تاریخ: ۲۵ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۱۳
بازدید: ۱۹۵
کد خبر: ۸۲۸۱۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
به دلیل سرمای شدید هوا

مصرف گاز در فولاد مبارکه و کارخانه‌های سیمان اصفهان کاهش یافت

می متالز - مدیرعامل شرکت گاز اصفهان گفت: مصرف گاز در بسیاری از واحدهای صنعتی بزرگ استان از جمله فولاد مبارکه و کارخانه‌های سیمان به‌دلیل سرمای شدید هوا و افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در بخش خانگی، کاهش یافت.
مصرف گاز در فولاد مبارکه و کارخانه‌های سیمان اصفهان کاهش یافت

به گزارش می متالز، سید مصطفی علوی روز چهارشنبه افزود: به‌دلیل سرمای شدید هوا، مصرف گاز در استان اصفهان به رقم بی‌سابقه ۷۵ میلیون مترمکعب در روز رسید که ۵۲ میلیون مترمکعب آن مربوط به مشترکان خانگی است به‌همین دلیل در تعامل با واحدهای صنعتی از آنها خواسته شد تا مصرف گاز خود را برای تامین نیاز بخش خانگی و جلوگیری از اُفت فشار، کاهش دهند.

وی با بیان‌اینکه مصرف گاز در استان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: برای جبران این افزایش و رساندن گاز به مشترکان خانگی، ناچار به کاهش ۱۰ درصد مصرف گاز در بخش صنایع هستیم.

علوی بااشاره به برگزاری جلسه‌هایی در چند روز گذشته در این زمینه اظهار داشت: بر اساس مصوبات این جلسه‌ها، برخی واحدهای صنعتی از دیروز، مصرف گاز خود را کاهش دادند از جمله فولاد مبارکه که مصرف گاز آن از حدود ۸ تا ۹ میلیون در روز به ۳ تا ۴ میلیون مترمکعب کاهش یافت.

وی با بیان اینکه مقرر شد کارخانه‌های سیمان نیز هر کدام با توجه به ظرفیت تولیدی خود ۱۰ تا ۲۰ درصد از مصرف گازشان را کاهش دهند، خاطرنشان کرد: هفت کارخانه سیمان در استان است که یکی از آنها در زمان حاضر غیرفعال و مصرف گاز در یکی دیگر از آنها کم است.

مدیرعامل شرکت گاز اصفهان اضافه کرد: پنج کارخانه دیگر سیمان اصفهان در مجموع دارای بیش از یک میلیون مترمکعب مصرف روزانه گاز هستند که از دیروز مصرف خود را بر اساس تعامل انجام شده، کاهش دادند.

وی با تاکید براینکه تلاش شده است تا کاهش مصرف گاز منجر به خسارت وارد شدن به این واحدهای صنعتی نشود، گفت: در کارخانه‌های سیمان نزدیک به کلانشهر اصفهان تلاش شد تا به سمت استفاده از سوخت مایع نروند و منجر به افزایش آلودگی هوا نشوند.

علوی با اشاره به معضل آلودگی هوای کلانشهر اصفهان و سایر شهرهای بزرگ استان افزود: همواره تاکید کرده‌ایم که مصرف انرژی در نیروگاه‌ها از گاز طبیعی باشد و تا جایی که امکان دارد از سوخت مایع و مازوت استفاده نشود.

وی با بیان‌اینکه میزان مصرف گاز در نیروگاه‌های اصفهان بر اساس توافق شرکت ملی گاز ایران با شرکت توانیر، مدیریت می‌شود، اظهار داشت: بر اساس تعامل انجام شده، مقرر شد که نیروگاه‌های اصفهان مقداری مصرف گاز خود را کاهش دهند هرچند این کاهش باید به‌گونه‌ای باشد که صدمه‌ای به نیاز برق استان نیز وارد نشود.

علوی، مصرف روزانه گاز در نیروگاه شهید منتظری در زمان حاضر را حدود ۶ میلیون و در نیروگاه اصفهان را بین ۲.۵ تا ۳ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد.

