به گزارش می متالز، امیر مهدی صبائی، مدیر پرتفوی و تأمین منابع مالی تاپیکو ضمن تاکید بر اینکه خبر ورود شستا به بورس، نمیتواند چنین تاثیر مثبتی بر سهام تاپیکو داشته باشد، به اقتصاد بیدار گفت: خبر ورود شرکتهای زیرمجموعه به بورس، میتواند با اثرگذاری بر NAV برآوردی بر سهام شرکت بالا دستی تاثیرات مثبتی داشته باشد، اما ورود شرکت بالادستی (شستا)، تاثیری بر ارزش سهام تاپیکو ندارد.
وی با اشاره به اینکه سهم تاپیکو در طول ۸ روز کاری از ۳۰۰ تا ۳۸۰ تومان یعنی حدود ۲۵ درصد رشد داشته، ادامه داد: ۲ دلیل را برای این رشد میتوان در نظر گرفت؛ در نگاه نخست، میتوان به جاماندن سهم تاپیکو در مقایسه با NAV و رشد سهام زیرمجموعه های اشاره کرد، به عبارت دیگر در یک سال و نیم اخیر، سهام شرکت نفت و گاز و پتروشیمی تامین از NAV خود کمتر رشد کرده بود و همین امر، زمینه جذابیت بیشتر سهم را فراهم کرده بود.
صبائی اخبار شنیده شده از پالایشگاه نفت ستاره را دلیل دیگر این مهم دانست و اضافه کرد: اگرچه اخباری که از #نفت_ستاره شنیده میشود، ابهام دارد، یعنی آثار دقیق سود و زیان آن مشخص نیست، اما پیشبینی بازار به این شکل است که نفت ستاره بر تاپیکو تاثیر مثبت داشته باشد، هرچند رقم دقیق آن مشخص نباشد. درواقع اخبار نفت ستاره محرکی برای رشد سهام تاپیکو شد.
مدیر پرتفوی و تأمین منابع مالی تاپیکو در خصوص ادامهدار بودن رشد سهام این شرکت گفت: رشد سهام بستگی به شرایط بازار دارد، به عبارت دیگر وضعیت شاخص، قیمت دلار تصمیمات دولت و … بر بازار سرمایه و به تبع آن سهام شرکتهای بورسی تاثیرگذار است. با این حال، همگام با رشد بازار، قطعا سهام تاپیکو نیز با رشد NAV همراه میشود.
صبائی پرتفوی متنوع را دلیل دیگر رشد ارزش سهام دانست و ادامه داد: تاپترین سهام صنعت شیمیایی مانند جم، مارون، شازند، فناوران و … در پرتفوی شرکت نفت و گاز و پتروشیمی تامین وجود داد که ریسک سهام این شرکت را در مقایسه با تک سهمها کم میکند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر در ۲ سال اخیر، سعی تاپیکو بر این بوده است که انضباط مالی بیشتری داشته باشد و شفافیت را در زیرمجموعهها افزایش دهد. در این راستا برخلاف سالهای گذشته، صورت مالی نفت ستاره برای سال ۹۷ در کدال منتشر شد.
این مدیر مسوول در خصوص وضعیت پالایشگاه نفت ستاره گفت: ظرفیت تولید به بیش از ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده که در صورت مالی مشخص است، از سوی دیگر برنامه داریم در سال آینده این ظرفیت تولیدی را به ۴۸۰ هزار بشکه در روز برسانیم. با این اوصاف میتوان پالایشگاه نفت ستاره را یک ظرفیت بالقوه در پرتفوی تاپیکو دانست.
مدیر پرتفوی و تأمین منابع مالی تاپیکو نزدیک شدن به سودآوری طرحهای این شرکت را دلیل دیگری برای رشد ارزش سهم عنوان و بیان کرد: در حال حاضر تاپیکو ۳۳ درصد از پتروشیمی مرجان را به صورت مستقیم و غیرمستقیم، ۱۷ درصد پتروشیمی مارون و ۷٫۵ درصد از هلدینگ خلیج فارس را دارد. این درحالی است که مارون نیز ۴۰ درصد از پتروشیمی بوشهر را در پرتفوی خود جاداده که میتواند به طور غیرمستقیم بر تاپیکو تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر بسیاری از سهمهایی که سال گذشته، زیانده بوده و در سود تلفیقی تاپیکو تاثیر منفی میگذاشتند به سودآوری رسیدهاند
وی ادامه داد: تمامی موارد ذکر شده در کنار یکدیگر، سبب بالا رفتن شناوری و پرمعامله شدن این سهم شده است. در این راستا بلوک های رد و بدل شده بین سهامدار تاپیکو، یعنی شستا و صندوق عشایر هم باتوجه به اینکه عشایر، پرتفوی بلندمدت تشکیل میدهد، میتواند سیگنال مثبتی به بازار باشد.