تاریخ: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۵
بازدید: ۴۷۱
کد خبر: ۸۳۸۳۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

حمل‌ و نقل پاشنه آشیل صنعت سیمان

می متالز - فاصله قیمت داخلی سیمان و قیمت جهانی آن سبب شده است تا بهره گزافی نصیب دلالان سیمان شود.
حمل‌ و نقل پاشنه آشیل صنعت سیمان

به گزارش می متالز، مدیرعامل سیمان آبیک در نشست خبری با اشاره به این مطلب که سیمان یک کالای استراتژیک است، خاطرنشان کرد: این صنعت از قیمت بسیار پایین محصول تولیدی در رنج است و همین فاصله قیمت داخلی با قیمت بین‌المللی سبب بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان سیمان شده است. علی‌اصغر گرشاسبی افزود: امروز که صنعت سیمان ۸۶ سالگی خود را پشت سر گذاشته درخصوص افزایش قیمت این کالا همچنان درحال دست و پنجه نرم کردن با نظر دولتمردان است. براین اساس ضروری است تا نحوه قیمت‌گذاری به صنعت بازگردانده شود و دولت دست از ابلاغ قیمت‌های دستوری بردارد.

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که در بحث قیمت‌گذاری نگاه ما به صنعت فولاد است، تشریح کرد: نسبت قیمت فولاد به قیمت سیمان در دنیا یک به ۶ است، این درحالی است که این نسبت در کشور ما برابر یک به عدد ۳۰ است. این درحالی است که به‌طور مثال قیمت‌ها در صنعت فولاد رو به رشد است و محصولات فولادی نیز در بورس‌کالا امکان کشف قیمت دارند. گرشاسبی در همین رابطه خواستار شد تا دولت اجازه دهد که سیمان نیز همانند فولاد در بورس‌کالا عرضه شود.

وی با اشاره به این مطلب که صنعت سیمان با هزینه‌های بالای حمل نیز دچار مشکل شده، تصریح کرد: تا سال گذشته امکان استفاده از حمل ریلی برای شرکت‌های سیمانی فراهم بود، اما در سال‌جاری حمل ریلی با رشد ۸۰ درصدی از حمل جاده‌ای گران‌تر شده است. البته در بخش جاده‌ای نیز چالش‌های ناشی از کمبود ناوگان حمل وجود دارد.  گرشاسبی درخصوص قیمت‌های صادراتی سیمان گفت: قیمت سیمان درب کارخانه معادل ۱۵ دلار در هر تن تمام می‌شود که تا رسیدن آن به مرز به ۳۰ دلار می‌رسد. این قیمت فوب است، اما برای حمل به شرق آسیا یا آفریقا معادل ۳۰ دلار دیگر هزینه در بر دارد یعنی برای اینکه سیمان به کشور هدف برسد، بهای تمام شده معادل ۶۰ دلار (قبل از گمرکات) است؛ به‌طور کلی اگرقیمت سیمان با هزینه‌های یادشده معادل ۷۰ دلار به ازای هر تن باشد؛ با قیمت جهانی در این حالت برابری می‌کند زیرا قیمت جهانی هر تن سیمان در دنیا معادل ۷۰ دلار است! بنابراین با قیمت‌های کنونی سیمان تولید‌کننده ایرانی سودی نمی‌برد و تنها واسطه‌ها برنده هستند. مدیرعامل سیمان آبیک در ادامه به بهبود عملکرد این شرکت سیمانی از ابتدای سال گذشته اشاره کرد و گفت: این روند باعث شد تولید سیمان آبیک در دوره ۹ ماهه سال ۹۸ با رشد ۳۲ درصدی همراه شود.  وی افزود: عملکرد واقعی شرکت در دوره ۱۰ماهه منتهی به پایان دی‌ماه امسال نیز حکایت از رشد ۱۰ برابری سود خالص دارد. رضا گرشاسبی با اشاره به این مطلب که در سال ۹۸ در راستای رونق تولید به بحث صادرات نیز توجه ویژه داشته است، تصریح کرد: در این رابطه شرکت با رشد ۵/ ۲ برابری صادرات مواجه بود که بخش عمده‌ای از محصولات از بنادر جنوب کشور به‌ویژه بندر شهید رجایی به سایر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر شده است. وی همچنین ادامه داد: طی دو ماه گذشته برنامه صادراتی برای روسیه را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم.

عناوین برگزیده