در هر سال ۲۱ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در استان اصفهان مصرف می‌شود و متوسط مصرف گاز روزانه در این خطه ۵۷ میلیون مترمکعب است.

 

عذرخواهی از مردم خور و بیابانک بابت قطع جریان گاز

مدیرعامل شرکت گاز اصفهان با عذرخواهی از مردم شهرستان خور و بیابانک بابت قطع شدن جریان گاز در شامگاه سه‌شنبه و بامداد چهارشنبه گفت: در این شهرستان، گاز از طریق خطوط لوله به شبکه سراسری وصل نیست بلکه در شهر نایین فشرده و توسط مخزن‌هایی به سمت خور حمل می‌شود.

علوی با بیان اینکه کارخانه فشرده‌سازی در نایین، گاز مورد نیاز خود را از شبکه سراسری تامین می‌کند، افزود: از دیروز سه‌شنبه به‌دلیل کاهش دما و افزایش مصرف گاز در منطقه و اُفت فشار خط، کمپرسورها در کارخانه مذکور قادر به فعالیت نبودند و ما با وجود همه تلاش‌ها موفق به برگرداندن فشار مورد نیاز در خطوط اتصالی نشدیم.

وی گفت: ما امیدوار به تامین فشار گاز مورد نیاز این کارخانه بودیم و موضوع را در ابتدا به مردم اطلاع ندادیم و حتی کوشیدیم تا از گاز موجود فشرده و ذخیره شده برای جبران کاهش فشار استفاده کنیم اما این ذخیره تا ساعت ۲۰ دیشب، استفاده و از ساعت ۲۱، جریان گاز در برخی از خانه‌های خور قطع شد.

علوی با بیان‌اینکه حدود ۱۲ ساعت جریان گاز در این منطقه قطع بوده است، خاطرنشان کرد: در این مدت از اماکن عمومی خواستیم تا مصرف خود را قطع کنند و با پیگیری از طریق شرکت ملی گاز، یکی از خطوط انتقال به سمت نایین باز شد.

مدیرعامل شرکت گاز اصفهان ادامه داد: ۱۰ تا ۱۲ ساعت طول کشید تا خط انتقال گاز در نایین، فشار مورد نیاز را به‌دست آورد و کمپرسورهای کارخانه نایین زیر بار بروند و در نهایت حدود ساعت هشت صبح امروز جریان گاز این شهرستان متصل شد.

وی تاکید کرد: این اتفاق خارج از اختیار ما بود و برای جلوگیری از تکرار آن، ابتدا از مردم استان می‌خواهیم تا با اتخاذ روش‌های ساده در مصرف خود صرفه‌جویی کنند و دوم اینکه درصددیم تا مخازن ذخیره گاز برای این منطقه را افزایش دهیم تا در صورت وقوع حوادث مشابه، ذخیره کافی داشته باشیم.

وی میزان مصرف گاز در این شهرستان را حدود ۵۰ هزار متر مکعب در روز اعلام کرد.

قطع شدن جریان گاز سی ان جی در شهرهای خور، جندق و فرخی شهرستان خور و بیابانک در شبانه روز گذشته همزمان با افزایش سرمای هوا مشکلات عدیده‌ای را برای شهروندان این خطه کویری در شرق استان اصفهان ایجاد کرد.

گاز مصرفی شهروندان خور و بیابانک با استفاده از گاز سی ان جی تزریقی و با بارگیری از شهرستان نایین و حمل با تانکر به این خطه تامین می‌شود.

شهرستان خور و بیابانک با ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۴۲۰ کیلومتری شرق مرکز اصفهان واقع است.
بیش از ۹۹ درصد جمعیت استان اصفهان در ۱۰۹ شهر و یکهزار و ۶۰ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.

اصفهان بعد از تهران، رتبه دوم کشوری را در توزیع گاز طبیعی دارد.

عناوین برگزیده