تاریخ: ۰۹ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۴:۲۹
بازدید: ۵۸۷
کد خبر: ۷۹۰۵
سرویس خبر : زمین شناسی
برنامه‌های رئیس جدید سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اعلام شد:

بازگرداندن نیروهای متخصص به سازمان زمین‌شناسی

می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس جدید این سازمان، مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی و پیش‌روی این سازمان را اعلام کرد.
بازگرداندن نیروهای متخصص به سازمان زمین‌شناسی

به گزارش می متالز، همکاری ۳جانبه سازمان زمین‌شناسی، معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ایمیدرو به‌منظور ایجاد تحول در این سازمان و بازگرداندن نیروهای متخصص به جایگاه اصلی آنها در این سازمان از برنامه‌های مهم مطرح شده از سوی رئیس جدید سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور است تا بخشی از مشکلات کمبود نیروی انسانی جوان در معاونت‌های اصلی و عملیاتی رفع شود.


مطالعه برای از بین بردن ریزگردها

راضیه لک رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره برنامه‌های تعریف شده برای این سازمان با اشاره به اهمیت توجه به مطالعات آلودگی هوا و بحران آب و محیط‌زیست به عنوان موضوعات مهم در دولت تدبیر گفت: مطالعه ریزگردها و آلودگی‌های ناشی از آن، شناسایی منابع آب کارستی به‌ویژه منابع آبی که در حال خارج شدن از کشور است و موضوعات مربوط به زمین‌شناسی زیست‌محیطی از قبیل فرونشست، زمین‌لرزه، تغییر اقلیم، خشکسالی، سیل و... به عنوان اولویت‌های مطالعاتی در حوزه زمین‌شناسی تعیین شده است. وی همچنین با بیان اینکه تولید اطلاعات پایه و انتشار نقشه‌های زمین‌شناسی، وظیفه اصلی و حاکمیتی سازمان بوده و این روند ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: هم‌افزایی و تعامل تنگاتنگ سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) بیش از پیش در دستور کار قرار خواهد گرفت تا با توسعه همکاری‌های ۳جانبه و اجرای برنامه‌های زودبازده در بخش اکتشاف کشور با محوریت اقتصاد مقاومتی بتوان تحولی ایجاد کرد. به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، توسعه اکتشاف و رونق اقتصادی در بخش معدن با ملاحظات زیست‌محیطی و در نظر گرفتن توسعه پایدار، تکمیل زنجیره تولید، توجه به مراحل فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خام‌فروشی که خود با کارآفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی همراه است و از تهدید منابع طبیعی می‌کاهد، ضرورت‌های تعریف شده و استاندارد در برنامه‌های اکتشافی خواهد بود.رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور بازگشت این سازمان به ساختارهای تعریف شده گذشته را یکی دیگر از برنامه‌های راهبردی مدیریت جدید یاد کرد و گفت: تعدادی از نیروهای متخصص مربوط به پروژه‌های ملی کاربردی که از توان علمی اجرایی بالایی برخوردار هستند و جزو سرمایه‌های ملی کشور به شمار می‌آیند به جایگاه اصلی خود در معاونت‌ها و مدیریت‌های مربوط بازمی‌گردند تا با تغییر مدیریت، برنامه‌های بخش‌های زمین‌شناسی، آزمایشگاه و اکتشاف ادامه یابد و بخشی از مشکل کمبود نیروی انسانی جوان در معاونت‌های اصلی و عملیاتی برطرف شود. لک که عضو هیات علمی پژوهشکده علوم زمین نیز هست، ضمن اشاره به دریافت مجوزهای لازم در ۳سال گذشته به‌منظور تبدیل وضعیت استخدامی نیروی انسانی موجود در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تعداد زیادی از نیروی انسانی سازمان، حقوق خود را از طرح‌های تملک دارایی دریافت می‌کنند که کاهش اعتبارات طرح‌های تملک دارایی و نبود تخصیص مناسب از سوی دولت، سبب شده پرداخت کمترین دستمزد پرسنل نیز با مشکل جدی روبه‌رو شود. رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از برنامه ساماندهی و تبدیل وضع برخی از نیروهای انسانی موجود به عنوان راه‌حلی برای رسیدن به برنامه‌های کلان‌تر یاد کرد و گفت: اگر دغدغه پرداخت حقوق نیروی انسانی نباشد، چشم‌انداز روشنی را برای دستیابی به اهداف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در بخش‌های مختلف متصور هستیم و منابع مالی، صرف تقویت بخش خصوصی و واگذاری برخی کارها به این بخش خصوصی می‌شود.


