تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۳۲
بازدید: ۲۳۳
کد خبر: ۷۰۲۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ورود بورس به محدوده پر تلاطم

نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (12 آذر 98)

می متالز - شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد 619 واحد (معادل 0.19 درصد) به عدد 320 هزار و 814 واحد رسید. این اتفاق در حالی رخ داد که در ساعات اولیه صبحگاهی علاوه بر کنترل فشار عرضه‌های شکل گرفته شاهد برگشت شاخص از مدار منفی بودیم.
نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (12 آذر 98)

به گزارش می متالز، روند روزانه نماگر اصلی بازار نشان‌دهنده حضور موثر خریداران و بازگشت 1710 واحدی شاخص کل از کف روزانه و حفظ روند صعودی‌ست. دست به دست شدن سهام در این محدوده با برتری خریداران می‌تواند امیدوارکننده باشد.

 تشدید عرضه‌ها که از روز گذشته به طور محسوسی در نمادهای مختلف از صنایع گوناگون آغاز شده بود، در نیم ساعت اولیه شروع معاملات امروز نیز ادامه داشت و به ریزش بیش از هزار واحدی شاخص کل انجامید. تشکیل صف‌های فروش پراکنده در سهام صنایع مختلفی نظیر دارویی، غذایی و سیمانی با حمایت سرمایه‌های خرد و تغییر روند بازار همراه شد به نحوی که در پایان بازار اثری از صف‌های فروش در بازار نبود. ارزش معاملات خرد روزانه 1435 میلیارد تومان را نشان می‌دهد. از 323 نماد معاملاتی بورسی، قیمت پایانی 193 نماد مثبت و 128 نماد منفی بود. تشکیل صف خرید در 61 نماد بورسی به ارزش بیش از 163 میلیارد تومان و نبود صف‌ فروش در تالار شیشه‌ای حاکی از برتری محسوس خریداران بر فروشندگان در معاملات امروز است.

کاهش ارزش معاملات و برقراری ثبات نسبی در محدوده مثبت در کنار بازگشت شاخص کل از مدار منفی نشان می‌دهد که بازار از یک نقطه عطف در حوالی قله جان سالم بدر برده‌است. دست به دست شدن زیاد سهام در این حوالی بدون ریزش معنادار شاخص کل می‌تواند دلگرمی سرمایه‌گذاران را بیش از پیش کند. هرچند نباید از تاثیر تحولات بنزینی و رشد نرخ دلار به عنوان عامل محرک اصلی انتظارات تورمی در جهش قیمت سهام به راحتی عبور کرد. امری که در صورت عدم بروز نشانه‌های صعودی می‌تواند روند اصلاح تدریجی بازار سهام را در پی داشته باشد و محدوده فعلی را حساس‌تر از همیشه می‌کند.

دارویی‌ها در کانون توجهات

سهام گروه دارویی که طی هفته‌های گذشته و با ثبت رشدهای متوالی قیمت با تقاضای زیادی از سوی سرمایه‌گذاران مواجه شده بودند، این روزها درگیر دو دیدگاه متفاوت و معکوس در خصوص حذف ارز دولتی 4200 تومانی در بودجه یا عدم وقوع این اتفاق هستند. موتور محرک رشد قیمت سهام این گروه بر مبنای حذف ارز 4200 تومانی و رشد قیمت محصولات تولیدی در این صنعت در آینده‌ای نه چندان دور است. اما تداوم تخصیص ارز 4200 تومانی در بودجه سال بعد می‌تواند به جلوگیری از افزایش قیمت محصولات و قدرت بیشتر سازمان غذا و دارو برای کنترل قیمت‌ها بیانجامد که در این صورت جهش درآمدی برای شرکت‌های دارویی تحت تاثیر رشد نرخ کمتر می‌شود. اما برخی فعالان بورسی در این گروه معتقدند که حتی در صورت تصویب تخصیص ارز دولتی به واردات مواد اولیه دارویی در سال آینده، به دلیل کاهش توان دولت برای تامین و تخصیص براساس روال گذشته، این عرضه محدود خواهد شد و رشد قیمت محصولات دارویی اجتناب ناپذیر است.

گمانه‌زنی‌های مختلف و حضور دیدگاه‌های متضاد در میان خریداران و فروشندگان منجر به دست به دست شدن بالای سهام دارویی در تالار شیشه‌ای طی روزهای گذشته شده‌است به نحوی که امروز نیز مثل روز گذشته این صنعت بالاترین ارزش معاملات بورسی را به خود اختصاص داده‌است. نکته قابل توجه در این خصوص، افزایش عرضه‌ها و از بین رفتن جو یکپارچه مثبت در گروه دارویی‌ست. منفی شدن شاخص این گروه حاکی از تداوم غلبه عرضه بر تقاضا در فضای کنونی‌ست هرچند حضور تقاضای موثر و خریداران قدرتمند در قیمت‌های منفی بازگشت قیمت‌ها و تشکیل مجدد صف‌های خرید را در برخی نمادهای پرطرفدار دارویی در پی داشته‌است.

رکوردشکنی شاخص کل هم‌وزن

شاخص کل هم‌وزن امروز با گذشت از سطح 97377 واحدی، سقف تاریخی خود را شکست. هرچند روز گذشته نیز به طور موقت شاهد عبور این شاخص از سقف تاریخی بودیم، اما تشدید فشار عرضه‌ها منجر به بازگشت این شاخص از سقف و عدم تثبیت آن در سقف جدید شد اما امروز و با غلبه تقاضا بر عرضه در کلیت بازار شاهد ثبت رکورد جدید شاخص کل هم‌وزن هستیم که می‌تواند سیگنال موج مثبت جدیدی در بورس تهران باشد. علاوه بر ثبت این رکورد، افزایش حجم و ارزش معاملات در نمادهای کوچک و متوسط بورسی و قرار گرفتن صنایع دارویی و خودرویی در میان برترین صنایع پرمعامله روز از شلوغی این بخش از بازار پرده برمی‌دارد.

نیاز به تحلیل دقیق متغیرهای موثر در صنایع مختلف با توجه به تحولات شکل گرفته این روزها بیش از پیش احساس می‌شود و ریسک حرکت بر مدار جریان نقدینگی روز به روز بیشتر خواهد شد.

عناوین برگزیده