرگ انجام شد و گامهای بلند برداشته شده است، به نحوی که تنظیمات برنامهای و تعاملات روند متعادلی به خود گرفته است.
وی افزود: پیشرفتها و پروژههای جبهه مقاومت موجب شده تا شرایط برای حضور مؤثر شرکتهای ایرانی در سوریه فراهم و کار به صورت عملیاتی آغاز شود؛ این در حالی است که پروژههایی که برای دولت سوریه اولویت دارد، ساخت واحدهای مسکونی و توسعه زیربناهای حیاتی است.
وی تصریح کرد: سند همکاری در کمیته مشترک ایران و سوریه به امضا میرسد و در عین حال، تأسیس دو شرکت از سوی دو طرف نکته مهمی است که یکی از آنها شرکتی متناظر با شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ایران و دیگری، شرکت در حوزه اسکان است که نقش کارفرمایی را ایفا میکنند تا شرکتهای ایرانی دارای رتبه و سابقه توسط شرکتهای مشترک کار را دریافت کنند و البته بحث ترک تشریفات و ضمانتنامهها را دنبال میکنیم.
اسلامی با بیان اینکه ضمانت شرکت ایرانی را ما انجام میدهیم، خاطرنشان کرد: با توجه به این مدل ساختارسازی، خود به خود مسیر ورود شرکتهای ایرانی به این پروژهها هموار میشود؛ ضمن اینکه رئیسجمهور سوریه نیز تاکید دارد که برای بازسازی سوریه نقش اول به شرکتهای ایرانی سپرده شود.
وی گفت: باید شرکتهای مهندسی مشاور فهرست پروژهها را بگیرند تا بتوانند نقش پیشتازی خود را ایفا کنند؛ ضمن اینکه درباره مباحث بانکی، حمل و نقل و گمرک به تفاهمات خوبی دست یافتهایم؛ این در حالی است که با گسترش فعالیتها جلوههای فعالیتها و کارهای متفاوت تجربه میشود.
همچنین رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره جزئیات توافق جدید ایران و سوریه عنوان کرد: شرکتهای ایرانی ۳۰ هزار واحد مسکونی در سوریه میسازند.
غلامحسین شافعی در همایش تجاری ایران و سوریه با بیان اینکه، ایران امیدوار است تا به دنبال استقرار کامل صلح و ثبات در سوریه، شاهد بازسازی این کشور باشد، گفت: در این میان بخش خصوصی ایران آمادگی کامل دارد تا در بازسازی و تامین کالاها و خدمات مردم سوریه مشارکت کند؛ این در حالی است که اتاق بازرگانی ایران طی سه سال گذشته، اقدام به تشکیل ستاد بازسازی سوریه با همکاری اتاقهای بازرگانی استانها کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران از تشکیل اتاق مشترک دو کشور و تبادل هیاتهای اقتصادی ظرف سه سال اخیر خبر داد و افزود: تمرکز بر ارتقای همکاریهای اقتصادی در اولویت ما قرار گرفته و ضرورت دارد هم در بخش دولتی و هم خصوصی تلاشهای بیشتری برای اجرایی شدن توافقهای مشترک صورت بگیرد.
وی امضای سند راهبردی همکاریهای بلندمدت با سوریه از سوی نخست وزیر سوریه و معاون اول رئیسجمهور را اقدام مهمی در راستای توسعه روابط تجاری دانست و خاطرنشان کرد: این توافقها باید هر چه سریعتر شکل اجرایی به خود گیرند.
شافعی در ادامه به سفر اسحاق جهانگیری به دمشق اشاره و تصریح کرد: در این مدت ١٠ هیات بازرگانی را بین دو کشور تبادل کرده و ٢ ماه پیش نیز شاهد سفر وزیر انرژی سوریه به تهران بودیم؛ ضمن اینکه امروز نیز میزبان وزیر مسکن این کشور هستیم؛ این در حالی است که امروز هم قرار است قراردادی میان وزرای مسکن دو کشور امضا شود تا در قالب آن، ٣٠ هزار واحد مسکونی در دمشق، حومه دمشق و حلب از سوی شرکتهای ایرانی در سوریه ساخته شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: مهمترین خواسته بخش خصوصی ایران برای نقشآفرینی و مشارکت در بازسازی سوریه، ایجاد بسترهای لازم برای حضور شرکتهای خدمات فنی و مهندسی ایرانی در این کشور و اجرای پروژههای زیرساختی است؛ ضمن اینکه ارائه اطلاعات پروژههای قابل واگذاری؛ نحوه تامین مالی و ضمانتنامه؛ انجام تمهیدات لازم میان کارآفرینان و اشخاص علاقهمند به مشارکت؛ ارائه تسهیلات برای ایجاد شرکتهای مشترک ایرانی-سوری؛ رفع موانع حضور شرکتهای ایرانی؛ قبول ضمانتنامههای شرکتهای ایرانی از سوی بانکهای سوری و ارجحیت قرار دادن شرکتهای ایرانی در مناقصات در شرایط برابر با شرکتهای دیگر کشورها نیز باید مدنظر قرار گیرد.
شافعی گفت: باید به راهکارهایی برای حل مسائل بانکی، نقل و انتقال پول، قبول ضمانتنامهها و همچنین مسائل بیمهای توجه کرد.
وزیر مسکن سوریه اعلام کرد: همکاری با شرکتهای ایرانی یکی از اصلیترین اولویتهای دولت سوریه به حساب میآید و پیگیری توافقهای مشترک و تاسیس بانک جزو برنامههای است که از سوی دو طرف پیگیری خواهد شد.
به گزارش ایسنا، محمد عبداللطیف در همایش تجاری ایران و سوریه در اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد: توافقنامه امضا شده در این کمیته مشترک چند اقدام عملی مهم را دنبال میکند که یکی از آنها تاسیس شرکتهای مشترک میان ایران و سوریه است.
به گفته وی، این شرکتها میتوانند در تمامی استانهای سوریه فعالیت کنند و حتی بدون نیاز به حضور در مناقصه کار خود را کلید بزنند.
وزیر مسکن سوریه با اشاره به مشکلاتی که در حوزه ضمانتنامههای مالی و همکاریهای بانکی میان دو کشور وجود دارد گفت: یکی از اهداف بعدی ما تاسیس یک بانک مشترک ایرانی- سوری در سوریه است که با آغاز به کار آن میتوان بخشی از این مشکلات را برطرف کرد.
در ادامه این نشست مازن لحم، معاون وزیر مسکن سوریه نیز اعلام کرد: یکی از اصلیترین اهداف این سفر پیگیری تاسیس شرکتهای مشترک ساخت و ساز میان ایران و سوریه است و با توجه به این که برنامه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی جدید در سوریه در دستور کار قرار گرفته، این شرکتها میتوانند نقشی پر رنگ در آینده بازسازی سوریه ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهایی که در ایران مجوز دریافت کرده و ۵ سال سابقه کار دارند میتوانند با ارائه ضمانتنامه مالی کار خود را آغاز کنند. در کنار آن سوریه در حوزه انرژی، برق و آب نیز آمادگی دارد تا با شرکتهای خارجی همکاری کند و در این حوزه نیز شرکتهای ایرانی امکان فعالیت خواهند داشت.