توسعه همکاری با مجلس شورای اسلامی

لک، تقویت و توسعه ارتباطات و تعاملات با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کمیسیون صنایع و معادن و فراکسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی را به عنوان بخش دیگری از برنامه‌های آینده سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور یاد کرد و افزود: رونق بخش اکتشاف و توسعه معدن باید به دغدغه نمایندگان مجلس و مطالبات مردم از دولت تبدیل شود تا با حمایت بیشتر بتوان گام‌های سریع‌تر را به سمت پیشرفت پایدار برداشت. به گفته رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، توجه بیش از گذشته به ارتباط صنعت و دانشگاه نیز بخش دیگری از برنامه‌های پیش‌روی وی بوده است. چراکه این ارتباط تاکنون بسیار کمرنگ بوده و امید است در آینده از توان علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگران، در تحقق اهداف سازمان بهره‌مند شویم و دانشگاهیان با انگیزه‌های بیشتر ایده‌ها و برنامه‌های خود را ارائه دهند و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خانه دوم جامعه علوم زمین شود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر توجه و تقویت بخش خصوصی از سوی دولت تاکید کرد: حمایت از بخش خصوصی نیز بیش از گذشته در دستور کار قرار خواهد گرفت زیرا در برخی موارد وجود موازین و قوانین، مانعی جدی برای فعالیت بخش خصوصی در معادن است که بر همین اساس تصمیم داریم به مطالعه انتظارات این بخش از سازمان به عنوان متولی امر اکتشاف در کشور بپردازیم.


احیای شورای‌عالی اکتشاف و زمین‌شناسی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور از خانه معدن ایران به عنوان «راس بخش خصوصی» یاد کرد و نسبت به افزایش همکاری‌ها با برگزاری جلسه‌ها، تبادل اطلاعات و تقویت اتاق فکرها و احیای شورای‌عالی اکتشاف و زمین‌شناسی ابراز امیدواری کرد. وی همچنین ارتقای سطح اعتبارات و بودجه سازمان را یکی از برنامه‌های پیش روی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با مدیریت جدید دانست و افزود: این مجموعه همواره بودجه مناسبی نداشته و تکالیف موردنظر در برنامه پنجم و ششم با اعتبارات ارائه شده همخوانی ندارد. به گفته لک، کمبود اعتبارات باعث شد بسیاری از اولویت‌ها و برنامه‌های مورد نیاز کشور کنار گذاشته شود که در صورت تامین اعتبارات به میزان برآورد شده در برنامه ششم توسعه به سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، با بکارگیری توان بخش خصوصی به اهداف برنامه ششم دست می‌یابیم و جهشی در بخش علوم زمین کشور حاصل می‌شود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنانش از آمادگی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به منظور واگذاری محدوده‌های اکتشافی در هر مرحله از مراحل اکتشاف بخش خصوصی برای ادامه مطالعات خبر داد. وی ضمن اشاره به بودجه سالانه سازمان زمین‌شناسی امریکا افزون بر ۹۶۶ میلیون دلار در سال، خاطرنشان کرد: متاسفانه بودجه سالانه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در بخش اعتبارات کمتر از ۳۰ میلیارد تومان و در بخش اعتبارات طرح‌های تملک دارایی‌ها حدود ۴۰ میلیارد تومان است که تولید اطلاعات پایه به‌ویژه اطلاعات ژئوفیزیک هوایی را به عنوان مهم‌ترین لایه اطلاعاتی برای اکتشاف ذخایر پنهان، با کندی روبه‌رو کرده است.

منبع: صمت
عناوین برگزیده