تاریخ: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۰
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۷۲۱۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

معرفی صنایع پر طرفدار برای سرمایه‌ گذاران

می متالز - داده‌های جدید وزارت صنعت بیان‌ گر آن است که بالاترین سهم پیش‌ بینی سرمایه‌ گذاری در گروه‌های صنعتی نیز متعلق به گروه «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» است که ۱۹/۳ درصد از کل سرمایه‌ گذاری‌های صنعتی را به خود اختصاص داده است.
معرفی صنایع پر طرفدار برای سرمایه‌ گذاران

به گزارش می متالز، صنایع پرطرفدار برای سرمایه‌ گذاران معرفی شد. در میان ۳۱رشته فعالیت صنعتی، «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «سایر محصولات کانی غیرفلزی»،‌ «محصولات از لاستیک و پلاستیک» و «محصولات فلزی و فابریکی» در رده پرطرفدارترین صنایع در ابتدای پاییز قرار گرفته‌اند.

داده‌های جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان‌ گر آن است که بالاترین سهم پیش‌ بینی سرمایه‌ گذاری در گروه‌های صنعتی نیز متعلق به گروه «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» است که ۱۹/۳ درصد از کل سرمایه‌ گذاری‌های صنعتی را به خود اختصاص داده است.

روند توسعه صنعتی از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه به کدام سمت حرکت کرده است؟ ارزیابی‌ها نشان‌‌ دهنده آن است که مدت زمان مورد بررسی، راه‌ اندازی واحدهای جدید صنعتی از میان ۳۱ رشته فعالیت، به «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «سایرمحصولات کانی غیرفلزی»،‌ «محصولات از لاستیک و پلاستیک» و «محصولات فلزی و فابریکی» اختصاص داشته و توانستند در میان صنایع پرطرفدار برای سرمایه‌ گذاران قرار گیرند،‌ اما درخصوص راه‌ اندازی واحد‌های جدید صنعتی نیز از میان ۳۰ رشته فعالیت گروه‌های «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «ساخت محصولات از لاستیک و پلاستیک»، «ساخت ماشین‌ آلات و تجهیزات» و «محصولات فلزی فابریکی» بیشترین پروانه‌های به بهره‌‌برداری رسیده را به خود اختصاص داده‌اند.

آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۱۵ هزار و ۲۰ فقره جواز تاسیس برای متقاضیان سرمایه‌ گذاری با پیش‌ بینی سرمایه بیش از یک میلیون و ۶۱۵ هزار میلیارد ریالی در کشور صادر شده است، جوازهای صادره هرچند به لحاظ تعداد رشد بیش از ۱۶ درصدی داشته است، اما به لحاظ ارزشی با افت ۱۶ درصدی همراه بوده که این امر بیانگر آن است که صنایع کوچک و بعضا متوسط جایگزین صنایع بزرگ و سرمایه‌ بر شده‌اند. سهم پروانه‌های بهره‌ برداری (ایجادی و توسعه‌ای) نیز در ابتدای پاییز برابر با ۳ هزار و ۴۹۲ فقره بوده که از این تعداد سهم پروانه‌های بهره‌ برداری ایجادی (شامل پروانه‌های بهره‌ برداری صادره برای راه‌ اندازی واحدهای جدید صنعتی می‌شود) برابر با هزار و ۸۰۵ فقره و سهم پروانه‌های بهره‌ برداری توسعه‌ای (شامل پروانه‌های بهره‌ برداری صادره برای توسعه واحدهای فعال می‌شود) نیز برابر با هزار و ۶۸۷ فقره بوده است. سرمایه محقق شده براى این پروانه‌هاى بهره‌ بردارى نیز بیش از ۲۲۷ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افتى بیش از ۳۷ درصدى داشته است و با این شرایط می‌توان گفت برای پروانه‌های بهره‌ برداری شده نیز بیشترین تمرکز سرمایه‌ گذاران روی صنایع کوچک و بعضا متوسط است.

آخرین وضعیت واحدهای جدید

ارزیابی آخرین وضعیت طرح‌های جدید نشان‌ دهنده آن است که از ۱۵ هزار و ۲۰ فقره جواز تاسیس صادره در مدت زمان مورد بررسی هزار و ۹۳۰ فقره جواز صادره به گروه «محصولات غذایی و انواع آشامیدنی» اختصاص داشته و به این طریق این گروه توانست در مدت زمان مورد بررسی عنوان پرطرفدارترین رشته صنعتی برای سرمایه‌ گذاران را به خود اختصاص دهد. سرمایه پیش‌ بینی شده برای این گروه بیش از ۱۴۳ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی بیش از ۴۰ درصدی داشته است. اما اشتغال پیش‌ بینی شده برای این گروه نیز برابر با ۴۶ هزار و ۶۴۸ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی بیش از ۱۰ درصدی را ثبت کرده است.

برای گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» نیز در مدت زمان مورد بررسی در مجموع هزار و ۷۳۵فقره جواز تاسیس با پیش‌ بینی سرمایه بیش از ۲۱۴ هزار میلیارد ریالی صادره شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد رشد بیش از ۴۲ درصد داشته، اما به لحاظ ارزش افتی بیش از ۳۷ درصدی را ثبت کرده است. اشتغال پیش‌ بینی شده برای این گروه نیز برابر با ۳۶ هزار و ۲۷۳ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۹ درصدی را ثبت کرده است. اما برای گروه «سایرمحصولات کانی غیرفلزی» نیز در دوره زمانی مورد بررسی در مجموع هزار و ۶۹۵ فقره جواز تاسیس صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی بیش از ۸ درصدی داشته است، سرمایه پیش بینی شده برای این گروه نیز حدود ۹۶ هزار میلیارد ریال بوده که رشدی بیش از ۳۲ درصدی را به همراه داشته است. با توجه به داده‌های اعلام شده اشتغال پیش‌ بینی شده برای این گروه نیز ۳۱ هزار و ۷۷ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی بیش از ۱۶ درصدی را ثبت کرده است.

