به گزارش می متالز، محمدعارف ابراهیمی، رییس خانه معدن استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه جز استانهای متوسط معدنی است که 12 ماده معدنی در آن شناسایی شده اما به این معنا نیست که این 12 ماده با تمام ظرفیت کار میکنند.
وی ادامه داد: در مورد ضعیف بودن بخش معدن استان می توان به اکتشافات ناقص اشاره کرد که از 40 سال گذشته اکتشافات قوی در استان صورت نگرفته و بیش از6 شهرستان جز مناطق جنگی بوده است که به دلیل عدم امنیت، وجود مین و حضور ادوات جنگی خطرناک محسوب می شوند که نمی توان در آن مناطق اکتشاف انجام داد. این فعال معدنی باد را نیز از موانع اصلی اکتشافات عنوان کرد.
وی افزود: سرمایهگذاریهای خوبی در اکتشافات استان انجام نشده است. استان در چند ماده معدنی رتبه خوبی دارد که میتوان به جایگاه سنگ تزیینی منطقه هرسین که در نوع خود کم نظیر است و همچنین قیرطبیعی در مناطق غربی استان اشاره کرد. کرمانشاه 70 درصد ذخایر قیر طبیعی را در قصر شیرین، گیلانغرب و نفتشهر دارد.
ابراهیمی مشکل اصلی معادن سنگ های تزیینی را نبود واحد فرآوری در استان دانست و گفت: سنگهای استان برای فرآوری باید به استانهای دیگر ارسال شود لذا اگر واحد فرآوری در استان شکل بگیرد، با توجه به اینکه استان کرمانشاه بزرگترین مرز را با کشور عراق - اقلیم و قسمت مرکزی و عربی- دارد، قطعا میتواند بازار خوبی برای عراق باشد. وی همچنین نبود یک نمایشگاه دایمی در استان را برای تجار عراقی بزرگترین ضعف بازرگانی استان دانست.
رییس خانه معدن استان کرمانشاه افزود: 4 پهنه اکتشافی در استان وجود دارد که مهمترین آنها سنقرو گیلانغرب است. مطالعات اکتشافی مربوط به معادن فلزی در پهنه سنقر توسط ایمیدرو انجام شده است که گزارشها در حال نهایی شدن است. همچنین پهنه گیلانغرب نیز مطالعات اکتشافی و گزارشات آن تکمیل و تحویل داده شده است، اما به عنوان نماینده بخش خصوصی از این مطالعات راضی نیستیم به دلیل اینکه هیچ محدودیتی در استان برای واگذاری پهنهها وجود ندارد.
وی همچنین به حضور کارگروه احیا وفعالسازی معادن کوچک مقیاس در استان اشاره کرد و ادامه داد: آقای جعفری مدیر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به همراه تیم اجرایی تا به امروز 3 بار در استان جلسه تشکیل دادهاند که امید میرود واحدهایی که به دلایل مختلف دچار وقفه یا تعطیلی شدهاند به سرمایهگذاران معرفی شوند تا بتوانند به چرخه تولید بازگردند.
عارف ابراهیمی تعارضات با سازمان منابع طبیعی را از مشکلات اصلی معادن دانست و بیان داشت: تا قبل از بخشنامه جدید (مرتعداران باید در مورد انتقال پهنهها رضایت کامل داشته باشند در غیراینصورت محدوده منتقل نمیشود) 80 درصد استعلامها از سوی سازمان منابع طبیعی پاسخ منفی دریافت میشد که از این به بعد تمام استعلامات منفی خواهد شد.
رییس خانه معدن کرمانشاه مطرح کرد: متاسفانه متولی بخش معدن در دولت به شدت مدافع منابع طبیعی است و به هیچ وجه از بخش معدن در برابر منابع طبیعی دفاع نمیکند، همچنین هر نوع موافقتی را در شورای عالی معادن منوط به موافقت منابع طبیعی میداند.
وی افزود: آنچه در عملکرد 6 ساله متولی بخش معدن در دولتهای یازدهم و دوازدهم مشاهده میکنیم دو موضع بیشتر به چشم میآید؛ وزارت صمت به شدت دنبال گرفتن عوارض صادراتی و حقوق دولتی برای واریز به خزانه است. ابراهیمی گفت: بخش خصوصی قطعا موافق پرداخت حقوق دولتی و مالیات است اما اینکه ملاک ارائه هر نوع خدمات به بخش معدن را منوط به پرداخت حقوق دولتی از سوی معدندار عنوان میکنند منطقی نبوده و متضاد با قانون است.
وی گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نام گذاری سالجاری با عنوان رونق تولید، متاسفانه به هیج عنوان در بخش معدن بویی از رونق تولید استشمام نمیشود.
ابراهیمی در پایان تاکید کرد: معاونت معدنی باید اعلام کند که در بخش معدن مخصوصا به معادن کوچک و متوسط چه میزان تسهیلات داده و چند درصد معادن موفق به دریافت تسهیلات یارانه ای شدهاند. سیاستگذاران بخش معدن باید بدانند با این نوع برخورد و سیاستگذاریهای اشتباه به هیچ وجه نمی تواند معدن را جایگزین نفت کنند.