به گزارش می متالز، در ابتدای روز یکشنبه همچنان اوضاع به کام فروشندگان دلار بود؛ آنها به سرعت توانستند قیمت دلار را تا مرز حمایتی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب ببرند و برخی حتی از شکست مقطعی این مرز سخن گفتند. با این حال، به سرعت جهت قیمتی تغییر کرد و بالا رفتن خریدها موجب شد که دلار یک بار دیگر به محدوده ۱۲ هزار و ۶۵۰ تومانی نزدیک شود. حدود ساعت ۴ بعدازظهر، شاخص ارزی با قیمت ۱۲ هزار و ۶۴۰ تومان معامله میشد. این قیمت ۱۰ تومان کمتر از روز ابتدایی هفته بود.
روز شنبه نیز بازار ارز از یک الگوی رفت وبرگشتی پیروی کرده بود. در آن روز قیمت به مرز ۱۳ هزار تومانی برخورد کرد و سپس کاهشی شد. با توجه به روند دو روز اخیر میتوان گفت که قیمت دلار در طول روز دچار حرکت الاکلنگی میشود و هر بالا رفتنی با کاهشی همراه بوده است و هر کاهشی با افزایش قیمتی. برخی فعالان، عنوان میکردند که در اواخر روز گذشته نیز قیمت ثبات خاصی نداشت و در معاملات پشت خطی میزان خریدها بالا رفته بود. این گروه عنوان میکردند حداقل در ابتدای روز جاری ممکن است قیمت دلار تحت تاثیر معاملات پشت خطی در سطح بالاتری نسبت به قیمت بسته شده دیروز معاملات خود را آغاز کند. قیمت حواله درهم نیز عنوان میشد که در اواخر دیروز به بالای مرز ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی بازگشت.
در شرایطی که بازار ارز نسبت به هفته گذشته آرامتر شده است، دیدگاههای متفاوتی در مورد ناپایداری قیمتی ابتدای هفته و رفت و برگشتهای متوالی وجود دارد؛ گروهی معتقدند همچنان معامله گران خود را با نوسانات دو هفته اخیر هماهنگ نکردهاند و سعی میکنند با تحرکات بیشتر بخشی از ضررهای خود را جبران کنند. به خصوص عنوان میشود که خالی فروشها همچنان فعالیت زیادی در بازار داشتند. افزایش مقطعی بالای ۲۰ درصد دلار در آذرماه، این گروه را بیشتر از سایرین در بازار متضرر کرده بود.
بخشی دیگر از فعالان باور دارند، روند قیمتی رفت و برگشتی نشان میدهد شرایط بیشتر از گذشته برای معامله گران مبهم و نامشخص است و معتقدند این الگوی نوسانی نشان میدهد که تناقض دیدگاهها و انتظارات بیش از هر زمانی در بازار بالاست. از یکسو کاهشیها بر عبور بازار از شرایط نوسانی و بازگشت به دوران ثبات توام با کاهش آرام قیمت سخن میگویند و از طرف دیگر، افزایشیها، افت قیمت اخیر را تنها اصلاحی در مسیر رشد دوباره قیمت میدانند.
آنها انتظار دارند هر چقدر بیشتر به آغاز سال میلادی جدید نزدیک شویم، میزان تقاضا نیز در بازار بالا برود و همین موضوع جهت قیمت دلار را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه میتوان گفت عدهای از معامله گران در انتظار قیمتهای بالاتر تصمیمی برای فروش ارز خود ندارند. در این میان، کاهشیها عنوان میکنند، آنچه موجب افزایش قیمت دلار شده بود، ورود تقاضای احتیاطی به بازار بود. از نگاه آنها، با آرام تر شدن شرایط، تقاضای احتیاطی از بازار خارج شده و در نتیجه از سمت آن قیمت دلار تحریک نمیشود.
آنها بر اساس این گزاره باور دارند افزایش قیمتها ادامه نخواهد یافت و امیدوارند بازارساز با تامین ارز تقاضای واقعی، مانع نوسانی شدن دوباره قیمتها شود؛ بازارساز نیز بارها عنوان کرده است که توانایی تامین تقاضای واقعی را دارد و عنوان کرده بود که نوسانات آذرماهی هیجانی و موقت است. در آخرین اظهارنظرها رئیس کل بانک مرکزی نیز از ادامه کنترل بازار ارز خبر داد و عنوان کرد که روند کاهنده تورم نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
در روزی که شاخص ارزی به آرامی به افت خود ادامه داد، سکه تمام بهار آزادی کمی رفتار کاهشی تندتری داشت. فلز گرانبهای داخلی دیروز ۵۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با نزول از سطح ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومانی به قیمت ۴ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان رسید. سکه روز شنبه نیز ۷۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رسانده بود. البته عنوان میشد که پس از ساعت ۳ بعد از ظهر قیمتهای بالاتری در بازار سکه به ثبت رسیده است.