به گزارش می متالز، هماکنون واحدهای تولید آهناسفنجی نیز با ظرفیت خالی مشغول بهکار هستند و یکی از دلایل آنها کمبود مواد اولیه و سنگآهن است.
البته اگر صادرات سنگآهن کشور که هماکنون حدود ۸میلیون تن است، متوقف شود، مشکل تامین سنگآهن این واحدها حداقل به صورت کوتاهمدت حل خواهد شد.
هرچند که صادرات سنگآهن با عوارض ۲۵درصد روبهرو است، اما با این وجود معدنیها همچنان تمایل به صادرات دارند، چراکه در ازای صادرات خود دلار میگیرند و این موضوع میتواند برای آنها به لحاظ اقتصادی بهصرفهتر است.
برای تولید ۵۵میلیون تن فولاد که در افق چشمانداز سال۱۴۰۴ برنامهریزی شده است، کشور به ۱۵۰میلیون تن سنگآهن نیاز دارد.
درحالحاضر نزدیک به ۸۵میلیون تن سنگآهن در کشور استخراج میشود؛ بنابراین برای رسیدن به افق چشمانداز صنعت فولاد، به۷۰ میلیون تن دیگر سنگآهن جدید نیاز است تا بتوان به این چشمانداز دستیافت؛ از همینرو یکی اولویتهای زنجیره فولاد باید اکتشافات جدید سنگآهن باشد، در غیر این صورت برای رسیدن به تولید ۵۵میلیون فولاد باید واردات سنگآهن داشته باشیم، چراکه در غیر این صورت این چشمانداز محقق نخواهد بود.
با تمام این شرایط، برنامه اکتشاف باید جزو برنامههای قرار گیرد، چراکه براساس آخرین برآوردها اعلام شده است که ۲میلیارد و ۶۰۰میلیون تن دیگر ذخایر سنگآهن در کشور موجود است که این میزان با ذخایر فعلی در کشور تا حدود ۲۰سال نیاز فولادسازان را پاسخگو خواهد بود.