به گزارش می متالز، در این جلسه اردشیر سعد محمدی علاوه بر تشریح هزینهکرد این افزایش سرمایه، به بررسی جزئیاتی در مورد شرکت پرداخت که در این گزارش به مهمترین قسمتهای آن اشاره میکنیم.
مجمع فوقالعاده «فملی» ظهر امروز با تاخیر نیم ساعته در ساعت 14:30 با حضور بیش از 80 درصدی سهامداران این شرکت آغاز شد. در ابتدای این مجمع اردشیر سعدمحمدی به عنوان مدیر عامل به تشریح وضعیت پروژهها، عملکرد تولیدی و هزینهای و چشمانداز بازار جهانی مس در سالهای آینده پرداخت که در ادامه به مهمترین بخشهای آن اشاره میشود.
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی مس در مجمع فوق العاده فملی مطرح کرد: از سال 1390 قیمت مس در بورس فلزات لندن از 8500 دلار کاهش چشمگیر داشته است اما در سال 96 مجددا شاهد رشد نرخ ها بودیم.
وی افزود: بیشترین قیمت مس در فروردین ماه سال 98 رقم خورد. البته قیمت مس نسبت به مدت مشابه سال گذشته 400 دلار به ازای هر تن کاهش یافته است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: 10 شرکت معتبر دنیا جشمانداز قیمت جهانی مس را در 4 سال آینده به طور متوسط در محدوده 6300-6800 دلار پیشبینی کردهاند. از طرفی جدول مصرف انرژی در دنیا نشان دهنده سهم 36 درصدی نفت و 19 درصدی الکتریسیته است که پیشبینی میشود تا سال 2050 این نسبت مصرف انرژی برای نفت به 13 درصد و برای الکتریسیته به 49 درصد برسد. از سوی دیگر مصرف مس برای تولید خودرو که در حال حاضر به طور متوسط 8 کیلوگرم است، در خودروهای الکتریکی به 89 کیلوگرم خواهد رسید که با گسترش تولید این محصول در بازارهای جهانی یکی از محرکهای بزرگ تقاضا در این صنعت نیز فعال خواهد شد و مجموع این عوامل آینده روشنی را برای تقاضای مس جهانی ترسیم میکند.
اردشیر سعدمحمدی با بیان اینکه کمپانی کودلکو در سال 2019 به میزان 18 درصد کاهش تولید داشته است و عملیات معدنی این شرکت با 7 درصد کاهش رو به رو بوده است گفت: شرکت مس در سال 98 در 9 ماهه بیش از 16 هزار میلیارد تومان فروش داشته و تولید 190 هزار تن کاتد رقم خورده که 21 درصد بالاتر از میزان برنامه است. مدیرعامل ملی صنایع مس ایران ادامه داد: سرانه مصرف مس در کشور کمتر از 1.2 کیلوگرم است که در مقایسه با سرانه 22 کیلوگرمی بلژیک، 15 کیلوگرمی آلمان و 10 کیلوگرمی چین رقم بسیار پایینی به شمار میآید و توسعه زیرساختها نیازمند افزایش معنادار سرانه مصرف مس در داخل است. سعدمحمدی گفت: به لحاظ ذخایر مس ایران هماکنون با 4.5 درصد در رتبه هشتم دنیا قرار دارد اما به لحاظ تولید با سهم 1.2 درصدی از تولید دنیا در رده پانزدهم از این منظر قرار داریم که نشان دهنده وجود پتانسیل عملکرد بسیار بهتر از شرایط فعلیست. از سوی دیگر چین با مازاد 2.3 میلیون تنی تقاضا نسبت به تولید سالانه، یکی از بازارهای هدف ما برای تولیدات بیشتر است. 10 شرکت بزرگ تولید کننده مس در دنیا در بازه تولید 1180 هزار تن تا 380 هزار تن هستند و از اهداف شرکت ملی مس ایران، قرارگیری در رنکینگ 10 شرکت برتر دنیا است.
مدیرعامل ملی مس در خصوص میزان هزینههای سرمایهگذاری پروژههای معدنی مس گفت: در دنیا برای هر تن مس محتوی کنسانتره به طور متوسط 17 هزار دلار سرمایهگذاری میشود اما این عدد در داخل ایران رقمی در حدود 10 هزار دلار است که چیزی در حدود 60 درصد متوسط جهانیست. در خصوص مس محتوی معدنی نیز هزینه سرمایهگذاری و میزان سرمایهبری پروژههای قطعی به ازای هر تن به طور متوسط 11 هزار دلار است که برای ما رقمی در حدود نصف است. از این جهت و با توجه به پتانسیلهای موجود در سمت منابع و مازاد تقاضای جهانی در سالهای آینده، لازم است که از این فرصت نهایت بهره را ببریم.
سعد محمدی در ادامه گفت: یکی از بحثهایی که میتواند توجیهپذیری بحث افزایش سرمایه را بالا ببرد، موضوع تولید مس محتوا است. میزان تولید مس محتوی در آسیا 21.3 درصد کل حجم تولید جهانی است که در سال 2023 به 28 درصد ارتقا می یابد این رشد بیش از 10 درصدی، حدود 2 میلیون تن به تولید مس اضافه میکند اما تقاضا برای مس ظرف چهار سال آینده 2.5 میلیون تن افزایش خواهد یافت. وی خاطرنشان کرد: ما باید قسمتی از تقاضای بین المللی خرید را به دست آوریم و اگر این فرصت را از دست دهیم قطعا رقبا از ما پیشی می گیرند لذا برنامهریزی در خصوص سرمایهگذاری از سوی شرکت مس انجام شده است.
مدیرعامل ملی مس ایران در این خصوص گفت: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته، برنامه تولید کاتد با ظرفیت اسمی 400 هزار تن را داریم. اما رسیدن به این سطح از تولید کاتد نیازمند 1.7 میلیون تن کنسانتره است. ظرفیت تولید فعلی شرکت 1.15 میلیون تن کنسانتره است که به معنی کمبود 650 هزار تن کنسانتره برای تحقق هدف تولید 400 هزار تن کاتد است که بخش اعظمی از طرحهای توسعه ما به منظور رسیدن به این سطح از تولید کنسانتره است. کارخانه تغلیظ "در آلو" ظرفیت 150 هزار تنی دارد. کارخانه درهزار 150 هزار تن، چاه فیروزه 100 هزار تنیست که 50 هزار تن از آن به دلیل شراکتی بودن متعلق به ملی مس است و امیدواریم که بتوانیم 100 هزار تن از بخشهای خصوصی فعال شده نیز استحصال کنیم. فاز 2 میدوک 150 هزار تن است که به زودی عملیاتی میشود و در نهایت فاز 3 سونگون نیز 150 هزار تنیست که نشان میدهد شرکت ملی مس در حال حرکت به سمت تولید کنسانتره مورد نیاز برای رسیدن به تولید سالانه 400 هزار تن کاتد است. ضمن اینکه باید ظرفیت تولید معدنی را نیز بالا ببریم. تغییر در طراحیها، بلوکبندیها و خرید ماشینآلات جدید از ملزومات افزایش ظرفیت تولید معدنیست. در نهایت این قول را به سهامداران میدهم که تولید شرکت برای سال آینده قطعا افزایش خواهد یافت اما با توجه به طرحهای پیشرو رسیدن به هدف 400 هزارتنی تولید کاتد تا سال 1402 محقق خواهد شد.
در خصوص هزینهکرد این افزایش سرمایه 30 درصدی که معادل 2340 میلیارد تومان میشود، پروژههای در دست احداث و در شرف بهرهبرداری زیر ادامه میآید.
یکی از مسائلی که از قدیم الایام همواره به عنوان دغدغه سهامداران و خیل عظیم بازنشستگان شرکت مطرح بوده، موضوع اکچوئری ملی مس است. اردشیر سعد محمدی در این مورد در مجمع فوقالعاده گفت: ارزش بازار سهام شرکت ملی مس طی یکسال گذشته 30 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و از آنجایی که سهم صندوق بازنشستگی از مالکیت شرکت 10.2 درصد است، دارایی این صندوق نیز بیش از 3 هزار میلیارد تومان زیاد شدهاست این رقم با توجه به 984 میلیارد تومان اکچوئری محاسبه شده فعلی ریسک این موضوع را تا حد زیادی کاهش میدهد. در سال گذشته صندوق کارکنان شرکت 1980 میلیارد تومان کسری اکچوئری داشت که در مجمع قبلی به 980 میلیارد تومان رسید و در بروز رسانی جدید به رقمهای بسیار کمتری خواهیم رسید. بنابراین موضوع فروش سهام برای جبران هزینههای اکچوئری به این معنا صحت ندارد و صرفا کد به کدهایی بین سهامداران حقوقی صورت پذیرفته است.
از طرفی هزینه سالانه حقوق بازنشستگان رقم 450 میلیارد تومان است که با توجه به سود فعلی 8 هزار میلیارد تومانی ملی مس در بازه زمانی 9ماهه و سهم 10 درصدی صندوق کارکنان، 800 میلیارد تومان منابع برای پرداخت حقوق در حال حاضر وجود دارد و از این حیث نیز هیچ مشکلی برای شرکت وجود ندارد و شرایط مساعد است. در خصوص اصلاح ساختاری اساسنامه نیز کارهای کارشناسی انجام گرفته و مدارک نهایی در حال حاضر اختیار من است. در همین راستا نماینده سازمان بورس از برگزاری جلسات با مدیران شرکت و برطرف شدن قریبالوقوع برخی ایرادات جزئی در آینده نزدیک توضیحاتی را ارائه کرد.
در نهایت سهامداران با این افزایش سرمایه موافقت کردند و قرار شد نماد این شرکت در بازار سهام به زودی بازگشایی شود.