به گزارش می متالز، نمودار 1، روند تغییرات قیمت آلومینیوم بههمراه نوسانات موجودی انبارهای این فلز در بازار بورس فلزات لندن را طی 4 هفته گذشته نشان میدهد. همانطور که در نمودار مشاهده می شود، این فلز طی هفته گذشته با افت و خیزهایی همراه بوده است. البته این افت و خیزها سرانجام منجر به عدم تغییر قیمت میانگین هفتگی آلومینیوم نسبت به هفته پیش از آن شد. بهطور کلی در هفته گذشته قیمت میانگین آلومینیوم حدود 2 هزار و 130 دلار بهازای هر تن برآورد شد. این عدم تغییر قیمت میانگین هفتگی در حالی رخ داد که از موجودی انبارها طی هفته گذشته، 27 هزار و 525 تن کاسته شد که باعث شد سطح این موجودی روند نزولی خود را از هفته دوم سپتامبر ادامه دهد و به سطح حدود یک میلیون و 202 هزار تن برسد.
قیمت پایانی روزانه آلومینیوم از روز دوشنبه، 16 اکتبر، تا روز چهارشنبه، 18 اکتبر، با کاهش نسبت به روز قبل همراه بود بهطوری که روز چهارشنبه، به مقدار 2 هزار و 106 دلار بر تن تنزل یافت. ولی پس از آن در روزهای پنجشنبه و جمعه با افزایش همراه شد و در نهایت در روز جمعه به 2 هزار و 159 دلار بر تن رسید. این میزان از افت و خیز قیمت آلومینیوم طی هفته گذشته، تا حدودی متأثر از تغییرات شاخص ارزش دلار آمریکا بود؛ به این صورت که در اوایل هفته افزایش ارزش دلار، افت قیمت و در نیمه دوم هفته، کاهش ارزش دلار منجر به رشد قیمت شد. البته ناگفته نماند که انتشار آمار رشد 6.9 درصدی شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) چین در ماه سپتامبر که بیشتر از مقدار پیشبینی 6.4 درصدی آن بود یکی از محرکهای نسبتا قوی در رشد قیمت اکثر کامودیتیها طی هفتههای گذشته بوده است.
افت قیمت هفته گذشته، علاوه بر افزایش ارزش دلار به خاطر خبر کاهش ظرفیت تولید آلومینیوم چین نیز بود! هرچند که این کاهش، کمتر از میزان مورد انتظار بازار بود و به همین دلیل اثر منفی گذاشت. بر اساس این برنامه، در شهر بینژوی (Binzhou) استان شاندونگ (Shandong) ، که در آن بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم جهان، هونگچیائو، مستقر است، بین 15 نوامبر سال جاری تا 15 مارس 2018، تا 1.6 میلیون تن از ظرفیت تولید خود را از رده خارج خواهد کرد. با این وجود، با نزدیک شدن به فصل زمستان در چین، که انتظار میرود اجرای کاهش ظرفیت تولید و از رده خارج کردن واحدهای آلاینده از چرخه تولید شدت یابد، بازار آتی آلومینیوم رو به رشد پیشبینی میشود؛ کما اینکه آمار تولید آلومینیوم چین در ماه سپتامبر که حاکی از افت تولید در سومین ماه متوالی بود از عوامل خیز قیمت آلومینیوم در اواخر هفته گذشته عنوان شد.