به گزارش می متالز، سعید کوتی، مدیر تولید این شرکت اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد مواد شیمیایی مورد مصرف این شرکت را مواد تعلیقشکن تشکیل میدهند که در کارخانجات بهرهبرداری و نمکزدایی بهمنظور جداسازی آب و نمک از نفت خام از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: بومیسازی این ماده راهبردی به روشهای مختلفی در حال انجام است که میتوان به بومیسازی مواد تعلیقشکن با استفاده از ترکیبات نانو بهمنظور افزایش بازدهی این مواد و همچنین تهیه مواد تعلیقشکن سازگار با محیط زیست با همکاری مراکز تحقیقاتی و علمی اشاره کرد.
کوتی عنوان کرد: در گذشته همه محصول به صورت کامل از خارج وارد میشد که مستلزم صرف هزینه بالا، خروج ارز و ایجاد وابستگی میشد، اما با تلاش و کوشش و اتکا به توان تولیدکنندگان و سازندگان داخلی و طی کردن مراحل مطالعاتی، آزمایشگاهی و میدانی نسبت به بومیسازی این محصول اقدام شد که خوشبختانه موفقیتآمیز بود.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: از ابتدای امسال تا کنون، با بهینهسازی مصرف و انجام یک سری اصلاحیههای فرآیندی و پایشهای دقیق و منظم توانستیم بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ بشکه صرفهجویی در استفاده از مواد تعلیقشکن داشته باشیم که صرفه اقتصادی آن بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال است.
کوتی بیان کرد: مواد تعلیقشکن بومیسازیشده از سوی کمیته ارزیابی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تایید شده و خوشبختانه از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
تعلیقشکنها مواد فعال سطحی هستند که هنگام اضافه شدن به مخلوط آب و نفت ضمن کاهش کشش سطحی قطرات آب در نفت، سبب به هم چسبیدن قطرات و تشکیل قطرات بزرگتر میشود که به دلیل اختلاف چگالی میان آب و نفت از هم جدا میشوند.