تاریخ: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۰:۲۲
بازدید: ۶۲۳
کد خبر: ۶۹۷۶۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان:

شکایت "ذوب" از صندوق فولاد در حال پیگیری

می متالز - در بحث شکایت شرکت ذوب آهن اصفهان از صندوق فولاد برای اخذ مطالبات، در دادگاه تجدید نظر حکم به نفع ذوب آهن صادر شده و این امر در حال پیگیری است.
شکایت "ذوب" از صندوق فولاد در حال پیگیری

به گزارش می متالز، منصور یزدی زاده، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در خصوص اجرای حکم صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد گفت: در بحث شکایت شرکت ذوب آهن اصفهان از صندوق فولاد برای اخذ مطالبات، در دادگاه تجدید نظر حکم به نفع ذوب آهن صادر شده و این امر در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: سهم‌های مختلف صندوق فولاد، معرفی و نظرات کارشناسی نیز ارائه شده است.

یزدی زاده تصریح کرد: امید می‌رود این امر هر چه زودتر نهایی شده و شاهد احقاق حقوق ذوب آهن اصفهان از صندوق فولاد باشیم.

عوارض ۲۵ درصدی بر صادرات سنگ آهن، بی اثر، عقیم و نیازمند افزایش

محمد جعفر صالحی معاون خرید شرکت ذوب‌آهن اصفهان با اشاره به رشد غیرقابل باور تولید فولاد کشور چین گفت: با این اتفاق، سیل درخواست مواداولیه به سوی ایران سرازیر و با تشدید تحریم و پرش‌های گاه و بیگاه نرخ ارز، جذابیت پاسخگویی به این درخواست‌ها چندین برابر شد که با تحریم بانک‌های ایران و کاهش ارزش پول ملی، راه خروج سرمایه در صادرات مواد اولیه خودنمایی کرد.

وی در ادامه افزود: عدم پاسخگویی معادن عمده به نیاز‌های تولیدکنندگان عمده فولاد به دلیل ارائه قیمت اغوا کننده توسط تجار صادرکننده مواد اولیه، به مرور کفه ترازو را به نفع صادرات سنگین کرد و با راه‌اندازی واحد‌های پایین دستی توسط معادن و اولویت دادن به نیاز خود به جای انجام تعهد به غیر، دولت را وادار به وضع عوارض به صورت پلکانی کرد گرچه فریاد فولادسازان در مقابل بلندگو‌های صادرکنندگان به گوش کسی نرسید تا این که با ورود دیرهنگام، اما قابل تقدیر معاونت معدنی وزارت صمت، آرامشی نسبی در بازار مواد اولیه، خصوصا مواد آهن دار حاکم شد.

صالحی تصریح کرد: با دستور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مبنی بر هماهنگی قبل از اقدام با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی امیدی دوباره در تجار صادرکننده سنگ آهن ایجاد شد و قبل از این دستور بی‌سابقه یا حداقل کم‌سابقه، مذاکراتی در رابطه با تامین سنگ آهن با مصرف کنندگان عمده انجام می‌شد، اما پس از آن، سپردن تقدیر به زمان بهترین راه حل شد و اینک همه چشم به راه آذر و اتمام مهلت دو ماهه هستند تا تجدید نظری در عوارض ۲۵ درصدی به عمل آید.

معاون خرید شرکت ذوب‌آهن تاکید کرد: وضع عوارض نتیجه‌ای برای مصرف‌کنندگان عمده مواد آهن‌دار تا این لحظه در بر نداشته به عبارتی، خروجی این عوارض برای مصرف‌کنندگان عمده داخلی، تقریبا هیچ بوده است. خرید با قیمت بالاتر از قیمت صادراتی هم غوغا‌سالاران منتفع از صادرات را به چشم پوشی از صادرات وا نمی‌دارد چه برسد به اندک عوارضی که همه مسوولین در عدم توان بازدارندگی آن یقین دارند چراکه هم قابلیت تسهیم بین خریدار و فروشنده را دارد و هم جذابیت‌ها و اهداف آتی مستتر در صادرات این میزان عوارض را بی رنگ و بی اثر کرده است. 

صالحی اضافه کرد: وضع عوارض بر صادرات مواد اولیه آهن دار نه تنها به معادن کوچک مقیاس زیان وارد نمی‌کند که می‌تواند دست واسطه‌ها را هم از این بازار کوتاه و فرصتی جهت دسترسی مستقیم به مصرف کننده نهایی ایجاد کند.

وی با اشاره به انتقادات وسیع به این شرکت، افزود: علی‌رغم ورود هجمه‌های سنگین علیه شرکت ذوب آهن اصفهان، تا این لحظه هیچ انتفاعی از وضع عوارض صادراتی، به ذوب آهن اصفهان واصل نشده است؛ صادرات مواد خام، باعث خروج سرمایه ملی و حذف فرصت اشتغال در واحد‌های پایین دستی، ایجاد رونق، و اشتغال در کشور وارد کننده می‌گردد.

معاون خرید شرکت ذوب‌آهن در پایان گفت: صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر، موجب ارز آوری بیشتر می‌شود که در شرایط فعلی ضروت بسیار دارد چرا که نیاز به تامین ارز بیش از هر زمان دیگری اولویت دارد. صادرات مواد اولیه خام به مثابه هدر دادن تک تک گلوله‌های موجود در شرایط جنگ اقتصادی بوده و صادرات غیر نفتی می‌تواند جایگزین وابستگی اقتصاد به نفت باشد به شرط آنکه همه فرصت‌های موجود را با خام فروشی نسوزانیم.

عناوین برگزیده