به گزارش می متالز، روح الله میرصانعی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی شرکتهای کارگزاری بورس و اوراق بهادار تهران به صورت سهامی عام سهام خود را در بورس عرضه میکنند، گفت: این طرح در صف تصویب هیات مدیره سازمان بورس قرار دارد، اما هنوز به تصویب نرسیده و فکر میکنم تا آخر سال این طرح در هیات مدیره سازمان بورس به تصویب برسد و شرایط عرضه سهام کارگزاریهای سهامی عام شده در بورس فراهم شود.
وی افزود: اول باید مصوبه هیات مدیره سازمان بورس در مورد سهامی عام شدن کارگزاریها تصویب شود، بعد در مورد فرایند پذیرش کارگزاریها در بورس صحبت کنیم که احتمالاً این فرآیند چند ماه طول میکشد و به نظر من سال آینده سهام اولین کارگزاری سهامی عام شده از طریق بورس به مردم عرضه میشود.
میرصانعی در مورد اینکه آیا باید حتماً مصوبه هیات مدیره سازمان بورس وجود داشته باشد که کارگزاریها در بورس عرضه شوند، گفت: بله همین طور است. هیات مدیره سازمان بورس باید اساسنامه تیپ شرکتهای سهامی عام کارگزاری را تصویب کند و چند مورد از شرایط عرضه را تعیین تکلیف کند و بعد از آن شرکتهای کارگزاری در فرایند عرضه در بورس قرار گیرند.
دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار تهران در مورد اینکه خرید سهام کارگزاریها با محدودیت روبهرو خواهد شد، گفت: محدودیت خرید سهام از مواردی است که باید هیات مدیره سازمان بورس تصویب کند که البته تا درصد محدودی خرید سهام آزاد خواهد بود، اما مازاد از حد معینی از سهام، باید خریدار از سازمان بورس مجوز دریافت کند.
میرصانعی در مورد اینکه برخی گفتهاند مجوز کارگزاریها ۲۵ میلیارد تومان خرید و فروش میشود، گفت: مجوزی خرید و فروش نمیشود و آن چیزی که خرید و فروش میشود، خود شرکت کارگزاری به همراه داراییهای متعددی که دارد و از جمله مجوز و ساختمان و موارد دیگر به فروش میرسد و کلی داراییهای دیگری در کارگزاریها وجود دارد که در ارزش گذاری کارگزاری دخیل است و یکی از این داراییها، مجوز کارگزاری است، همان گونه که وقتی یک بانک به فروش میرسد، تنها مجوز بانکداری نیست، بلکه دارایی و موارد مختلف دیگر هم به فروش میرسد که البته باید با نظارت نهاد بالادست یعنی بانک مرکزی باشد.
دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار تهران در مورد اینکه آیا سازمان بورس مجوز جدید کارگزاری میدهد، گفت: خیر مجوز جدید کارگزاری بورس داده نمیشود و دادن مجوز هم فعلاً توجیهی ندارد، چون کارگزاران فعلی به راحتی میتوانند نیاز و تقاضای بازار را پوشش دهند، اما وقتی بازار آنقدر بزرگ شد که کارگزاران فعلی نتوانستند آن را پوشش دهند، باید مجوز صادر شود.
وی گفت: اگر بازار بورس ما با کشورهای مشابه دیگر مقایسه شود، ما حتی از نظر حجم بازار کوچکتر از کشورهای دیگر هستیم، در حالی که تعداد کارگزاران ما یعنی ۱۰۸ مورد بیشتر از کارگزاری آن شرکتها است.