به گزارش می متالز، این دادهها نشان میدهد که در جنگ تجاری واشنگتن با شرکای تجاریاش، میزان صادرات کالایی آمریکا که از تعرفههای تلافیجویانه آسیب جدی دیدهاند، بهشدت کاهش یافته است. روزنامه دولتی چین بهنام «ساوثچاینا مورنینگ پست» در گزارشی نوشت، براساس جدیدترین دادههای موجود وزارت بازرگانی آمریکا، بخش اعظم هزینههای تحمیلی ناشی از تعرفهها، که حدود ۳/ ۳۷ میلیارد دلار از آن را شامل میشود، به تعرفه واردات کالاهای چینی مربوط است.مرکز تحقیقات «ترید پارتنرشیپ» که به وزارت بازرگانی آمریکا مشاوره میدهد، اعلام کرده است که آن بخش از صادرات کالاهای آمریکایی که بهخاطر تعرفههای تلافیجویانه چین و دیگر کشورها آسیب دیدهاند، طی ۱۲ ماه منتهی به ماه نوامبر نسبت به سال ۲۰۱۷ یعنی پیش از آغاز تعرفهها، تا ۲۳ درصد کاهش یافت. دادههای فصلی وزارت بازرگانی آمریکا که روز سهشنبه گذشته منتشر شد نشان داد که مجموع کسری تجاری آمریکا در ماه نوامبر به پایینترین سطح خود طی بیش از سه سال گذشته رسیده است.
مرکز ترید پارتنرشیپ از دادههای خام استفاده میکند و نه آن دسته از اطلاعاتی که براساس بازه فصلی منطبق شدهاند. دادههای خام برای بررسی کدهای تعرفهای براساس دستهبندی انواع کالاها مناسب است و سپس این دادهها به دادههای هر ایالت تفکیک میشوند. تحلیل این مرکز بر اساس تحلیل دادههای بیش از ۱۵۰ سندیکای صنفی و ائتلافی موسوم به ائتلاف «کشاورزان طرفدار تجارت آزاد» انجام شده است.دو ایالت که انتخابات اولیه زودهنگام ریاستجمهوری خود را در سال ۲۰۲۰ برگزار کردهاند، یعنی نوادا و نیوهمپشایر، شاهد آن بودهاند که صادرات کالاهایشان بر اثر تعرفه های تلافی جویانه تا نزدیک به دو برابر میانگین ملی افت داشته است. صادرات عمده نوادا مدارها و اتصالات الکترونیک است و نیوهمپشایر عمدتا کامپیوتر و محصولات الکترونیک دیگر تولید میکند.این روزنامه چینی میافزاید که سیاستهای تجاری ترامپ تا این زمان به موضوع کلیدی دموکراتهایی که به دنبال پیروزی نامزد حزب خود هستند، تبدیل نشده است. این در شرایطی است که بنا به اظهارات روز پنجشنبه وزیر بازرگانی چین، قرار است لیو هی، معاون نخستوزیر این کشور در روز ۱۵ ژانویه (تنها چهارروز دیگر)، قرارداد فاز نخست توافق تجاری را در کاخ سفید امضا کند.بهعنوان بخشی از این توافق، قرار است آمریکا تعرفههای ۱۵درصدی اعمال شده در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ بر ۱۲۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی را به نصف کاهش دهد اما تعرفه ۲۵ درصدی بر ۲۵۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی که پیش از آن تاریخ اعمال شده بود، همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند.
براساس دادههایی که به تازگی مورد تحلیل قرار گرفته، میزان صادرات کالاهای آمریکایی که مشمول تعرفههای تلافیجویانه در چین قرار گرفتند، طی ۱۲ ماه منتهی به ماه نوامبر نسبت به سال ۲۰۱۷ تا ۲۶ درصد کاهش داشته است. این در شرایطی است که صادرات اقلامی که با چنین تعرفههایی مواجه نبودهاند، نسبت به سال ۲۰۱۷ تا ۱۰ درصد افزایش داشتهاند. بر این اساس، گرچه مجموع صادرات آمریکا نسبت به سال ۲۰۱۷ بیشتر بوده است، اما تعرفههای تلافیجویانه موجب شد که رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۸ کاهش یابد و صادرات نیز در سال ۲۰۱۹ با افت مواجه شود. در فوریه سال ۲۰۱۸ ترامپ تعرفههایی را بر واردات فولاد و آلومینیوم وضع کرد. بر این اساس، صادرات آمریکا به کشورهایی که با تعرفههایشان این اقدام ترامپ را تلافی کردند، طی ۱۲ ماه منتهی به نوامبر سال ۲۰۱۹، به ۱۵ درصد کمتر از سطح سال ۲۰۱۷ افت کرد. پس از آنکه واشنگتن این تعرفه ها را برای مکزیک و کانادا ملغی اعلام کرد، دو کشور در ماه مه تعرفههای تلافیجویانه خود بر کالاهای آمریکایی را حذف کردند اما سطح صادرات آن دسته از کالاهای آمریکایی که بر اثر این اقدامات تلافیجویانه آسیبدیده بود، جبران نشد. در این تحلیل آماری آمده است: «انتظار میرفت که تجارت رشد خود را از سر بگیرد اما در شش ماه گذشته چنین چیزی محقق نشد.»