تاریخ: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۰۳
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۷۳۹۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سه احتمال برای آینده سهام شرکت های کوچک و بزرگ و رالی ادامه‌دار بورس

می متالز - یک رسانه با در نظر گرفتن وضعیت سهام شرکت های کوچک و بزرگ و رالی ادامه‌دار بازار سهام ، سه سناریو برای بورس تهران پیش بینی کرد.
سه احتمال برای آینده سهام شرکت های کوچک و بزرگ و رالی ادامه‌دار بورس

به گزارش می متالز، سلیمان کرمی با اشاره به آخرین وضعیت بازار سهام و احتمال شکل گیری حباب در برخی صنایع با انتشار مطلبی با عنوان "صف‌آرایی بورس در سه سناریو " در دنیای اقتصاد اعلام کرد: به‌ صورت کلی می‌توان سه سناریو را برای بورس تهران تعریف کرد.

در سناریوی نخست شاید شرکت های کوچک‌تر حاضر در بورس قادر به ادامه سیر صعودی نباشندو  این موضوع برای شرکت‌های فرابورسی به خصوص بازار پایه ایی ها شدیدتر است. به این ترتیب کوچک‌ترهای بازار برای ایجاد تعادل جدید در قیمت‌های نسبی باید در مسیر تخلیه هیجان قرار گیرند.

سناریوی دوم اینکه شرکت‌های بزرگ در مسیر صعودی قرار گیرند که تعادل قیمت‌های نسبی در بازار سهام ایجاد شود و این رشد نیز احتمالا به‌دنبال سیگنال‌های متغیرهای کلان نظیر دلار است. در این شرایط نیز کوچک‌تر‌های بازار باید مقداری از ارزش خود را از دست بدهند که ارزش نسبی سهام با رشد بزرگان و نزول کوچک‌ترهای بازار تعدیل شود.

سناریوی سوم انتظار رالی ادامه‌دار بازار سهام است. این موضوع تنها در صورتی می‌تواند رخ دهد که یا انتظار تحولی عظیم یا تورمی سنگین را در آینده داشت. تحولی عظیم که شرایط خاص خود را دارد و شاید در شرایط کنونی باید از آن چشم پوشید اما تورمی سنگین نیز با وجود سیگنال‌های متغیرهای اقتصادی همچنان احتمال وقوع آن چندان بالا نیست.

در چنین شرایطی، همچنان برای ایجاد تعادل در قیمت‌های نسبی باید انتظار سبقت رشد قیمتی بزرگان بازار را از گروه‌های مختلف نسبت به کوچک‌ترها داشت. 

نکته پایانی اینکه قیمت‌های نسبی در سهام را اگر در یک صنعت برای سهام شرکت‌های مختلف در نظر گرفته شود، موضوع شفاف‌تر می‌شود. برای مثال برخی تحلیلگران رشدهای حباب‌گونه را که سهام پلی‌اکریل و همچنین سهام تولید مواد اولیه پلی‌اکریل تجربه کرده بود با سهام برخی شرکت‌های بزرگ پتروشیمی مقایسه کرده بودند و همین موضوع به هم خوردن تعادل قیمت نسبی در سهام را نشان می‌دهد.

دوره شیدایی کنونی سهام از طرفی می‌تواند نشانه انحراف سرمایه‌گذاران باشد که تعادل قیمت نسبی را بر هم زده است. از سوی دیگر می‌تواند هشداری به سیاست‌گذاری اقتصاد و همچنین سیاست‌گذار پولی باشد که انتظارات نگران‌کننده از آینده اقتصاد را نشان می‌دهد.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده