به گزارش می متالز، حمیدرضا عظیمیان، در میزگرد تخصصی تعامل دو حوزه سنگ آهن و فولاد، هم افزایی و چالش ها: به منظور جلوگیری از دست دادن بازار و توقف تولید در ١٠ ماهه گذشته ذخیره سنگ آهن و اسلب خود را مصرف کردیم.
اگر روند فعلی اصلاح نشود، در سال آینده بحران قیمت به دلیل عدم تولید فولاد مبارکه بیشتر خواهد شد.
یکى از دلایلى که سنگ آهن نداریم این است که معدنی ها فولاد ساز شدهاند و خود نیازمند سنگآهن هستند.در تمام دنیا ارزش افزوده معدن بیشتر از فولاد و قابل تامل است که چرا معدنیهای ما فولاد ساز شدهاند.
وقتی فولاد مبارکه ذخیره مواداولیه خود را مصرف کرده، در سال آینده به دلیل کمبود مواد اولیه تولید کاهش می یابد. کاهش تولید، موجب تنزل ارزش افزوده در سال آینده برای کشور خواهد شد.
فولاد مبارکه هیچوقت به کمبود قطعه یدکی و کالاهای استراتژیک معترض نشده اما در خصوص مواد اولیه نیازمند تامین اضطراری هستیم.
هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که معدنی ها فولاد ساز شده باشد، زیرا ارزش افزوده معدنی بیشتر است.
تقاضای ۱۵ درصدی فعلی در فولادهای خاص به ۳۵ درصد در سال های آینده می رسد و ما باید برای حرکت در این جهت، از تکنولوژی نسل چهارم بهره برداری کنیم.
بیش از ۱۶ میلیون تن مصرف فولاد در افق ۱۴۰۴ نخواهیم داشت. پس صادرات یک الزام است.بومی سازی هم یک الزام برای صنعت فولاد کشور در جهت بقا است. این اولویت باید دائما پیگیری و دنبال شود.
حفاظت از محیط زیست هم یک الزام دیگر صنعت فولاد در زمانه فعلی است. احداث نورد گرم شماره ۲ فولاد مبارکه، تکمیل فولادسازی یک میلیون تنی فولاد سفیددشت، تکمیل کنسانتره سازی ۵ میلیون تنی فولاد سنگان، افزایش ظرفیت فولاد هرمزگان از ۱.۵ میلیون تن به ۲ میلیون تن و تکمیل طرح الکترود گرافیتی اردکان از اولویت های مهم گروه فولاد مبارکه است.
هزار قطعه استراتژیک به ارزش ۵ هزار میلیارد تومان در فولاد مبارکه بومی سازی شده است. اما رویکرد جدید فولاد مبارکه حرکت به سمت بومی سازی فرآیندها و تکنولوژی است.