چهارمین گروه نیز به «محصولات از لاستیک و پلاستیک» اختصاص دارد که در این مدت برای این گروه هزار و ۵۰۶ فقره جواز تاسیس شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی حدود ۲۰ درصدی برای این گروه به همراه داشته است،‌ سرمایه پیش‌بینی شده برای این گروه نیز بیش از ۱۳۲ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی بیش از ۱۶۲ درصدی داشته است، اشتغال پیش‌ بینی شده برای این گروه نیز برابر با ۲۴ هزار و ۱۵ نفر با رشد ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است. تعداد جوازهای صادره برای گروه «محصولات فلزی و فابریکی» برابر با هزار و ۲۲۳ فقره بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی حدود ۲۴ درصد را ثبت کرده است، سرمایه پیش‌ بینی شده برای این گروه نیز حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته رشدی بیش از ۶۶ درصدی داشته است. اما اشتغال پیش‌ بینی شده برای این گروه نیز ۲۲ هزار و ۱۹۶ نفری پیش‌ بینی شده است. داده‌های اعلام شده همچنین بیانگر آن است که بالاترین سهم پیش‌ بینی سرمایه‌ گذاری در گروه‌های صنعتی متعلق به گروه «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» است که ۱۹/۳ درصد از کل سرمایه‌ گذاری‌های صنعتی را به خود اختصاص داده است.

داده‌های اعلام شده همچنین بیانگر آن است که در هفت ماه منتهی به مهر سال جاری استان‌های «یزد»، «سمنان»، «خراسان رضوی»، «آذربایجان شرقی» و «فارس» توانستند عنوان استان پیشتاز در اخذ جوازهای صنعتی را به خود اختصاص دهند. با توجه به ارزیابی صورت گرفته تعداد جوازهای صادره برای استان یزد برابر با هزار و ۵۹۹ فقره بوده و استان سمنان نیز در این مدت هزار و ۳۹۴ فقره جواز تاسیس را به خود اختصاص داده است. استان خراسان رضوی نیز به‌ عنوان سومین استان پیشتاز در اخذ جواز در مدت زمان مورد بررسی موفق به اخذ هزار و ۲۴۲ فقره جواز تاسیس شده است و استان آذربایجان شرقی نیز در بازه زمانی مورد بررسی ۹۲۲ فقره جواز تاسیس اخذ کرده است. اما برای استان فارس نیز در این مدت در مجموع ۸۷۰ فقره جواز تاسیس صادر شده است. مجموع جوازهای صادره برای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز برابر با ۱۶۹ فقره بوده و برای این بخش نیز سرمایه ۱۸۰ هزار میلیارد ریالی ثبت شده است،‌ مجموع اشتغال پیش‌ بینی شده برای این مناطق نیز برابر با ۹ هزار و ۱۲۵ نفر است.

وضعیت پروانه‌های بهره‌ برداری

داده‌های اعلام شده از وضعیت پروانه‌های بهره‌برداری صادره نیز بیانگر آن است که در دوره زمانی مورد بررسی بیشترین تعداد پروانه بهره‌ برداری صادره به لحاظ تعداد، سرمایه‌ گذاری و ایجاد اشتغال به گروه «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» اختصاص داشته است. براساس آمار اعلام شده پروانه‌های بهره‌برداری صادره برای این گروه برابر با ۴۹۸ فقره به گروه «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» اختصاص داشته است. متوسط سرمایه‌ گذاری برای راه‌اندازی یک واحد در این گروه ۱۲۲/۹ میلیارد ریال است. براساس آمار اعلام شده مجموع سرمایه‌ گذاری محقق شده برای این گروه بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال بوده که حدود ۲۶/۹ درصد از سرمایه‌ گذاری کل کشور را به خود اختصاص داده است.

اشتغال محقق شده برای این گروه نیز ۸ هزار و ۶۰۶ نفر است. اما برای گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» نیز در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۴۵۰ فقره پروانه بهره‌برداری صادر شده و سرمایه محقق شده برای این گروه نیز بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال بوده است. برای گروه «محصولات از لاستیک و پلاستیک» نیز ۴۲۷ فقره پروانه با سرمایه حدود ۱۷ هزار میلیارد ریالی به بهره‌ برداری رسیده است. پروانه صادره برای گروه «سایر محصولات کانی غیرفلزی» نیز برابر با ۲۸۱ فقره با سرمایه ۱۵ هزار میلیارد ریالی است. «ساخت ماشین‌ آلات و تجهیزات» نیز با ۲۷۰ فقره با سرمایه بیش از ۵ هزار میلیارد ریالی در رده بعدی قرار دارد. برای گروه محصولات فلزی و فابریکی نیز ۲۵۵ فقره پروانه با سرمایه بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریالی صادر شده است. اما استان‌های پیشتاز در صدور پروانه بهره‌ برداری نیز «آذربایجان شرقی»، «اصفهان»، «تهران»، «خراسان رضوی» و «قزوین» است.

عناوین برگزیده