به گزارش می متالز، طاهر رستمی (فرماندار اسفراین) از هفتمین مرحله برخورد و بازداشت برداشتکنندگان معدن آلبلاغ اسفراین در خراسان شمالی خبر داد.
معدن آلبلاغ اسفراین یک معدن غیرمجاز به حساب میآید که اخیراً به علت برداشتهای اهالی روستاهای اطراف از این معدن و فروش به دلالهای منطقه خبرساز شده بود. طی مصوبه شورای تامین شهرستان اسفراین و ورود دادگستری به این موضوع برخوردها با برداشت از این معدن شدت گرفت که امروز، دهم دی ماه برای هفتمین بار عملیاتی متشکل از تیمهای منابع طبیعی، محیط زیست، بسیج، ناجا و نمایندگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت در آن صورت گرفت.
رستمی با اشاره به اینکه پیگیریهای شورای تامین استان از سال گذشته آغاز شده است، گفت: متاسفانه شاهد اتفاقات ناگواری از جمله برای ۶ نفر از کارگران معدن آلبلاغ بودیم که بصورت غیرمجاز از معدن برداشت میکردند. از اردیبهشت ماه برخوردها شدید شد و عملیات کنترل و پاکسازی انجام میشد. در نتیجه این دست عملیاتها تعداد افراد برداشتکننده از معدن که اغلب از روستاهای اطراف بودند، بسیار کاهش پیدا کرده بود.
او ادامه داد: طی این مدت عملیات برداشت از سطح گذشته و به تونلها رسیده بود که همین امر موجب افزایش حوادث و ریزش آوار در معدن شده بود.
فرماندار اسفراین خاطرنشان کرد: طی مصوبات شورای تامین استان قرار بود تا ایمیدرو یک شرکت حفاظتی را مامور به مطالعه کند تا اقدامات اولیه برای حفاظت از منطقه معدنی را انجام دهد. این شرکتهای حفاظتی اغلب شرکتهای خصوصی هستند که زیر نظر بنیاد تعاون ناجا فعالیت میکنند. تفاهمنامهای بین استانداری و مقامات وزارت صمت برای مطالعه و اکتشاف معدن آلبلاغ نیز در این خصوص انجام شد.
رستمی افزود: قرار بود که از تیرماه ایمیدرو پیگیر موضوعات باشد اما متاسفانه این مسئله به کندی از سوی ایمیدرو پیگیری شد.
فرماندار اسفراین بیان کرد: در حال حاضر شرکت آمیکو برای مطالعات و پیگیریها باید مستقر شود. زمانی به علت برودت هوا این مساله عقب افتاد اما این مساله باید هرچه سریعتر از سوی این شرکت پیگیری شود و تعلل به هیچ وجه به صلاح نیست. طی مجوز ماده ۳۲ آیین نامه اجرایی قانون معادن، مجوز برای مطالعات و کارهای زمینشناسی صادر شده است؛ نه اکتشاف یا بهرهبرداری.
رستمی در پایان تصریح کرد: عملیات برخورد عمدتاً با دلالها صورت گرفت، نه برداشتکنندگان.