به گزارش می متالز، حسین روشن رئیس شورای اسلامی شهر باستانی سیراف اظهار داشت: مهمترین مساله ما در سیراف، احیاء و بازگشایی گمرک است؛ این موضوع مستقیماً با سفرههای مردم مرتبط است و چنانچه عنایتی از جانب دولت محترم شود و این اتفاق پس از چند دهه مجدداً به جریان بیفتد، دعای مردم سیراف را همواره پشت سر خود خواهند داشت.
وی افزود: در این زمینه تلاشهای فراوانی از سمت فرماندار محترم شهرستان و همچنین سرکار خانم الماسی، نماینده محترم مردم جنوب استان بوشهر شده است که بسیار ارزشمند است و کار را تقریبا تمام کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر باستانی سیراف عنوان کرد: هماکنون تمامکارهای مربوط به گمرک سیراف، نظیر تعیین مرز و تأییدیه دولت و وزارت کشور انجام شده است و تنها نکته باقیمانده، بازگشایی گمرک سیراف ست.
روشن گفت: این کار رونق را به بندر باستانی سیراف بازمیگرداند؛ اشتغال منطقه را تقویت میکند؛ بازار سیراف را رونق میبخشد؛ اعتبار سیراف را افزایش میدهد و این شهر تاریخی را به دوران شکوه خود نزدیک میکند. تمام مراحل قانونی و اداری مربوط به گمرک سیراف انجام شده، اما هنوز اقدام اجرایی برای بازگشایی گمرک سیراف صورت نگرفته است.
وی اظهار داشت: انتظار شورای اسلامی شهر سیراف این است که استاندار محترم بوشهر، نماینده مردم جنوب استان، فرماندار محترم شهرستان کنگان و دیگر مسئولین مربوطه در این خصوص مجددا ورود کرده و آرزوی مردم سیراف را جامه عمل بپوشانند.
رئیس شورای اسلامی شهر باستانی سیراف ادامه داد: در این راستا دکتر موسی احمدی، نماینده سابق مردم جنوب استان بوشهر، سرکار خانم دکتر الماسی، نماینده کنونی مردم جنوب استان، جناب آقای نوروزی، فرماندار سابق شهرستان، زحمات زیادی کشیده اند و البته ان شاءالله جناب مهندس پاکنژاد، فرماندار کنونی که انسان پیگیر و توسعه محوری است نیز این موضوع را در دستور کار قرار خواهند داد تا مردم سیراف، از این گمرک بهره مند شوند.
روشن اضافه کرد: مردم خوب سیراف مطمئن باشند که شورای اسلامی شهرشان، این موضوع را در اولویت برنامه ها جهت پیگیری قرار داده است. قطعا مسئولین عزیز نیز از پیشینه تاریخی و باستانی سیراف، به خوبی آگاهی دارند. زمانی راه آبی ابریشم از بندر باستانی سیراف عبور می کرد و این شهر مهد تمدن و تجارت بوده و نقش مهمی در تجارت بین الملل داشته است. قرن ها قبل، سیراف مرکز مهم تجارت دریایی بود که کالاهای مورد نیاز خاورمیانه را از طریق هندوستان، چین، جنوب شرقی آسیا و شرق آفریقا تأمین میکرد. دریانوردان آن از یک طرف تا سواحل جنوبی عربستان و سواحل شرقی آفریقا و از طرف دیگر تا سواحل هندوستان، چین، جزایر اقیانوس آرام و حتی تا جزایر ژاپن ارتباط برقرار میکردند. سیراف به نوعی، نقش واسطه راه آبی ابریشم را به غرب داشته است.