تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۳۱
بازدید: ۳۳۴
کد خبر: ۷۸۴۲۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
تاکید عضو هیات مدیره هفت الماس

ساختار تعرفه ای پلکانی باشد

می متالز - شرکت صنایع هفت الماس دومین کارخانه تولید کننده ورق های فولادی در کشور به لحاظ حجم تولید است.
ساختار تعرفه ای پلکانی باشد

به گزارش می متالز، نوید ایزد پناه، مدیر عامل این شرکت  به موضوعات مختلفی اشاره می کند اما تاکید ویژه ای بر تقدم صنعت بر بازرگانی دارد. وی مخالف تفکیک وزارت صمت است و اعتقاد دارد باید بتوان بازرگانی را در خدمت صنعت قرار داد و به همین دلیل ساختار تعرفه ای در کشور باید به صورت پلکانی باشد. ایزدپناه همچنین الزام عرضه در بورس کالا به عنوان شرط صادرات را حداقل در خصوص ورق های سرد فولادی صحیح نمی داند و مازاد تولید نسبت به نیاز داخلی در این ورق ها را دلیل محکمی برای توسعه صادرات آن عنوان می کند. وی بر تنظیم بازار داخلی با کمک انجمن های صنفی تاکید دارد و معتقد است دولت نتوانسته تشکل ها را در تنظیم بازار شریک کند و مستقل از آن ها تصمیم می گیرد.

 

تفکیک وزارت صمت بزرگترین ضربه را به صنعت می زند

نوید ایزدپناه عضوهیات مدیره شرکت صنایع هفت الماس ضمن مخالفت با جدایی بخش بازرگانی از وزارت صمت گفت: دلیل مخالفت بنده و بسیاری از تولید کنندگان دیگر این است که بخش عمده ای از تاجران و بازرگانان، در عرصه تولید فعال نیستند و بیشتر به واردات گرایش دارند. لذا خارج کردن بخش بازرگانی از وزارت صمت بزرگترین ضربه را به صنعت می زند. به همین دلیل بهتر است که همه این حوزه ها در خدمت صنعت و زیر مجموعه آن باشند. وزیری که وزارتخانه صنعتی معدن و تجارت را اداره می کند باید بازرگانی را در خدمت صنعت قرار دهد. حتی اگر به چینش کلمات در اسم وزارتخانه یعنی «صنعت، معدن و تجارت» نگاه کنیم، می بینیم که تقدم صنعت بر تجارت را نشان می دهد. این مسئله نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا وجود دارد و بازرگانی را در خدمت صنعت قرار می دهند. به نظر من در شرایط کنونی اگر یک وزارتخانه داشته باشیم که هم صنعت و هم تجارت را کنترل کند، کارایی بهتر خواهیم داشت.

ایشان ادامه داد: توسعه کشورها بر اساس تولید ناخالص ملی است و یکی از وظایف اصلی صنعت هم ارتقای تولید ناخالص ملی است که باعث رشد اقتصادی می شود. تجارت هم کمکی است برای صنعت تا این هدف عملیاتی شود. لذا اگر این دو بخش جدا از یکدیگر عمل کنند و وزارتخانه های مستقلی داشته باشند، تصمیم گیری ها در عرصه صنعت کشور با مشکلات عدیده مواجه می شود. برای نمونه در خصوص کالایی که تولید آن در داخل به بهترین وجه صورت می گیرد، زمانی که این دو بخش تجارت و صنعت از هم جدا شوند، ممکن است وزارت بازرگانی دست به وارد کردن همان کالا بزند

 

انجمن های صنفی در تنظیم بازار شریک شوند

نوید ایزد پناه در بخش دیگری به بحث تنظیم بازار پرداخت و تصریح کرد: متاسفانه در شرایط کنونی دولت نتوانسته انجمن ها و تشکل ها را در تنظیم بازار شریک کند. دولت مستقل از انجمن ها تصمیم می گیرد و به نظرات آن ها را در این زمینه توجه نمی کند. حال آنکه انجمن فولاد و سایر نهادهایی که از وضعیت تولید و بازار کشور آگاه هستند می توانند در این زمینه به وزارت صمت و دولت کمک کنند تا تصمیمات پخته تر و با پشتوانه کارشناسی بیشتری اتخاذ شود.

عضو هیات مدیره شرکت صنایع هفت الماس خاطرنشان کرد: در زمینه تنظیم بازار، ساختار تعرفه ای باید پلکانی باشد و همیشه باید تعرفه مواد اولیه کمتر از تعرفه محصول تمام شده باشد تا از این طریق بازرگانی در خدمت صنعت قرار گرفته و به توسعه اقتصادی کشور کمک شود.

ایزدپناه با تاکید بر لزوم اتخاذ راهبردهای توسعه صادرات به  چیلان  گفت: واقعا جای سوال است که در شرایطی که به طور مثال در ورق های سرد فولادی مازاد تولید داریم و تولید حدود ۲ برابر نیاز است و از سوی دیگر کشور نیاز به ارز دارد، چرا صادرات فولاد محدود و مشروط می شود؟ الزام عرضه در بورس کالا آن هم برای محصولاتی مانند ورق سرد که هنوز نیمی از ظرفیت کارخانجات تولیدی خالی است، ناشی از یک نگاه نادرست به تنظیم بازار است که فقط به بعد داخلی آن توجه دارد در حالی که “تنظیم بازار” به معنی ایجاد تعادل در عرضه داخلی و صادرات با هدف آرامش در بازار داخلی در عین ارزآوری است و لذا نگرانی در این خصوص در مورد کالاهایی که مازاد تولید دارند، اساسا صحیح نیست. علاوه بر این مقررات نادرست در بورس کالا از جمله تناسب نداشتن قیمت ها در زنجیره فولاد مانند انواع ورق های فولادی، نه تنها موجب رونق تولید و حتی تنظیم بازار نمی شود بلکه با دور کردن تولید کنندگان از بورس کالا و عدم تامین مواد اولیه برای آنها، کاهش تولید را نیز به دنبال خواهد داشت.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده