تاریخ: ۲۴ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۴۶
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۸۰۱۱۳

درخواست ویژه دکتر لاریجانی از نمایندگان برای تعیین تکلیف یک لایحه مهم

می متالز - همزمانی سفر دکتر لاریجانی ریاست مجلس به استان سیستان و بلوچستان و تصویب لایحه الحاق دو بندر به مناطق آزاد چابهار، نویدبخش توسعه همه جانبه این استان و رفع محرومیت های کنونی آن است.
درخواست ویژه دکتر لاریجانی از نمایندگان برای تعیین تکلیف یک لایحه مهم

به گزارش می متالز، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته برای بررسی روند توسعه زیرساخت های استان سیستان و بلوچستان و همچنین رسیدگی به روند تأمین نیازهای اولیه و فوری مردم و بررسی میزان خسارت های حادثه سیل اخیر به این استان سفر کرد.

سفر رئیس مجلس به استان سیستان و بلوچستان همواره آثار مثبتی را برای این استان به دنبال داشته است، به طوری که در سفر پیشین دکتر لاریجانی به استان سیستان و بلوچستان مصوبات توسعه ای برجسته ای برای ارتقای زیرساخت های استان تعیین شد؛ این مصوبات در سال ها و ماه های اخیر به صورت مداوم در مجلس مورد پیگیری قرار گرفت و در هفته اخیر نیز نشست ویژه ای برای بررسی و پیگیری روند اجرای مصوبات توسعه ای استان با حضور رئیس قوه مقننه، وزرای اقتصادی دولت از جمله وزرای راه و شهرسازی، نیرو، نفت، امور اقتصاد و دارایی و دفاع برگزار شد.

در این نشست ویژه وزرای مربوطه گزارش هایی را درباره روند اجرای پروژه های توسعه ای از جمله طرح های اشتغال زایی، پروژه مجتمع های پتروشیمی، توسعه زیرساخت های جاده ای و ریلی، فرودگاه چابهار، پروژه های بهداشت و درمان به ویژه ساخت بیمارستان ارائه کردند.

یکی از مهم ترین محورهای نشست اخیر، بررسی روند تدوین و تصویب لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار بود، لایحه ای که با دستور رئیس مجلس و با تلاش نمایندگان مجلس مورد بررسی قرار گرفت، این لایحه  در مهر ماه سال گذشته توسط دولت به مجلس ارسال شد و نمایندگان از آن زمان به بررسی و تدوین دقیق لایحه پرداختند.

مسعود پزشکیان در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) و قبل از بررسی لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده مناطق آزاد تجاری – صنعتی چابهار گفت: آقای لاریجانی امروز در منطقه چابهار حضور دارند یعنی در همان استانی که سیل وحشتناک آمده و کار و زندگی مردم را مختل کرده و گرفتاری‌هایی را به وجود آورده است.

وی ادامه داد: آقای لاریجانی از ما خواستند که تکلیف این لایحه امروز مشخص شود پس تفاوتی نمی‌کند که به عنوان دستور اول و یا دستور بعدی مورد بررسی قرار گیرد.

لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، به این صورت که پس از بررسی و تصویب در کمیسیون عمران مجلس، این لایحه به صحن علنی مجلس ارجاع شد و پس از تصویب کلیات، لایحه مذکور برای بررسی جزئیات و اصلاح برخی از محورها از جمله نقشه پیوست آن به کمیسیون ارسال شد.

حال خوشبختانه همزمان با سفر دکتر لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی به استان سیستان و بلوچستان، کلیات و جزئیات این لایحه بسیار مهم و استراتژیک در صحن علنی مجلس مورد تصویب قرار گرفت که این مساله نشان دهنده رویکرد حمایتی مجلس شورای اسلامی از استان سیستان و بلوچستان است، زیرا از یک طرف دکتر لاریجانی با سفر به استان، مسائل و دغدغه های اصلی مردم و مسوولان محلی را پیگیری کرده و از طرف دیگر لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار که اجرای آن می تواند موجب توسعه اقتصادی تمام استان شود، در مجلس به تصویب رسید.

در این رابطه علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان در مجلس با تقدیر از حضور دکتر لاریجانی در استان سیستان و بلوچستان و پیگیری مشکلات استان به ویژه مشکلات پیرامون حادثه سیل اخیر، گفت: دکتر لاریجانی و تمام نمایندگان مجلس توجه ویژه ای به استان سیستان و بلوچستان دارند و روند توسعه زیرساخت ها و حل مشکلات این استان نشان می دهد که تلاش های مجلس در این عرصه اثرگذار بوده است.

به طور حتم الحاق بنادر به منطقه آزاد چابهار، موجب تسهیل در فرآیندهای سرمایه‌گذاری می شود و مهم‌ترین نفع اقتصادی این موضوع، کاهش قیمت تمام شده محصول و افزایش رقابت ایران با رقبای خارجی است و توجیه‌پذیری بالای فعالیت‌های اقتصادی را در چابهار به دنبال خواهد داشت.وی درباره اثرات مثبت تصویب لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، افزود: الحالق این بنادر به منطقه آزاد موجب گسترش و توسعه صنایع تولیدی و اشتغال زایی در منطقه می شود، زیرا در این شرایط تولیدکنندگان می توانند در شرایط قابل قبولی بدون پرداخت عوارض و مالیات های متفاوت، به فعالیت مشغول شوند.

این موضوع واضح و مبرهن است که توسعه بندر چابهار زمینه توسعه اقتصادی تمام استان سیستان و بلوچستان و راه حلی ویژه ای برای حل مشکلات مردم این استان خواهد بود، قطعا با افزایش درآمدهای استان از محل فعالیت های اقتصادی در بندر چابهار، بخش قابل توجهی از مشکلات این منطقه به ویژه نبود زیرساخت های لازم از جمله ایجاد سدها و آب‌بندهای منطقه ای برای کنترل باران های فصلی حل خواهد شد.

این موضوع به این معنا است که با گام مجلس برای تصویب لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار و همچنین حمایت های گسترده رئیس مجلس از مصوبات توسعه ای استان سیستان و بلوچستان، این امید می رود که در آینده ای نزدیک، این استان به توسعه یافتگی و پیشرفت های چشمگیر در تمام عرصه ها به ویژه ارتقا شاخص های زیرساختی دست یابد تا ما بار دیگر شاهد بروز مشکلات از جمله وقوع سیل های تخریب کننده در این مناطق نباشیم.

عناوین برگزیده